GÖZDEN IRAK GÖNÜLE YAKIN, ANKARA SALAŞ MEYHANE

blog yazısı ekle !

GÖZDEN IRAK GÖNÜLE YAKIN, ANKARA SALAŞ MEYHANE

Ankara'da yaşıyor ve meyhaneye gitmek istiyorsanız sizin için birçok alternatif bulunuyor, ama şöyle gönlümce bir gece geçireyim, kafam rahat olsun, gözden uzak tenha ve güzel bir mekân bulayım diyorsanız mutlaka Ankara salaş meyhane çeşitlerine göz atmalısınız. Şatafatlı lüks restoranlar ve meyhaneler ilginizi çekmiyorsa siz salaş meyhane tutkunusunuz demektir.

Sonuç itibariyle herkesin bir gerekçesi vardır meyhaneye gitmek için. Kimi kafasını dağıtmak kimi yavaş yavaş demlenmek kimi de sevincini dostlarıyla paylaşmak için bahaneler üretir ve yolu bir şekilde meyhaneye düşer. Ama huzur ve sessizlik içerisinde yavaş yavaş demlenmek, akşamı yudumlamak istiyorsanız mutlaka Ankara salaş meyhane türlerinden birisine uğramalısınız.

Çok fazla meyhane alternatifinin bulunduğu başkentte en canlı mekânlardan modernize edilmiş büyük testislere kadar geniş meyhane çeşitliliği bulunmaktadır. Hal böyle olunca kıyıda köşede arada derede kalmış ama on numara işletmecilikle her türlü çözümü size sunan salaş meyhaneler hala popülerliğini koruyor. Sadece müdavimlerinin bildiği gözden uzak gönle yakın mekânlar olan salaş meyhanelerde ayrı bir tat ayrı bir lezzet ayrı bir doku bulunmaktadır.

Akşam... Yine Akşam Yine Akşam

Şairin dediği gibi akşam vakitlerinde göllerde kamış olmayı değil de meyhanelerde dostlarla sırdaş olmayı arzuluyorsanız size Ankara salaş meyhane konforunu tavsiye ediyoruz. Böylece günün bütün yorgunluğunu çıkarabileceğiniz sessiz bir ortamda enfes içkiler eşliğinde dostlarla sohbet edip dertleşebilirsiniz. Zaten meyhane demek biraz da dertleşmek demek değil mi? Dertleşmek için de sessiz bir ortam isteniyorsa salaş meyhaneler tam size göre demektir.

Işıl ışıl, parlak, lüks mekânların aksine loş ortamın bulunduğu mütevazı olan bu yerlerde keyifli dakikalar geçirmek sizin elinizde. Salaş meyhanelerin en büyük özelliği işletmecisinin çevresinde oluşmuş ve şekillenmiş müesseseler olmasıdır. Çoğu yerde meyhaneci hayallerini salaş meyhanenin içerisine nakşederken sizin için de güzel ve hoş bir mekân hazırlar.

Işıltılı, göz önünde, ana caddelerde değil biraz daha kıyıda köşede kuytuda yer alan salaş meyhaneler çoğu zaman tabelasız bile olur. Ancak siz yoldan geçerken duyduğunuz hafif bir müzik sesi ile ve İçeriden gelen hoşsohbet nidalarıyla orada bir meyhane olduğunu anlarsanız. Tabii buna eşlik eden anason kokusu, çatal bıçak sesleri olmasa belki meyhaneyi fark etmezsiniz bile. Zaten Ankara salaş meyhane konseptinin en can alıcı noktası da burasıdır.

Oldukça küçük olan bu mekânlar bilhassa sizin dostlarınız ile samimi bir atmosferde yiyip içmeniz ve doyasıya muhabbet etmeniz için tasarlanmıştır. Mekân çok geniş tutulmaz ki gürültü patırtı ile muhabbetiniz bölünmesin. Bunalırsanız rahat nefes alın diye dışarıya atılmış birkaç masa da küçük bir bahçede size eşlik eder. Böylece siz muhabbete rakıya ve mezeye odaklanırsınız. Fonda da içinizi hoş tutan güzel bir müzik varsa değmeyin keyfinize. Sessiz, huzur içerisinde güzel bir akşamı geçirmek için en ideal mekân olan salaş meyhaneler mutlaka gidilmesi gereken yerdir.

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Şairin Yeri

Çankaya

devamını oku... Adres: Yakupabdal Mahallesi Elmadağ Kayak Merkezi Yolu No:1599 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Ev Konforu, Gösterişsiz Dekorasyon

Günümüzün modernize edilmiş olan meyhanelerinde iç dekoratörler çalışarak enfes tasarımlara imza atıyorlar. Muhteşem nişler, duvar süslemeleri, aydınlatma panoları, harika tasarımların eşlik ettiği masalar, hepsi; profesyonellerin elinden çıkmış olan modern yapılar. Ama sizin tercihiniz hoş, şirin ve mütevazı bir meyhane ise Ankara salaş meyhane türlerine ısrarla göz atın diyoruz. Çünkü gerçekten içinizi hoş tutacak son derece sıcak ve samimi ortamlar sizin için hazırlanmıştır.

