ŞAHANE BİR GECE İÇİN ANKARA ÇANKAYA MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

ŞAHANE BİR GECE İÇİN ANKARA ÇANKAYA MEYHANELERİ

Uzun zamandır birbirini görmeyen dostlar bir araya geldiğinde genellikle akşam meyhaneye gidilir. Geçmiş yâd edilir, gelecek güzel günler adına planlar programlar yapılır. Bunun için en uygun mekân genellikle Ankara Çankaya meyhaneleri olur.

Son derece kaliteli ve nezih bir meyhane kültürünün yerleşmiş olduğu Ankara'nın Çankaya semti zaten kendine ait müstesna bir yapıyı barındırıyor. Ülkenin yönetildiği Çankaya 968 metrelik rakımına rağmen oldukça sıcak mekânları bünyesinde barındırıyor. Böylece meyhane adına ne arıyorsanız Çankaya'da karşımıza çıkıyor.

Bizim tavsiyemiz Ankara Çankaya meyhaneleri için rezervasyon alıp mekânda yerinize almanız. Genellikle kış akşamlarında kalabalık olduğu için yer bulma sorununu açmak rezervasyon ile mümkün oluyor. Ama yine de çat kapı gidip bu meyhanelerde güzelce bir geceyi dostlarla beraber geçirebilirsiniz.

Son derece elit mekânların yer almış olduğu Çankaya'da Türk meyhanesi kültürünü sonuna kadar hissedebiliyorsunuz.

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Bu Meyhaneler Adamı Şair Yapar


Meyhaneye öyle yoldan geçen herkes uğramaz. Meyhaneye gidenlerin mutlaka bir derdi vardır. O derdini dökmek için de meyhanenin ortamı en ideal yerdir. Bir tarafta rakının ve anasonun muhteşem kokusu diğer tarafta hafif hafif fonda yerini almakta olan Türk Sanat Musikisinin müstesna besteleri.

Bu sebeple Ankara Çankaya meyhaneleri insanı şair yapar dersek yalan olmaz. Rakının verdiği duygusallıkla birlikte meyhanenin de muhteşem otantik ortamı içinizdeki şairi ortaya çıkartır. Böylece gecenin ilerleyen saatlerinde gönül telleri titreyen dertliler bir anda şairleşir.

Oldukça zarif olan bu kültürün içerisinde yer aldığınızda siz de bir anda şairleşebilirsiniz. Çünkü bilhassa içkilerden rakının insanın dilini çözen ve gönül bağlarını ilmek ilmek çözen çok farklı bir dokusu vardır. Rakıya dair söylenen o kadar çok şeyi vardır ki bunların birçoğu meyhane köşelerinde yazılmıştır.

Bakır bu şiirlerden birinde şairimiz ne söylüyor:

"Ehl-i kemâl olana

Zevkle hemhâl olana

Sohbette tat bulana

Yârı vefâdır rakı."

Gördünüz ya! Rakı özellikle yalnızların ve gönlü kırıkların en vefalı dostudur. Ankara'nın soğuk gecelerinde eğer sizin de gönül kırıklarınız varsa unutmak istediğiniz dertler varsa hele de yanınızda kalender dostlarınız varsa mutlaka Ankara Çankaya meyhaneleri sizi bekliyor. Gidin, içinizi dökün.

Yaz Sıcakları İçin Açık Hava Meyhaneleri


Ankara'da yaşayanlar gayet iyi bilir yazın gündüz 40 derece sıcak yakar kavurur. Eğer sıcak yaz akşamlarında serinlemek isteyip de şöyle yükseklere Çankaya'ya doğru tırmanacak olursanız çok güzel meyhanelerde serin bir ortamda rakınızı yudumlayıp aradığınız huzuru bulabilirsiniz. Özellikle Ankara Çankaya meyhaneleri içerisinde yer alan açık hava meyhaneleri bu konuda oldukça popüler mekânlar olarak dikkat çekmektedir.

Arzu ederseniz dostlarla beraber arzu ederseniz ailenizle beraber bu meyhanelere gidin. Özellikle gökyüzünde güzel bir mehtap varsa mutlaka o müstesna dakikaları Çankaya'daki açık hava meyhanelerinin serin ortamında geçirin. İnanın pişman olmazsınız. Son derece romantik bir atmosferde serin bir yaz akşamında ailenizle veya sevgilinizle güzel dakikaları bu mekânlarda geçirdiğinize emin olun pişman olmayacaksınız.

