ET BALIK MANGAL ANKARA BALGAT MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

ET BALIK MANGAL ANKARA BALGAT MEYHANELERİ

Ankara'da dostlarla veya sevdiklerinizle bir akşam yemeğe çıkmak istiyorsanız Ankara Balgat meyhaneleri bunun için son derece uygun. Balığın ve mangalın harika bir şekilde servis edildiği bu meyhanelerde sabaha kadar yiyip içip eğlenebiliyorsunuz.

Ankara'nın bu müstesna ve lüks olan semtinde birçok farklı meyhane tarzı bulunuyor. Aradığınız Türk Meyhanesi konseptinin en alasını bulabileceğiniz mekânların olduğu semtte aynı zamanda modern meyhaneler de yer alıyor.

Güzel bir akşam geçirmek, dostlarla eğlenmek, kalitenin tadına varmak istiyorsanız Ankara meyhaneleri tam size göre.

Izgaracılar Buraya Gelsin


Bizim yemek kültürümüz kendine has olan çok farklı menüleri barındırıyor. Bunlar arasında özellikle doğunun otantik havasından esinlenerek şekillenmiş olan bir ızgara kültürü de var. Günümüzde buna kebap da deniyor mangal da deniyor ama sonuç itibariyle hepsinde aynı aromayı ve tadı bulabiliyorsunuz. Özellikle Ankara Balgat meyhaneleri ızgara ve kebap konusunda son derece mahir aşçıları barındırıyor.

Izgaranın en alasının yapıldığı bu meyhanelerde muhteşem bir lezzet şöleni size eşlik ediyor. Bazı meyhaneler Ocak başı tarzında dekore edilmiş zaten. Bir taraftan muhteşem kokular eşliğinde karnınızı doyuruyor diğer taraftan da soğuk buz gibi rakınızı yudumlayabiliyorsunuz.

Ankara Balgat meyhaneleri içerisinde sadece kanat pişirilen muhteşem mekânlar bile mevcut. Kanatın soslu haliyle sofranıza servis edilmesi ile beraber muhteşem bir lezzet şöleni de başlıyor. Arzu ederseniz kanadınızı haşlanmış olarak alıyor arzu ederseniz ızgara ve marine edilmiş sosta pişirilmiş sebzeli formuyla da sofranızda görebiliyorsunuz.

Balık ızgara bakımından da Ankara Balgat meyhaneleri içerisinde çok fazla alternatif bulunuyor. Böylece mangal et balık muhabbetinden hoşlanıyorsanız hakikaten bu mekânlar tam size göre. Muhteşem lezzetlerin yer aldığı bu meyhanelerde içkinin güzelliğine eşlik eden muhteşem bir sofra donatabiliyorsunuz.

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Kutlayacak Bir Şeyleriniz Var ve Mekân Mı Arıyorsunuz?


Hani derler ya insanın meyhaneye gitmesi için bir bahane lazım diye bu bahane genellikle çok kolay bir şekilde bulunur. Eğer sizin canınız içmek istiyorsa mutlaka olmayan bahaneyi bulur ve bir şekilde meyhaneye yolunuzu düşürürsünüz. Bazen bu bahane çok uzun zamandır görmediğiniz bir dostla karşılaşmak ve onu yemeğe çıkartmak olabilir. İşte böyle bir anda Ankara Balgat meyhaneleri sizi bekliyor olacak.

Veya bu bahane tayini çıkan bir dostunuza veda yemeği de olabilir. Belki sevdiğiniz birinin doğum günü belki tuttuğunuz takımın şampiyon olması. Artık bahane üretmek size kalmış. Eğer kafaya koymuşsanız o bahane bulunur ve meyhanenin yolu da tutulur.

Özellikle kalabalık gruplar halinde organizasyon yapmak ve hep birlikte yiyip içmek istiyorsanız Ankara Balgat meyhaneleri aranarak rezervasyon yaptırılmalı. Çünkü oldukça geniş mekânların bulunduğu ve modern meyhanelerin hizmet ettiği bu elit semtin en kalabalık gruplara ağlayacak oldukça geniş iç mekânı olan meyhaneleri bulunuyor.

Böylece arzuladığınız en nezih ortamda muhteşem bir geceyi dostlarla beraber geçirebiliyorsunuz. Böyle atmosferde muhteşem servisin yapıldığı bu meyhanelerde çekecek olduğunuz güzel fotoğraflar biriktirecek olduğunuz anılar yanınıza kar kalıyor zaten.

