OTANTİK TATLAR İÇİN 7 KAPI MEYHANELER SOKAĞI

blog yazısı ekle !

OTANTİK TATLAR İÇİN 7 KAPI MEYHANELER SOKAĞI

Ankara'da yaşayıp da 7 kapı meyhaneler Sokağını bilmeyen yoktur. Oldukça otantik bir havanın esmiş olduğu bu sokakta niceleri gelip içkisini yudumlayıp geçmiş ve tarihe iz düşmüştür. Bu bakımdan İç Anadolu'nun bağrında yer alan Ankara'nın 7 kapı meyhaneler sokağı oldukça meşhurdur.

Son derece nezih ve kaliteli meyhanelerin bulunmuş olduğu bu sokak özellikle akşam vakitlerinde dolup taşmaktadır. Bu sebeple genellikle rezervasyon alıp bu sokağa uğramak en doğru olan karar olacaktır. Ayrıca 7 kapı meyhaneler sokağı Ankara'da meyhane kültürünün yaşadığını kanıtlayan mekânların bulunduğu müstesna bir bölgedir.

Türk Meyhanesinin En Alası Burada


Meyhane deyince herkesin aklına farklı şeyler geliyor olsa da Anadolu'da yaşıyorsanız meyhane kavramını duyduğunuzda mutlaka Türk meyhanesi gözünüzün önünde canlanır. Türk meyhanesinin neyi meşhur diye sorulacak olursa elbette ki nezaketi ve zarafeti diye cevap vermek gerekir. Serviste de muhabbette de kendisini göstermiş olduğu samimiyet Türk meyhanelerinin merkezindedir.

Bu noktadan bakıldığında Ankara 7 kapı meyhaneler Sokağı oldukça kaliteli Türk meyhanelerine ev sahipliği yapıyor. Bu sokağa girdiğinizde aradığınız Türk Meyhanesi konseptini tamamıyla bulabiliyorsunuz. Geleneksel çizgi devam ettirilirken modernize edilmiş olan bazı meyhaneler de bu sokakta yerini alıyor. Ancak hepsinde Türk meyhanesinin zarif ve ince atmosferi sizi karşılıyor.

Türk meyhane kavramının en önemli noktasında dostlarla beraber akşamları muhabbet edilen ve yanında da rakı şarap bira çeşitli içkilerin götürüldüğü mekânlar gelmektedir. Bu açıdan değerlendirildiğinde 7 kapı meyhaneler Sokağı Ankara için oldukça önemli bir hizmeti yerine getiriyor. Birçok nesil bu sokaktaki meyhanelerde içkisini yudumlayıp hayata merhaba deyip daha sonra ailesiyle ve dostlarıyla bu meyhanelerin müdavimliğini devam ettirmiştir.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


7 Kapı Meyhaneler Sokağı ve Natürel Doku


Türk meyhanesini öne çıkaran en önemli özelliklerden birisi de son derece mütevazı mekânlar olmasıdır. Şaşaalı iddialı gösterişli meyhaneler genellikle bu gibi yerlerde bulunmaz. Ankara'da yer alan 7 kapı meyhaneler Sokağı da bu özelliği devam ettiriyor. Sokağa girdiğinizde neredeyse tamamında salaş bir görünüm size eşlik ediyor.

Zaten müdavimleri de bu görünümü bu salaş havaya hayranlar. Bu sebeple 7 kapı meyhaneler Sokağı akşamları dolup taşıyor. Son derece natürel çizgilerin yer almış olduğu sokakta her şey sıradan her şey dost ve her şey bildik. Bundan dolayıdır ki 7 kapı meyhaneler Sokağı Ankara meyhane müdavimlerinin vazgeçilmez yeri oluyor.

Geleneği Devam Ettiren Sokak


Sadece İstanbul'da ve sahil kasabalarında değil Anadolu'nun her tarafında mutlaka gelenek ve çizgiyi devam ettiren meyhaneler bulunmaktadır. Adeta kentin hafızası gibi olan bu meyhaneler oldukça önemli işlevleri de bünyesinde taşımaktadır. Bir neslin acılarının paylaşıldığı efkârlarının dağıtıldığı beraber eğlenilip beraber ağlandığı meyhaneler tarihe iz düşmektedir.

Bu açıdan bakıldığında da 7 kapı meyhaneler Sokağı müdavimleri tarafından uzun zamandır terk edilmeyen doğal ve natürel görünümü ile beraber beğenilen meyhaneler olarak hala hizmet vermeye devam ediyor. Tabii ki bu meyhanelerin merkezinde işletmeciler yani meyhaneciler önemli bir yerde bulunuyor. Onlar her zaman sizi zarafet içerisinde ve güler yüzle karşılıyor.

Meyhaneye gelen müdavimlerinin birçoğu efkârlandığında dostlarıyla beraber dertleşmek istediğinde masaya bir rakı söyleyip gecenin ilerleyen saatlerine kadar muhabbet ederler. Peki, bu meyhanecilerin hiç mi derdi yoktur? Her zaman sizi güler yüzle ve nezaket ve karşılarlar. Elbette ki onların de dertleri vardır. Ancak meyhane işletmeciliği kalenderlik icabı her zaman güler yüzlü olmayı ve kadirşinas olmayı gerekli kılmaktadır.