Açıkhava meyhanelerinin en güzel tarafı tamamen doğal bir atmosfer içerisinde herkesi bağımsız bir şekilde rahat rahat ağırlamasıdır. Serin bir atmosferde Ankara'da huzur için de rakınızı yudumlayabilirsiniz. Böylece kafanızı dinleyebilir, dertlerimizden uzaklaşabilirsiniz. Özellikle sessiz atmosfer arayanlar için bu meyhaneler birebirdir. Ankara Çankaya meyhaneleri bu bakımdan hakikaten güzel bir hizmet veriyor.

Sofranızda Akdeniz Mutfağına Ne Dersiniz?


Hani hep derler ya Anadolu insanı sıcakkanlıdır, misafirperverdir diye aynı şekilde komşumuz Yunanistan insanı da oldukça sıcakkanlı ve misafirperverdir. Bu konuda onlar da biz de dünyada son derece meşhur olan milletler olarak dikkat çekiyoruz. Aramızdaki ortak kültürlerden bir tanesi de meyhane kültürüdür.

Bu durum zaman zaman bir takım tartışmalara sebep olsa da bu kültür ortaklığı sahiplenme konusunda Yunanlılar da biz de geri kalmıyoruz. Sonuç itibariyle meyhane kültürü hakikaten güzel bir kültürdür ve Yunanlılarla aramızda dostane bir şekilde paylaşmaya da müsaittir. Bu sebeple zaten Ankara Çankaya meyhaneleri içerisinde birçok Yunan Meyhanesi de bulunuyor.

Hatta Yunanlılar tarafından işletilmese bile modern meyhaneler arasında Akdeniz mutfağını sunan Yunan mezeleri ile masanızı donatan hatta fonda sirtaki bile dinleyebileceğiniz yeni meyhaneler yer alıyor. Hal böyle olunca Yunan meyhanesi otantik havasında yiyip içip eğlenmek gerçekten güzel bir fırsat.

Bu fırsatı değerlendirmek için de Ankara Çankaya meyhaneleri son derece uygun. Oldukça nezih bir şekilde dekore edilmiş olan Yunan meyhanelerinin insanın içini ferahlatan atmosferinde güzel bir gece geçirebiliyorsunuz. Bilhassa ailenizle veya sevgiliniz ile gitmeyi düşünüyorsanız Yunan meyhanelerini tavsiye ediyoruz. Akdeniz mutfağının harika lezzetleri ile beraber güzel bir geceye imza atabilirsiniz bu meyhanelerde.

Mavinin ve beyazın en güzel tonlarının bulunmuş buluşmuş olduğu meyhanelerde her an Ege esintilerini ve Akdeniz'in iyotlu kokusunu duyabiliyorsunuz. Özellikle sofranıza servis edilen mevsim balıkları ile beraber yanında buz gibi bir rakı olduğunda artık siz Akdeniz veya Ege'de güzel bir akşamı geçiriyorsunuzdur.

Bilhassa kadınların oldukça beğenmiş olduğu sirtaki ile beraber eğlenmek istiyorsanız bu meyhanelere gidin. Özellikle sevgilinizin gönlünü almak ve ona unutulmaz bir hediye sunmak istiyorsanız omuz omuza vererek gecenin ilerleyen saatlerinde rakının hoşluğuyla beraber sirtaki yapın. Ertesi gün emin olun sevgiliniz size nasıl teşekkür edeceğini bilemeyecek.

Çankaya'da Kız Kıza Gidilecek Mekânlar Var Mı?


Son derece nezih meyhanelerin bulunmuş olduğu Çankaya'da kız kıza takılabilecek çok güzel ve müstesna mekânlar bulunuyor. Özellikle kız kıza gidilebilecek Ankara Çankaya meyhaneleri adından söz ettiriyor. Parmak ısırtan hizmetlere imza atıyorlar.

Sadece bayanlara ait olan bölümde çok rahat bir şekilde eğlenebiliyorsunuz. Son dönemde özellikle bayanlar arasında yaygınlaşmakta olan altın günlerinin veya para günlerinin meyhanelerde yapılması alışkanlığı Ankara'da da sonuna kadar yaşanıyor. Böylece ev hanımları yemek yapma evi temizleme derdinden kurtulup günlerini Çankaya'daki güzel meyhanelerde yapabiliyorlar.