Bu meyhanelerin bütün unsurları dekorasyon, masa, sandalye örtü konsepti, ışık, aydınlatma her şeyi meyhaneci tarafından hazırlanır. Kendinizi onun güzel, işlenmiş, yılların tecrübesi ile oluşturulmuş zevkine emanet ettiğinizde meyhaneden ne arıyorsanız hepsi size sunulur. Son derece mütevazı bir şekilde dekore edilmiş olan Ankara salaş meyhane konseptinde masa ve sandalyeler klasik tarzda ahşaptır. Üstüne minder yerleştirilmiş, tertemiz masa örtüleri ile donatılmıştır.

Servis noktasında çatal bıçak kaşık bardak tabak iş görür vaziyette standart olarak sunulmaktadır. Öyle aman aman lüks ve gösterişli şeyler değildir. Ama sizi vuracak, kalbinizi titretecek olan şey meyhanecinin servisteki kalitesidir. Bu tip mekânlarda genellikle otantik yiyecekler size eşlik eder. Son derece maharetli ellerden çıkan Arnavut ciğeri, işkembe, sakatat bu mekânların olmazsa olmazıdır. Yanına dil ve meyhane pilavı da eklendiğinde muhteşem bir menü masanızda yer alır.

Son derece lezzetli olan yiyeceklerin tamamı ev yemeği formatında hazırlanır. Zaten mekân çok büyük olmadığı için her zaman için taze ve yeni pişmiş olan mezeler ve yemekler sofranıza eşlik eder. Adeta ev konforunda yaşayacak olduğunuz bir akşam için tasarlanmış olan Ankara salaş meyhane türlerinin tamamında meyhaneciler sofranızı eşlik edebilir. Hoş ve samimi bir muhabbet kurabilirsiniz. Yoldan geçerken tek başınıza bile uğradığınızda yalnızlık çekmezsiniz. Çünkü meyhanenin işletmecisi zaten sizin dostunuz ve sırdaşınızdır.

Loş Işık Altında Uzayan Gece

Meyhanenin ülkemizde kendine göre bir adabı muaşereti vardır. Ancak her meyhanenin de kendine göre birtakım özellikleri bulunmaktadır. Eğer Ankara salaş meyhane türünde bir mekân arıyorsanız mutlaka loş ışıkların olduğu sessiz ve mütevazı yerler ön plana çıkacaktır. Çünkü salaş meyhane konseptinin en önemli özelliği müşterilerine aradıkları huzur iklimini ve sessizliği sunabilmektir. Ayrıca gözden ırak olmak, yalnız sadece dostlarla ve sevilenler ile güzel bir akşam geçirmek için tercih edilen salaş meyhaneler bu sebeple genellikle mütevazı bir yapıya sahiptir.

Özellikle loş ışıkların bulunduğu mekânlarda sadece masadaki dostların birbirini görmesi sayesinde en derin sohbetler ve muhabbetler gece boyu sürdürülebilir. Özellikle masaların birbirine çok yakın tutulmadığı bu gibi Ankara salaş meyhane konseptinde iddialı, ışıl ışıl aydınlatmaların yerine son derece zarif ve loş bir ortam aydınlığı bulunmaktadır. Böylece meyhaneye yolu düşen müdavimler her defasında aradıkları huzur iklimine kavuşabileceklerdir.

Salaş Meyhaneler ve Rakı

Ankara salaş meyhane konsepti içerisinde aradığınız her türlü içkiyi bulmak mümkündür. Ancak şu bir gerçektir ki salaş meyhane demek rakı demektir. Rakının kendine ait kokusu beraberinde eşlik eden mezeler ara sıcaklar ile birlikte rakı sanki salaş meyhaneler için icat edilmiştir diyebiliriz. Rakının içimi adabı da salaş meyhanelerin formatına zaten uyuyor.

Adım adım, acele etmeden, demlene demlene içilmekte olan rakı adeta salaş meyhanelerin o nezih ve kendine has atmosferini bütünlemektedir. Eğer yolunuz Ankara salaş meyhaneye düşerse buz gibi bir rakının yanında enfes mezeleri mutlaka tadın.

Şiir Tadında Ankara Salaş Meyhane Geceleri

Salaş meyhanelerin işletmecileri biraz şairdir. Kalender olan bu adamların dağarcığında birçok aşk ve ayrılık dizesi bulunmaktadır. Ancak Ankara salaş meyhane konseptinde yer alan kaliteli mekânların duvarlarını da bu dizeler süslemektedir. Nazım'dan, Can Yücel'den, Sabahattin Ali'den içinizi titretecek dizelerin dekorasyonda kullanıldığı salaş meyhanelerde bir taraftan içkinizi yudumlayarak diğer taraftan dizelerin eşliğinde belki geçmişteki güzel günlere belki şu an yaşadığınız mutlu anlara derin bir yolculuğa çıkabileceksiniz. Her ne kadar çok iddialı olmasalar da kendine has müdavimlerinin bulunduğu, sunum ve servis noktasında gösterilen hassasiyet ile salaş meyhaneler şiir tadında geceler için idealdir.