DOSTLARLA HASBİHAL İÇİN ANKARA EMEK MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

DOSTLARLA HASBİHAL İÇİN ANKARA EMEK MEYHANELERİ

Eğer canımız bir dost sohbeti arzuluyorsa ve Ankara'da yaşıyorsanız sizi Emek semtine davet ediyoruz. Muhteşem meyhanelerin bulunduğu bu semtte dostlarla güzel bir şekilde hasbihal edebileceğiniz son derece nezih meyhaneler var. Ankara Emek meyhaneleri muhabbetin merkezi konumunda.

Belki de meyhanelerin bu kadar popüler olmasının en önemli sebebi dostlarla hiçbir yerde yapamayacağınız muhabbetleri bu mekânlarda yapıyor olmanızdır. Bunu sağlayan rakının veya şarabın verdiği sarhoşluk hissi midir veya cesaret midir yoksa mekânın nezaketi midir yoksa fonda çalmakta olan Türk Sanat Musiki midir bilinmez. Elbette herkesin farklı gerekçeleri vardır. Ama şu bir gerçek ki meyhane muhabbeti ayrıdır.

Ama hakikat şudur ki Ankara Emek meyhaneleri dostların müdavimlerinin sürekli olarak akşamları bir araya gelip yiyip içerek eğlendikleri son derece nezih ortamlardır. Merak ediyorsanız birlikte inceleyelim bu meyhaneleri.

Sessiz Sedasız İçmek Mi İstiyorsunuz?


Herkesin farklı bir içki içme tarzı vardır. Rakı içerken de böyledir şarap için de durum aynı şekilde devam eder. Eğer siz sessiz sedasız mekânlarda içmeye arzuluyorsanız bunun için en uygun yerler Ankara Emek meyhaneleri olacaktır.

Özellikle Ankara Emek meyhaneleri içerisinde bulunan salaş meyhaneler bu konuda hakikaten kaliteli mekânlardır. Salaş meyhanelerin zaten en önemli özelliği gözden şatafattan biraz uzak olmasıdır. Böylece aradığınız sükûneti zaten doğal olarak size kolaylıkla sağlayacaktır.

Bazıları salaş meyhane deyince kırık dökük mekânlar anlıyor. Hâlbuki salaş meyhane loş ışıkların olduğu, herkesin kendi âlemine dalabileceği sessiz ve sedasız olan son derece nezih mekânlardır. Salaş meyhaneler şatafatlı gösterişli dekorasyonun çok ön plana çıktığı yerler değildir.

Özellikle mütevazı olan bu mekânlarda bütün her şey sade tutularak sadece dostların muhabbeti ve içilen içkiler ön plana çıkartılmaktadır. Adeta arka plan tamamen ortadan kaldırılıp sadece gönüller ve güzel sofra meydana çıkartılmaktadır.

Bazı salaş meyhanelerin muhteşem bahçeleri oluyor. Siz meyhaneye girdiğinizde son derece mütevazı ve sade bir dekorasyonla sizi karşılayan meyhane arka bahçeye geçildiğinde çok farklı bir mekâna dönüşebiliyor. Yine aynı sükûnet ve sessizlik burada da yaşanıyor ama yemyeşil muhteşem bir bahçeye sahip olan bu meyhaneler hakikaten insanın gecenin bir vakti sürpriz yaşatıyor.


Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Kışın İçinizi Isıtacak Mekânlar


Ankara'da yer alan Türk Meyhanesi başlı başına bir şaheserdir dersek yalan olmaz. Bir taraftan sizin dertlerinizi unutmanız için adeta terapi yapılır ve ruhunuz dinlendirilir diğer taraftan da damağınız tatlandırılır. Böylece şifadır her halükarda Ankara Türk meyhanesi, insana iyi gelir.

Özellikle Ankara Emek meyhaneleri incelendiğinde çok farklı mekânların konseptleri bulunduğunu görebiliyorsunuz. Ancak Türk meyhanesinin vazgeçilmez olan sade ve mütevazı olan dekorasyonuna bu meyhanelerin her bir köşesinde ulaşabilirsiniz. Böylece kapıdan içeri adım attığınızda o bildik dekor o tanıdık yüzler ve simalar karşınızda olur.