Kebabın Yanında Buz Gibi Bir Rakı İstemez Misiniz?


Dediğimiz gibi Ankara Balgat meyhaneleri özellikle Ocak başı ve kebapçılar için bulunmaz yerler. Elbette ki sofrada şöyle güzel pişmiş bir kuzunun yanında götürülecek harika gibi buz gibi bir rakı da bulunmalıdır. Zaten kebabın da balığın da yanına en güzel yakışan içki her zaman rakıdır.

Hele de üç beş tane dosta toplanıp beraber bu meyhanelere gitmişseniz değmeyin keyfinize. Bir tarafta muhteşem tatlar diğer tarafta buz gibi bir rakı. Rakıyı isterseniz sek içebilir isterseniz buz katabilir, isterseniz de soğuk suyla yumuşatabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış. Zaten rakının nasıl içileceği konusunda çok farklı rivayetler her zaman bizim meyhanelerimizde konuşulur. Fakat herkes keyfine göre içmeye devam eder.

Eğer farklı tatlar arıyorsanız bu meyhanelerde şarabın envaı çeşidini de bulabilirsiniz. Koyu bordo şaraptan kan kırmızı şaraba beyaz şaraptan sarı yeşil şaraba kadar aradığınız bütün renklerde şaraplar vardır. Sadece yerli mahsulleri bile içmeye başlarsanız her akşam birer tane götürmeniz gerekir. Şarabın yanında de yine muhteşem mezeler sizin sofranızda bulunacaktır.

Ney Taksimi İle Derdinizi Unutun


Hep eğlenmek için meyhaneye gidilmez ya... Elbette derdi tasayı kederi unutmak için ne meyhaneye giden çoktur. Özellikle Ankara Balgat meyhaneleri muhteşem fasıl eşliğinde size güzel servisler yapan özel mekânlardır. Bu mekânlara gittiyseniz harika bir ney taksimi dinlemelisiniz.

Neyin insanı zaten kendinden alıp başka diyarlara götüren muhteşem bir sesi vardır. Böylece ney taksimi başladığında meyhane bir anda sessizleşir, çatal bıçak sesleri bile bir kenara bırakılır. Sadece hafifçe rakılar yudumlanmaya devam eder. Onun haricinde herkes mazideki tozlu sayfaların arasındaki dertli tasalı belki de güzel günlerine gider.

Bu sayede herkes derdine sofradaki dostlarla paylaşır. Zaten bir tarafta rakı diğer tarafta harika mezeler ve fonda da ney taksimi. Daha ne olsun? Böyle bir ortamda ne dert kalır ne tasa kalır. Birazdan zaten fasılla birlikte coşku öyle bir artar ki dertten de tasadan da eser kalmaz. İşte Ankara Balgat meyhaneleri bu bakımdan hakikaten güzel yerler.

Kız Kıza Gidecek Yer Mi Arıyorsunuz?


Ankara öyle nezih bir meyhane kültürüne sahiptir ki bu bakımdan Anadolu coğrafyasının gözbebeği bir yerdir. Bu sebeple Ankara'da yaşayan kadınlar de rahatça arkadaşlarıyla beraber geceyi meyhanede geçirebilirler. Eğer kız kıza gidilecek yer aranıyorsa Ankara Balgat meyhaneleri bunun için oldukça uygun.

Zaten son derece nezih ve elit bir semt olan Balgat'ta çok fazla meyhane bulunuyor. Bunların neredeyse tamamından kız kıza gidilip eğlenebilecek bir format var. Ama sadece kadınlara has olan mekânların sayısı da hiç az değil. Böylece sabaha kadar sürecek olan muhteşem ve enfes müzik ziyafetleri arasında kadınların da rakıyı yudumlayıp şarabı tatması yanında muhteşem mezeleri götürmesi mümkün oluyor.

Bu meyhanelerin işletmecileri bu konuda oldukça hassastır. Bayanların yalnız olarak gittiğinde rahatça eğlenip nezaket içerisinde ağırlanabileceği güzel mekânlar hazırlamışlar. Bu konuda takdiri hak eden meyhaneciler oldukça zarif mefruşat ile beraber göz zevkine muhteşem sofra ile beraber de damak tadına hitap etmeyi çok iyi biliyorlar.

