ASKER YEMEĞİ İÇİN ANKARA MEYHANELERİ VE DUYGUSAL ANLAR

blog yazısı ekle !

ASKER YEMEĞİ İÇİN ANKARA MEYHANELERİ VE DUYGUSAL ANLAR

Anadolu insanı her şeyi usulünü adamına göre yapmayı sever. Bu sebeple de Anadolu'da neredeyse her türlü önemli olay için farklı bir gelenek ortaya çıkmış durumdadır. Çocuk doğduktan sonra yapılanlar, söz nişan düğün kına ve asker uğurlama bunlar arasında ilk sıralarda yer alır ve hepsinde de mutlaka meyhane bir şekilde Anadolu insanının yoluna çıkar.

Çünkü insanımız hem coşkulu hem de duygusaldır. Bir tarafımız Akdenizli diğer tarafımız Doğuludur. Her ikisini de bir arada bulunduran kültür de Ankara Türk Meyhanesi ortamında yaşanır. Bu sebeple önemli gün ve gecelerde mutlaka insanımızın yolu meyhaneye çıkar.

Vatani vazifesini yapmak için askere gidecek olan delikanlıların da uğurlandığı mekânlardan birisi Ankara'daki Türk meyhaneleridir. En az 1 yıl boyunca yavrularından ayrı kalacak olan babaların kardeşlerin dostların delikanlıyı askere göndermeden önce şöyle güzelce bir yedirip içirmesi gerekmektedir. Bu sebeple asker yemeği için Ankara meyhaneleri oldukça özel bir yerde durmaktadır.

Askere Gitmeden Önce Son Bir Dem

İnsanımızda yer alan delikanlı kültürü özellikle 17 - 18 yaşları ile birlikte başlar. Genelde 18'ini geçmiş askerlik çağına gelmiş olan erkekler bazı ritüelleri yerine getirmek zorundadır. Bunlar arasında yer alan rakı yudumlamak veya meyhaneye gitmek tam bu yıllarda başlamış olarak bir gelenektir.

Yaşı 20'ye ermiş ve askere gitme çağına gelmiş olan delikanlılar da askere gitmeden önce dostları tarafından mutlaka güzel bir meyhaneye yemeğe götürülür. Bu aslında hem bir veda yemeği hem de bir kutlama yemeğidir. Çünkü ülkemizde askerlik oldukça önemli görülmektedir. Bu sebeple asker yemeği için Ankara meyhaneleri oldukça rağbet gören mekânlardır.

Askerlik tezkeresi gelmiş de askerlik yapacağı belli olan gençlerin artık sayılı olan sivil hayat günlerini iyi değerlendirmesi gerekmektedir. Bu noktada devreye giren arkadaşları askere gitmeden genellikle birkaç gece önce asker adayını alırlar ve Ankara'nın soğuk akşamında güzel bir meyhaneye götürürler. Yenilir içilir eğlenilir asker adayının gönlü hoş edilir. Asker yemeği için Ankara meyhaneleri zaten bunun için var.

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Askere Gitmeden Felekten Bir Gece Çalınmalı

Ana kucağı değil asker ocağı diye nitelendirmekte olan vatani vazifesinin yapılacak olduğu kışlada sürekli olarak bir disiplin altında bulunacak olan gençler askere gitmeden şöyle felekten bir gece çalmayı mutlaka hak ederler. Bir sene boyunca sürekli olarak emir komuta altında bulunacaklar delikanlılar özgürlüğün son demlerini meyhane ortamında dostlarla çıkarırlar.

Bunun yapılabilmesi için hizmet vermekte olan meyhaneler genellikle Türk Meyhanesi konseptinde tasarlanmıştır. Asker yemeği için Ankara meyhaneleri ortamında meyhanecinin tavrı da son derece önemlidir. Kendisi de bir zamanlar askerliğini yapmış olan meyhane işletmecisi son derece rahat bir ortamı askeri adayı ve arkadaşlar için sağlar.

Bu sayede askere gitmeden önce gençler gönüllerince eğlenirler, yiyip içerler. Özellikle canlı müziğin olduğu meyhane asker adayları için daha uygundur. Bu sayede bir taraftan rakısını ve şarabını yudumlamakta olan delikanlılar diğer taraftan da müziğe eşlik ederler. Sonuç itibariyle dostlarını son defa görecek olan gençler de bu güzel anları değerlendirme derdindedir.

Asker Yemeğinde De Rakı İhmal Edilmez

Ankara Türk Meyhanesi içerisinde bulunuyorsanız mutlaka rakı içersiniz. Bu sadece Ankara'ya mahsus bir durum değildir. Aslında ülkenin dört bir yanındaki meyhanelerin adeta başköşesinde bulunan içki olan rakı asker yemeğinin de de vazgeçilmezi olarak masada yerini alır.

Bu sebepten dolayı asker yemeği için Ankara meyhaneleri arasından birini tercih etmiş ve rezervasyon yaptırmışsanız mutlaka rakı içmelisiniz. Zaten buz gibi rakı içmek Türk gençlerinin yapması gereken önemli geleneksel aktivitelerden birisi kabul edilir. Genellikle 18'ini geçen delikanlılar zaten rakı ile ödüllendirilir. Askere gidecek olan gençlerin de dostlarıyla son bir defa eğlence ortamında rakı içmesinden daha doğal bir şey olmaz.