Bundan dolayı 7 kapı meyhaneler sokağına yolunuz düştüğünde hep zarif hep şık ve her zaman güler yüzlü bir şekilde hal hatır soran meyhaneciler ile birlikte oturup rakınızı yudumlayabiliyorsunuz. Bu açıdan buralar hakikaten bulunmaz yerlerdir.

Açık Havanın Tadı Bu Meyhanelerde Çıkar


Günümüzde daha merkezi yerlerde bahçeli olan meyhaneler de vardır. Üstelik Ankara'nın en işlek caddelerinde teras katı ile beraber muhteşem dekorasyonda size ağırlayan birçok meyhane de bulunmaktadır. Ancak hiçbir modern meyhane açık hava meyhanesi konseptinde hizmet veren 7 kapı meyhaneler Sokağı'nın yerini tutamaz.

Eğer Ankara'nın muhteşem bahar ve yaz akşamlarında dostlarla sevgilinizle veya eşinizle güzel ve samimi bir ortamda rakı içmek ve şarabınızı yudumlamak istiyorsanız 7 kapı meyhaneler Sokağı en ideal yerler olacaktır. Bu muhteşem atmosferde sevdiklerinizle beraber içkinizi yudumlarken bir taraftan da samimiyetin vermiş olduğu rahatlıkla birlikte adeta ev konforunda ağırlanacaksınız.

Açıkhava meyhanesi deyince bu meyhanelerin bahçeli olanları olduğu gibi birçok meyhane, sokağa sandalye ve masa atarak bahar ve yaz akşamlarında sizi ağırlamaktadırlar. Bu yönüyle adeta Yunan meyhanesini andıran bu meyhanelerde sokağın bulunmaz samimiyetini meyhane ortamı ile beraber yaşayabiliyorsunuz.

Ankara'nın Huzur İklimi 7 Kapı Meyhaneler Sokağı


Bir ülke kadar nüfusu bünyesinde barındıran sürekli olarak değişen her gün yeni siluetlerle çehresi değişen Ankara'da eğer huzur arıyorsanız 7 kapı meyhaneler Sokağı sizi bekliyor. Her zaman için tanıdık her zaman için bildik ve her zaman için aynı olan bu meyhaneler sokağı adeta bir dost gibi sizi karşılıyor.

Eğer kentin gürültüsünden patırtısından iş hayatındaki keşmekeşten hayatın stresinden ve yorgunluğundan bıktıysanız huzur bulacağınız yerler 7 kapı meyhaneler Sokağı olacaktır. Son derece nazik ve kaliteli olan bu mekânlarda oldukça nezih bir ortam olduğundan dolayı stresinizi atabilir deşarj olabilirsiniz.

Rakı Da Şarap Da Şahane


7 kapı meyhaneler Sokağı rakının en alasının içilebileceği yerler olarak dikkat çekiyor. Özellikle rakıcılar için vazgeçilmez olan bu sokakta, sokağın Arnavut taşlı olan zeminine konulan ahşap masalar ve sandalyeler üstünde bildiğiniz o mavi beyaz örtülerde rakı içmenin keyfine doyulmuyor.

Tabii ki rakı her zaman için yanında birtakım mezeleri ve ara sıcakları da gerektiriyor. Mevsim balıklarını bu meyhanelerde çok lezzetli bir şekilde bulabiliyorsunuz. Meze bakımından da Türk mezeleri ile Yunan mezeleri sofranızda arzı endam ediyor.

Şarap açısından da çok geniş bir repertuarın bulunduğu 7 kapı meyhaneler sokağı her türlü damak tadına hitap ediyor. Arzu edenler rakısını yudumluyor arzu edenler şarabını içiyor vakti az olup da soğuk biraya hayır diyemeyenler için de yine bu mekânlar birebir. Ne arıyorsanız damak tadı adına bu meyhanelerde bulunuyor.

Kaliteli Hizmet Ekonomik Fiyat


Son derece natürel ve otantik bir havayı bünyesinde taşıyan 7 kapı meyhaneler Sokağı diğer Ankara meyhaneleri gibi Fix menü uygulamasıyla size hitap ediyor. Böylece 50 lira ile 75 lira arasında limitli menülerde istediğiniz her türlü mezeyi ara sıcağı bulurken diğer taraftan da içkinizi yudumlayabiliyorsunuz.

Sınırsız içki talebinde bulunanlara için de 100 liraya güzel menüler var. Böylece en kaliteli mezelerle ve yiyecekler ile beraber sofranız donatılırken diğer taraftan da yerli ve yabancı içkilerle sabaha kadar içip eğlenebiliyorsunuz. Üstelik servisteki kalite, ortamın samimiyeti ve muhteşemliği yanınıza kar kalıyor.

Ayrıca bütün menülerde ana yemek ikramı yapılırken mevsim balıklarından oluşan muhteşem bir menü size çıkartılıyor. 7 kapı meyhaneler sokağı gönlü zengin meyhane işletmecilerinin sizi ağırlamaktan keyif duyacakları 5 yıldızlı mekânlar ve her akşam bu meyhanelere gidip içilebilir.