Özellikle efkârını da atmak isteyenlerin vazgeçilmez durağı olan Türk meyhanelerinin usul ve adabını bilmeden de bu meyhanelere gitmemek lazım. Her şeyden önce saygı ve nezaket içerisinde meyhaneye girilir, gösterilen yere oturulur. Zaten ondan sonrasını tecrübeli olan meyhaneciler devam ettiriyor. Güzel bir hal hatır sormadan sonra servisler alınır. Genellikle Türk meyhanesi ortamında rakı içilir ama arzulayanlar için şarapta oldukça geniş bir menü ile yer alıyor.

Eğer vakit darlığı var da çok fazla oturamayacaksanız tercihimiz buz gibi köpüklü bir biradan yanadır. Böylece yine dostlarla beraber bu meyhanelerde şarabın da biranın da rakının da en alasını içerken muhabbetin ve bulunmaz dakikaların keyfini çıkartabilirsiniz. Üstelik buz gibi bir Ankara akşamında oldukça sıcak olan bu mekânlar dostluk ve içilen içki ile içinizi daha da ısıtacak.

Bahar Gelmişse Açık Havanın Tadına Doyulmaz


Ankara'nın kışı uzundur ayazı da çoktur. Buz gibi Ankara kış akşamları bitip de bahar geldiyse ortam bir anda cıvıldamaya ve şenlenmeye başlar. Siz de kendinizi bir anda açık hava meyhanelerinde bulursunuz. Zaten Ankara Emek meyhaneleri özellikle açık hava meyhanesi tarzında hizmet veriyor. Bahar ve yaz akşamlarında dolup taşıyor.

Nasıl ki tabiat canlanıyor bir anda insanın da içinde kıpırtılar oluşuyor bahar geldiğinde. İşte bunların yaşanabileceği mekânlar olarak açık hava meyhaneleri de dikkat çekiyor. Yeşilin her tonunun yer aldığı bu meyhanelerde kuş cıvıltıları arasında rakınızı tadabilirsiniz.

Muhteşem bahçelerin bulunmuş olduğu açık hava meyhaneleri sadece gündüzleri değil geceleri de çok güzel bir şekilde hizmet veriyor. Özellikle yazın uzun akşamlarında duygusal ve romantik dakikalar geçirmek istiyorsanız bu meyhaneler bulunmaz bir fırsat olarak önünüzde duruyor. Bir tarafta açık hava diğer tarafta canlı müzik… Değmeyin keyfinize.

Fasıl Olmadan Felekten Bir Gece Çalınır Mı?


Hep dertle tasayla kederlerle uğraşılacak değil ya elbette ki eğlenmek gerekiyor. Özellikle haftanın yorgunluğunu atmak için hafta sonu Ankara Emek meyhaneleri sizi bekliyor olacaktır. Bu meyhanelere gittiyseniz ve felekten bir gece çalmak istiyorsanız mutlaka fasıllı olanlarını tercih edin. Zaten birçok meyhanede mutlaka canlı müzik yer alıyor ama ille de fasıl diyoruz.

Fasılın kendine has olan havasıyla beraber ağır ağır demlenebiliyorsunuz. Bir taraftan dostlarla muhabbet diğer taraftan elinizde rakı kadehi kulağınızda muhteşem Türk Sanat Musikisinin besteleri… İşte bu doyulmaz bir andır. Bitmesini istemezsiniz. Bu sebeple zaten meyhane müdavimlerinin birçoğu şişenin dibini bulur, gecenin sabahını görür.

Fasılın insanı kendinden geçiren ayrı bir yapısı vardır. Biraz arabesk biraz Türk Sanat Müziği... Günümüzde ikisinin karışımı haline gelmiş durumda. Ancak fasılla beraber ara nağmeler falan derken bir anda coşabilirsiniz çünkü fasılın dokusunda da ruhunda da coşku var. Kemanın yanında ut, udun yanında kanun, kanunun yanında da klarnet bir araya geldiğinde zaten insanın coşmaması için hiçbir sebep kalmıyor.