Ama yine de rakının yanında şarap içmek isteyenler de olacaktır. Bu noktada Ankara Türk meyhanesi işletmecileri geniş şarap repertuarı ile onlara gerekli olan hizmeti sunarlar. Kırmızı, beyaz istenen renkte şarap ve istenen tat ve kokudaki yerli ve yabancı içkiler ile güzel bir gece geçirmeleri sağlanır.

Sofrada Balık Da Kebap Da Olmalı

Asker ocağında mutlaka anne yemekleri özlenir. Bu sebeple askere gidecek olan gençlerin ağırlandığı asker yemeklerinde meyhanede balık da kebap da sofrada bulunmalıdır. Mevsim balıklarını isterseniz tava isterseniz ızgara olarak sofraya sipariş verebilirsiniz. Veya ocak başı formatında arzu ettiğiniz kebabı tavuk şişi köfteyi yine sofranızda görebilirsiniz.

Sonuç itibarıyla asker yemeği için Ankara meyhaneleri konseptinden birini tercih etmiş olan delikanlılar iyice eğlenmelidir. Gönüllerince yiyip içip eğlenmeye giderler. Özellikle askere gidecek olan delikanlının sofrasının zengin olması büyük bir önem taşır. Çünkü uzunca bir süre bu tarz kallavi bir sofrada oturamayacaktır. Bunu bilen meyhaneciler de zaten gereğini yaparlar. Asker yemeği için Ankara meyhaneleri tercih edilmişse sofralarda balık da kebap da yerini alır.

Her Türlü Organizasyon İçin Ankara Meyhaneleri

Gerek doğum günü gerek yılbaşı gerekse tayin ve terfilerde veya asker yemekleri için Ankara'daki meyhaneler gerçekten kaliteli hizmet veriyor. Ancak mutlaka gitmeden önce telefonla rezervasyon yaptırmalısınız. Çünkü genellikle bu tür organizasyonlarda kalabalık bir şekilde girildiğinden dolayı akşam yer bulamayabilirsiniz. Önceden rezervasyon yaptırıldığında asker yemeği için Ankara meyhaneleri gereken bütün hizmeti size sunuyor.

Son derece kallavi olan masalarda rakınızı yudumlayıp şarabınızı içebilir envaı çeşit mezelerden tadabilirsiniz. Arzunuza göre sıcak mezeler arzunuza göre soğuk mezeler sofranızda bulunacaktır. Ara sıcaklar bile karnımızı doyurmaya yeter. Zaten asker sofrasının en önemli özelliği gençlerin dostlarla bir arada askerlikten önce son defa bir araya gelmesidir. Hele de üç beş tane delikanlı aynı anda askere gidiyorsa değmeyin keyiflerine.

Akşamı değerlendirebilmek için müziğe eşlik edecekler, içtikçe içecekler, geçmiş günlerden bahsedecekler. Sonuçta daha yaşları genç de olsa beraber yaşamış oldukları bir çocukluk ve gençlik ve okul hayatı onlar için vazgeçilmez olan hatıralardır. Bunları yâd ederken buz gibi rakıdan yudumlayıp meyhane ortamın neşesine katılmak bulunmaz bir nimettir.

Asker Yemeğinde Kalite ve Ekonomik Rakamlar

Bu güzel dakikaların değerlendirilebilmesi için asker yemeği için Ankara meyhaneleri gençleri bekliyor. Üstelik son derece ekonomik fiyatlar da uygulanacaktır. Zaten askere gideceği için birçok masraf yapmış olan delikanlının tekrardan yeni bir masrafa girmesine de gerek yok. Henüz hayatın baharında olan gençler oldukça ekonomik fiyatlarla Ankara'daki meyhaneler içinde yiyip içebilirler ve doyasıya gece boyu eğlenebilirler.

Genellikle Ankara meyhaneleri birçoğunda uygulanmakta olan Fix menü uygulamaları asker yemeğinde de geçerli olabilir. Meyhane işletmecisi ile iletişime geçtikten sonra sizin için özel bir Fix menü hazırlanabilir. Standart olarak belirlenen Fix menüler için kişi başı 75 lira ile karnımızı doyurup yiyip içebilirsiniz. Eğer biz biraz daha sofrayı zengin tutmak istiyoruz diyorsanız maksimum 150 lira vererek sınırsız içki gibi opsiyonlardan da faydalanabilirsiniz. Gerek rakı gerekse yerli şarap türleri aynı zamanda yabancı şarap türleri sofranızda bulunur.

Askere gitmeden önce felekten bir gece çalalım son bir defa eğlenelim gençliğin tadını çıkaralım diyen Türk gençleri için hakikaten Ankara'daki Türk Meyhanesi konseptinde hizmet veren birçok mekân tercih edilebilir. Asker yemeği için Ankara meyhaneleri son derece nezih uygulamalarla güler yüzlü bir şekilde sizleri ağırlayacaktır.