SEVİNCİNDE YÜZÜNDE MEKÂNIDIR ANKARA BATIKENT MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

SEVİNCİNDE YÜZÜNDE MEKÂNIDIR ANKARA BATIKENT MEYHANELERİ

Ankara'da şöyle havadar bir yerde püfür püfür esen sessiz bir ortamda rakınızı yudumlamak istemez misiniz? İşte Ankara Batıkent meyhaneleri bunun için var. Muhteşem bir atmosferin ortasında adeta sessiz bir bahar gibi sizi karşılıyor ve bütün dertlerden arınmanıza yardımcı oluyor.

Ankara'nın müstesna semtlerinden olan Batıkent sessizliğiyle ve sükûneti ile insanı büyülüyor. Oldukça kalabalık olan Ankara'nın gürültüsünden patırtısından kaçmak dostlarla ve sevdiklerinizle güzel bir gün geçirmek bu meyhanelerde mümkün. Ankara Batıkent meyhaneleri hakikaten aradığınız huzur ortamını size sunuyor.

Açıkhava Meyhanelerine Derdi Tasayı Unuttun


Hani derler ya insan bu dünyaya bir defa geliyor, hakikaten öyle. O yüzden çalışma zamanı işinde gücünde olmak tatil zamanı da eğlenmek gezmek tozmak lazım. Özellikle Ankara'nın sıcak yaz günlerinde ve muhteşem ilkbaharında tabiata açılmak ve sessiz bir yerde rakınızı yudumlamak istiyorsanız Ankara Batıkent meyhaneleri sizi bekliyor olacak.

Açıkhava meyhanelerinin en güzel tarafı dostlarla ve sevdiklerinizi rahatça ağırlayabilmeniz. Bunun için zaten Ankara Batıkent meyhaneleri oldukça uygun. Mekânlar son derece sessiz olan tabiatın içerisinde size sunulan o bahçede muhteşem bir gece geçirmeniz adına her türlü ayrıntıya yer veriliyor.

Meyhanenin içerisini girdikten sonra adeta bir saklı bahçe gibi arka bölüme alınıyorsunuz ve açık havada ahşap masa ve sandalyeler üzerinde kareli mavi masa örtüsünde klasik bir meyhane ortamının keyfini yaşıyorsunuz. Özellikle ailenizde gitmeyi düşünüyorsanız açık hava meyhaneleri son derece güzel mekânlar.

Hele bir de fonda Türk Sanat Musikisinin güzel besteleri varsa değmeyin keyfinize. Bizim tavsiyemiz açık hava meyhanelerine yolunuz düştüyse yeme içme işini ağırdan alın. Çünkü gece uzun ve atmosfer gerçekten çok güzel. Tadına vara vara doya doya geceyi yudumlayın.




Türk Meyhanesi Arayanlar Batıkent'e Buyursun


Eğlence için Ankara'da birçok alternatif var. Hele yolunuz Batıkent'e düşmüşse burada birçok eğlence mekânı sizi ağırlayabiliyor. Bunlar arasında barlar da var kafeteryalar da var gece kulüpleri de. Ancak nezih bir ortamda eğlenmek istiyorsanız ille de Türk meyhanesi diyoruz.

Batıkent'in muhteşem atmosferi içerisinde aradığınız keyfi bulabiliyorsunuz. Son derece kaliteli mekânlar olan bu meyhaneler daha kapıdan girdiğiniz anda sizi kendisine bağlamayı başarıyor. Oldukça kaliteli işletmecilerin imzası bulunan bu meyhanelerin tamamında Türk Meyhanesi konseptine rastlayabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi Ankara Türk meyhanesi demek rakının başköşede bulunduğu leziz sofralar demektir. Hangi Türk meyhanesine varırsanız aynı ortamı bulacağınız için asla yadırganmazsınız. Tanıdık bir dost gibidir meyhane ortamı.

Zaten Ankara Batıkent meyhaneleri bu yüzden bu kadar çok tutuluyor. Son derece nezih olan meyhaneciler tarafından güzel bir gece geçirmeniz için her şey düşünülmüş. Oldukça sade ve mütevazı olan dekorasyonun içerisinde kendinizi evinizde hissedebiliyorsunuz.

Kadehlerdeki Dudak İzlerinde Sevgilinizi Mi Arıyorsunuz?