Sofranızda Akdeniz Esintilerini Hissedin


Ankara Balgat meyhaneleri içerisinde yer alan Yunan meyhaneleri de oldukça cazip mekânlar. Türk Meyhanesi ile Yunan meyhanesinin birbirine girmiş sofistike yapıları da az değil. Böylece bir taraftan Türk Meyhanesi konseptindeki rahatlığı ve mütevazılığı bulabiliyorsunuz diğer taraftan da Yunan meyhanesinin size sunmuş olduğu Ege ve Akdeniz canlılığını seyredebiliyorsunuz.

Bu tarz meyhanelere gittiğinizde mutlaka beyaz sandalye ve masa buna eşlik eden mavi masa örtüsü bulunuyor. Muhteşem bir renk olan mavi ile beyazın uyumu bu meyhanelerdeki kadar hiçbir yerde güzel durmuyor. Müdavimleri zaten sadece bu rengi görmek için bile meyhanelere gidebilir.

Akdeniz mutfağının harika ürünlerinin servis edildiği meyhanelerde balığın her türlüsünü bulabiliyorsunuz. Mevsimine göre lüfer, çupra, levrek, uskumru sofranızda yer alıyor. Hele ki buz gibi rakının yanında ocak ve şubat aylarında hamsi ızgara varsa, değmeyin keyfinize.

Meyhane işletmecilerin Yunan ve Rum mezelerini de ihmal etmediğini hatırlatalım. Böylece her şarap içiyorsanız yanında retsina rakı içiyorsanız da mutlaka fava sofranızda bulunuyor. Deniz mahsullerinden yapılan mezeler de Yunan sofralarının başköşesinde her zaman yer alıyor. Bu sebeple ahtapot ızgaradan karides salatasına kadar ne arıyorsanız yine bu meyhanelerde rakınızın ve şarabınızın yanında servis ediliyor.

Bahçeli Güzel Meyhaneler


Her şeyin ince bir şekilde detaylandırıldığı Ankara Balgat meyhaneleri içerisinde arkası bahçeye açılan ön tarafı ise ana caddeye bakan çok fazla meyhane bulunuyor. Böylece yazın sıcak günlerinde isterseniz arka bahçede açık hava meyhanesi konseptinde içkinizi yudumlayabiliyor isterseniz kaldırıma doğru uzanmakta olan otantik havada dostlarla beraber içebiliyorsunuz.

Böylece bilhassa sıcak yaz akşamlarında sizin içinizi serinletecek harika ortamları bu meyhane işletmecileri gayet güzel bir şekilde sağlıyor. Bir tarafta söğüt diğer tarafta kavak ağaçlarının arasında efil efil esen bir Ankara yaz akşamında buz gibi rakı yudumlamak kırmızı şarabı sevgilinizle veya eşinizle beraber tatmak bulunmaz bir keyiftir.

Yiyip İçelim Ama Çok Da Ödemeyelim Diyenlerden Misiniz?


Eğer dostlarla güzel bir akşamı meyhanede İhya etmeyi istiyorsanız mutlaka biraz bonkör davranmak zorundasınız. Ama Ankara Balgat meyhaneleri bu konuda da içinizi rahatlatan mekânlar. Sonuç itibariyle sofranızda rakı şarap meze ara sıcaklar ana yemekler balık kebap ızgara her şey oluyor ve bunun karşılığında Fix menü konseptinde ödeyeceğiniz rakam 75 lira ile 100 lira arasında değişebiliyor.

Yani çok fazla ödemeden eğlenmek bu mekânlarda mümkün. Oldukça makul rakamlar meyhaneciler tarafından belirlenmiş. Bu sebeple zaten bu mekânlar sürekli dolup taşıyor. Hele ki önemli gün ve gecelerde bu meyhanelerde yiyip içip eğlenmek istiyorsanız mutlaka önceden rezervasyon almanızı tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde oturacak yer bile bulamayabilirsiniz.

Sonuç itibarıyla kaliteli servisler kaliteli mekânlar ile fiyat ortada. Bunu gayet iyi bilen meyhane müdavimleri de mekânların hakkını vermeye devam ediyor. En iyisi siz de bu akşam dostlarla veya ailenizle Ankara Balgat meyhaneleri için bir rezervasyon alın.