Fasıl Sadece Erkeklerin Mi Hakkı?


Ayrıca hatırlatmakta da fayda var ki fasıllı meyhaneler sadece erkeklerin takıldığı yer değil. Ankara Emek meyhaneleri fasıl muhabbetini sadece kadınlara mahsus olarak da sunabiliyor. Kız kıza gidilebilecek mekânlar arasında yer alan bu meyhanelerde gecenin ilerleyen saatlerine kadar sadece kadınlar gönüllerince eğlenebiliyorlar.

Ve bu durum hiçbir şekilde Ankara'da yadırganmıyor. Çünkü Ankara'nın hakikaten nezih bir meyhane kültürü var. Özellikle son dönemde ev hanımları günlerini meyhanelerde yapıyorlar. Doğum günü partileri de meyhane ortamında çok güzel bir şekilde verilebiliyor. Böylece çok fazla uğraşmadan muhteşem Ankara Emek meyhaneleri ortamında özel anlarını ölümsüzleştiriyorlar. Bir taraftan dostlarla beraber rakı eşliğinde keyiflerine bakarken diğer taraftan da organizasyonun zahmet ile uğraşmıyorsunuz. Hepsini meyhane işletmecileri sizin adınıza yerine getiriyor zaten.

Organizasyonlarınız için ayrıca ekstra olarak müzik için falan uğraşmaya gerek yoktur zaten. Fasıl olan meyhanelerde müziğin en alasını bulabilirsiniz. Müzeyyen Senar Zeki Müren'den parçalar dinlemek coşup eğlenmek mümkün.

Mezeler Başlı Başına Bir Şölen


Ankara Emek meyhanelerinin kalitesi serviste de anlaşılıyor. Değerli işletmecilerin izini taşıyan servis kalitesi ile garsonlar hakikaten büyük bir nezaket gösteriyorlar. Ayrıca sofranıza gelen mezeler de oldukça çeşitli. Bildiğiniz Türk ve Yunan mezelerinin harmanlanmış hali masanızda arzı endam ediyor.

Şöyle bir göz gezdirecek olursak mezeler arasında tarator, acılı ezme, şakşuka, patlıcan salatası, Közde biber, fava mutlaka bulunuyor. Ayrıca son derece geniş bir salata çeşidi de yer alıyor. Zeytinyağlı olan mezeler ise hakikaten oldukça lezzetli. Deniz mahsullerinden elde edilen birçok meze çeşidi yine sofranızda bulunuyor. Humus, Haydari zaten meyhane başköşesinde yer alıyor.

Ancak bu meyhanelerde sunulan ara sıcaklara mutlaka göz atmalısınız. Sadece ara sıcak yeseniz bile karnınızı doyurabiliyorsunuz. Ankara Emek meyhaneleri ara sıcaklar arasında kâğıtta pastırmadan kiremitte ciğere yaprak ciğerden paçanga böreğine kalamar tavadan karidese kadar aradığınız her türlü muhteşem deniz mahsulü ve ara sıcak türleri yer alıyor. Özellikle güvecin farklı şekillerde pişirildiği bu sofralarda parmağınızı yiyebilirsiniz, aman dikkat edin.

Nezih Ve Ekonomik Mekânlar


Genellikle Emek'teki meyhanelerde uygun rakamlar karşımıza çıkıyor. Balık Restaurant Ocakbaşı açık hava meyhanesi fasıl meyhanesi hiç fark etmiyor. Neredeyse tamamında Fix menü uygulaması geçerli. Çok değişik fiyat portföyleri olsa da 50 lira ile 100 lira arasında karnınızı doyurabiliyorsunuz.

Üstelik yukarıda saydığımız mezelerin birçoğu da Ankara Emek meyhaneleri fix menülerinin içerisinde yer alıyor. Ayrıca yerli ve yabancı içkiler de yine mezenin konseptinde bulunuyor. Diğer taraftan ara ara sıcaklar hatta bazı Fix menülerde ana yemek ikramı da yer alıyor. Böylece çok fazla para ödemeden oldukça nezih ve kaliteli mekânlarda meyhane keyfini yaşayabiliyorsunuz.