Eğer siz de şair gibi kadehlerdeki dudak İzlerinde eski sevgilinizi arıyorsanız hakikaten doya doya sarhoş olmak istiyorsunuzdur. Hayatın içinde her şey var. Hüzün de var keder de var sevinç de var. Eğer aşk acısı çekiyorsanız bunun tedavisi sadece meyhanede olur. Ta Osmanlı döneminden beri şairler zaten bu yüzden meyhaneyi el üstünde tutmuyorlar mı?

Ankara Batıkent meyhaneleri aşk acısının unutulacağı en müstesna mekânlar. Emin olun, son derece nezih ortamlarda yiyip içip derdinizi masaya bırakıp kederden arınıp evinize dönebilirsiniz. Tabii ki aşk acısını bir anda unutmak mümkün değildir. Bu yüzden dostlarla beraber mutlaka akşam meyhanede rezervasyon yaptırıp masadaki yerinizi almanız gerekir.

Adeta aşkın usul ve adabındaki önemli bir merhale de meyhanede içilen rakıdır. Çünkü aşk acısı çekenlerin dermanı buz gibi anason kokulu rakıdır. Rakıdan birkaç yudum alınca dil çözülmeye başlar. Böylece aşk acısını anlatırsınız bir taraftan susar müziğe kulak verir tekrar mazideki güzel günlere dalarsınız. Böyledir meyhane ortamları. Ankara Batıkent meyhaneleri hicranlı yüreklerin deva bulduğu yerlerdir.

Sofranızda Akdeniz Esintilerine Ne Dersiniz?


Nasıl ki Türk mutfağı dünyada ayrı bir yere sahiptir Akdeniz ve Ege'nin iyot kokulu mutfağı da özel bir yerde bulunmaktadır. Zaten bir yanımız Akdeniz ve Ege olduğu içinde sofralarımızda mutlaka o yörenin ürünleri yer alır. Özellikle Ankara Batıkent meyhaneleri bu konuda son derece mahir aşçılara ev sahipliği yapmaktadır.

Canınız şöyle güzel bir şekilde balık yemek istiyorsa mutlaka Batıkent meyhanelerine gitmeniz gerekiyor. Bu meyhanelerde mevsim balıklarının en tazesini sofranızda bulabiliyorsunuz. Lüferden çinakopa uskumrudan hamsiye kadar mevsimine göre en taze olan balıklar size servis ediliyor.

Hele buz gibi rakının yanında kışın ortasında hamsi ızgara yemeden bu meyhanelerden gitmeyin diyoruz. Böylece muhteşem bir lezzet tatmış olacaksınız. Hatta kara kışa aldırmadan şöyle meyhanenin bahçesine açılmayı deneyin. İnanın buz gibi havada içiniz ısınacak.

Ankara Batıkent meyhaneleri içerisinde yer alan bazı işletmeler tamamen Yunan Meyhanesi tarzında servis yapıyor. Zaten daha adımınızı attığınız anda meyhanede Yunan esintilerini hissedebiliyorsunuz. Nedir Yunan meyhanelerini ön plana çıkaran özellik? Tabii ki mavi ve beyazın güzel bir uyumla sizi ağırlaması. Diğer taraftan da muhteşem canlı müziklerin sofranıza eşlik etmesi.

Unutulmaz bir akşamı sevgilinizle veya eşinizle geçirmek istiyorsanız Ankara Batıkent meyhaneleri içerisinde Akdeniz mutfağının olduğu mekânlara sizleri bekliyoruz. Hakikaten son derece nezih ve kallavi ortamlarda sevdiklerinizi ağırlayabilirsiniz. Böylece hatırı sayılır bir keyifle evinize dönebilirsiniz.

Bırakın Bu Gece Kadınların Olsun


Ağır abi kültürünün yaşandığı ortamlar da meyhane genellikle erkeklerin mekânı olarak algılanır. Ancak bizim Türk meyhane kültüründe kadınların da ayrı ve özel bir yeri bulunmaktadır. Onlar en müstesna köşelerde nezaket içerisinde ağırlanır tekrar evlerine gönderirler. Bu bakımdan eğer kız kıza gidilecek mekânlar aranıyorsa Ankara Batıkent meyhaneleri son derece uygun.

Sürekli olarak evin işleriyle çoluk çocukla çamaşırla bulaşıkla uğraşmak zorunda olan kadınlarımızın bir akşamı olsun ihya etmesine de fırsat vermek lazım. Zaten erkekler sık sık iş çıkışı dostlarla meyhanenin yolunu tutuyor. O zaman bırakalım bir akşamda kadınlar felekten bir gece çalsın, kurtlarını döksünler.