Bu kadarını da hak ediyorlar değil mi? Sonuç itibariyle her gün yemek hazırlığı, evi temizleme, çocukların giysilerini ütüleme derken zaten akşama kadar günün nasıl geçtiği anlaşılmıyor. Bırakalım da bir gece olsun onlar gönüllerine eğlensin o geceyi ihya etsinler. İşte Ankara Çankaya meyhaneleri bunun için son derece nezih ortamlar olarak uygun bir hizmet sunuyor.

Bira Sevenleri De Unutmayalım


Genellikle bizim meyhane kültüründe rakı ve şarap içiliyor olsa da biranın da hatırı sayılır bir müşteri kitlesi bulunmaktadır. Özellikle kokusu görünümü köpüklü haliyle insanı cezbeden yapıya sahip olan bira farklı markalarla farklı tatlarla sunuluyor. Böylece Ankara Çankaya meyhaneleri bira sevenler için de çok kaliteli mekânlar olmaya devam ediyor.

Uzun uzadıya oturmayı düşünmüyor ama soğuk biradan da vazgeçemiyorsanız Çankaya'daki meyhanelere gidin. Bir iki saat oturup biranızı yudumlayın. Yanında da mutlaka sunulacak olan enfes mezeleri tadın. Zaten biracılar için ayrı meze konsepti bulunan bu meyhanelerde oldukça kaliteli bir servis yapılıyor.

Bazı meyhanelerde canlı maç yayını yer alıyor. Özellikle maç izleme esnasında biranın tüketilmesi adeta bir gelenek olmuştur. Almanları için zaten sıradan olan bu durum bizim ülkemizde de uzun yıllardır devam ediyor. Hangi takımı tutuyorsunuz onun maçını dostlarla beraber izlerken diğer taraftan da buz gibi biranızı yudumlayabiliyorsunuz. Özellikle bahar akşamlarında Çankaya'nın efil efil esen muhteşem atmosferinde bir taraftan maç izlemek diğer taraftan bira yudumlamak muhteşem bir keyif olsa gerek.

Veda Yemeğini Meyhanede Vermeye Ne Dersiniz?


Eğer Ankara'da Çankaya semtinde yaşıyor veya çalışıyorsanız bir memur kenti olan Ankara'da sürekli olarak bir takım dostlara veda yemeği vermek zorunda kalırsınız. Memur sirkülasyonunun çok fazla olduğu Çankaya'da sürekli olarak birileri atanır başkalarının tayini çıkar ve böylece çeşitli vesilelerle veda yemeği düzenlenir. Veda yemeğinin en güzeli meyhanelerde verilir ve unutulmaz geceler yaşanır.

Ankara Çankaya meyhaneleri veda yemeği gibi birçok organizasyona imza atma konusunda son derece mahir işletmeciler tarafından yönetiliyor. Bu konuda oldukça tecrübeli olan ekip en kalabalık grupları dahi sorunsuzca ağırlayabiliyor. Niteliksiz olan meyhanelerde olduğu gibi rakınız size gelene kadar ısınmıyor ya da sıcak olan mezeleriniz soğuyup buz gibi olmuyor. Her şey kıvamında ve olması gerektiği gibi servis ediliyor.

Böylece ister veda yemeği olsun isterse doğum günü kutlaması bütün organizasyonlarınızda ne kadar kalabalık olursanız olun Ankara Çankaya meyhaneleri size aradığınız rahat ortamı sunacaktır. Organizasyon konusunda tecrübeli olan bu meyhanelerde bir taraftan yiyip içip eğlenecek diğer taraftan da dostlarınızla güzel dakikalar geçirebileceğiniz bir ortam bulunmaktadır.

Fazla Hesap Ödemek İstemeyenler Buraya Buyursun


Ankara Çankaya meyhaneleri hakikaten oldukça ekonomik fiyatlar belirleyerek bütün müdavimlerinin rahat bir şekilde yiyip içmesine olanak tanıyor. Genellikle Fix menü uygulamasının devreye girmiş olduğu bu meyhanelerin en kalitelisini de bile maksimum 150 lira hesap ödeyerek sınırsız içki opsiyonlarından faydalanabiliyorsunuz.

Eğer biraz daha uygun rakamlar istiyorsanız bu da mümkün. Ankara Çankaya meyhaneleri limitli Fix menü konseptinde 75 liraya 4 çeşit içkiyi yudumlarken diğer taraftan 6 çeşit meze 2 ara sıcak ve bir ana yemek ile fasıl eşliğinde eğlenebiliyorsunuz. Daha uygun mekânlarında bulunmuş olduğu Ankara Çankaya meyhaneleri içerisinde aradığınız her türlü opsiyona çok uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.