Kız Kıza Gidilecekse Fasıl Olmalı


Eğer kız kıza meyhaneye gitmek düşünülüyorsa mutlaka fasıllı meyhanelere gitmek lazım. Ankara Batıkent meyhaneleri içerisinde fasıl olan restoranların da ayrı bir yeri var. Tam anlamıyla fasıl ziyafetinin çekilebilmesi için kaliteli mekânlara gitmek lazım. Böylece kulağınızın pasını Türk Sanat Musikisinin en müstesna besteleri ile silebilirsiniz.

Fasılla beraber coşup eğlenmek, gecenin ilerleyen saatlerinde de göbek atmak kadınların en çok sevdiği meyhane alışkanlıklarından birisi. Zaten kadınların olduğu yerde coşkulu eğlence de mutlaka peşinden geliyor. Değmeyin keyiflerine, bırakalım bir gece olsun rahatça kurtlarını döküp yorgunluklarını atsınlar. Bunu fazlasıyla hak ediyorlar zaten.

Veda Yemeği Bahane Rakı Muhabbet Şahane


Meyhane öyle çat kapı gidilecek mekânlar değildir. Bir kere öncelikli olarak dostları yanınızda ayarlamanız ve grup halinde gitmeniz lazım. Çünkü meyhanenin tadı bu şekilde çıkar. Bu sebeple de meyhanenin müdavimleri mutlaka birtakım bahaneler üretmek zorundadır. Genellikle bu bahane ya izlenecek olan bir maç olur ya doğum günü ya da bir veda yemeği olur. Sonuç itibariyle meyhaneye gitmek isteyen zaten o bahaneyi bir şekilde bulur ve meyhanenin yoluna düşer.

Eğer dostlarla beraber kalabalık gruplar halinde organizasyon yaparak meyhanede eğlenmek istiyorsanız Ankara Batıkent meyhaneleri bu ortamı size sağlayacaktır. Son derece tecrübeli olan meyhane işletmecileri en kalabalık grupları bile hiçbir falso yapmadan ağırlayabiliyorlar.

Özellikle son dönemde popüler olmaya başlayan doğum günlerinin meyhanede kutlanması da ayrı bir geleneğe dönüşmüş durumda. Ankara Batıkent meyhaneleri her yaştan müdavimin doğum günü kutlanabileceği güzel mekânlar. Böylece unutulmaz bir atmosferde muhteşem canlı müzik eşliğinde doğum gününüzü kutlayabilirsiniz. Unutulmaz bir geceden size muhteşem fotoğraflar kalacaktır. İleride bakıp bakıp o güzel günleri yâd etmeniz için.

Meyhanede Hesap Kitap Yapılmaz


Boşuna dememiş atalarımız keyfin veresiyesi olmaz diye. Meyhaneye gidiyorsanız cebinizde mutlaka paranız olacak ve sofranın ücretini çıkmadan vereceksiniz. Sofranızda yiyip içiyorsanız bunu hakkını vermeniz gerekiyor. Hele de Ankara Batıkent meyhaneleri gibi kaliteli işletmeler mutlaka sundukları zarif hizmetin karşılığını almak zorundalar.

Ancak Batıkent'te içiyorsanız dostlarla beraber kalabalık bir grup halinde bile gitseniz hesap kitap yapma derdine düşmeyeceksiniz. Çünkü bu meyhanelerin birçoğunda Fix menü uygulaması var. Fix menü hakikaten otellerdeki açık büfeyi andıran bir yapıya sahip. Böylece doyasıya yiyip içip eğleniyorsunuz. Ama oldukça makul rakamlar ödeyip evinize gidebiliyorsunuz.

Ne ödeyeceğinizi merak ediyorsanız genellikle 75 liraya limitli fix menülerle karnınızı güzelce doyurulabilirsiniz. Limitli dediğimize bakmayın içerisinde istediğiniz çeşitte içki bulunuyor. Ayrıca ara sıcaklardan iki çeşit ana yemek tercihi ve bunun yanı sıra 6 farklı meze de bulunuyor. Yunan mezelerinden Türk mezesine kadar sıcak soğuk konseptli bu mezeler size servis ediliyor.

Yok, ben limitsiz içkiden yanayım diyorsanız yine 100 lira civarında bir rakam ödemek zorundasınız. Böylece oldukça uygun rakamlar Ankara meyhane atmosferinde yiyip içip eğlenebiliyorsunuz. Bir tarafta fasıl ve canlı müzik diğer tarafta muhteşem servis kalitesi... Mekânın ve ambiyansın harikalığı da yanınıza kar kalsın. Bizden söylemesi Ankara Batıkent meyhanelerinde güzel bir gece sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun.