GÜZEL MEKÂNLAR GÜZEL İNSANLAR, ANKARA AYRANCI MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

GÜZEL MEKÂNLAR GÜZEL İNSANLAR, ANKARA AYRANCI MEYHANELERİ

Güzel Mekânlar Güzel İnsanlar, Ankara Ayrancı Meyhaneleri

Kafa dinlemek ve dertlerden uzaklaşmak isteyenlerin yapabileceği çok fazla etkinlik bulunuyor. Fakat bunların içerisinde en iyisi ve en etkilisi emin olun dostlarla beraber meyhaneye gitmektir. Bu sebeple Türk Meyhanesi demek biraz melankoli biraz hüzün biraz da dert demektir. Eğer dertlerinizden arınmak istiyorsanız Ankara Ayrancı meyhaneleri tam size göre.

Kafanızı dinleyebileceğiniz dostlarla huzurlu bir akşam geçireceğiniz oldukça güzel mekânlara ev sahipliği yapan Ayrancı Ankara'nın kalburüstü yerlerinden birisi. Son derece elit olan meyhanelerin her birisinde muhteşem bir atmosfer bulunuyor.

Her zevke hitap eden farklı bir uygulamanın bulunduğu Ayrancı meyhaneleri mutlaka değerlendirilmeli. Özellikle soğuk kış gecelerinde eğer sabahlar olmasın diyorsanız Ankara Ayrancı meyhanelerine sizleri bekliyoruz.

Rakı Dertlerden Arınma Kurnasıdır

Bizim bir tarafımız batılı iken diğer tarafımız hep doğuludur. Doğulu olma özelliğimiz arasında bulunan melankoli ve gözyaşı kültürü çok farklı bir yerde duruyor. Türk filmlerinin o nezih ve duygulu atmosferinde hayatı yaşamayı tercih ediyoruz. Neredeyse Hint filmlerindeki kadar olmasa da sürekli olarak gözyaşı döken bir toplumuz.

Sonuç itibariyle dert insan için var. Önemli olan o derdi güzel ağlamak ve güzelce de göndermek. Derdin en güzel ağırlanacağı ve en güzel şekilde de uğurlanabileceği mekânları meyhanelerdir. Ankara Ayrancı meyhaneleri dertlilerin mekânıdır dersek yanlış söylemiş olmayız.

Özellikle rakı ile beraber başlayan dertleşme safhası bazen sabahlara kadar sürmektedir. İşten çıkıp da günün yorgunluğu ile beraber derdini tasasını unutmak isteyenlerin kendini attığı mekânlardır Ayrancı meyhaneleri. Bu sebeple meyhanelerde rakı çok farklı şekillerde sunulmakta çok farklı şekillerde yudumlanmaktadır.

Kimi rakıyı yudumlarken ayrılmış olduğunu sevgilisini hatırlar kimi ise her bir rakı yudumunda mazinin güzel günlerini anımsar ve huzur bulur. Kimileri için de rakı unutulmuş geçmişteki dostlardır. Tıpkı şarkıda söylendiği gibi eski dostların yeri pek doldurmasa da rakı sofrasındaki dostlar en azından dertleşmek için vardır.

Bu sebeple rakının en güzel içilebileceği bu meyhanelerde oldukça nezih bir ortamda dostlarınızla dertleşebilirsiniz. Merak etmeyin kimsecikler sizi rahatsız etmez. Orası size aittir. Gözden ırak ama dostların da gönlüne çok yakın mekânlardır. Bu sebeple rakı içerken Ankara Ayrancı meyhaneleri içinde dertten tasadan eser kalmaz. Böylece deşarj olup evinize tekrar dönebilirsiniz.

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Eski 45'likleri Dinlemek İstemez Misiniz?

Yeni nesil belki de 45lik lafını duyduğunda pek bir şey alamayacaktır. Çünkü 45'lik dediğimiz ifade aslında gramofonların zamanından kalma yani plakalardaki müziklerde bulunan bir özelliktir. eski 45'likler Türk Sanat Musikisinin en müstesna bestelerinin seslendirildiği muhteşem plaklara verilen addır. Bu sebeple eğer nostalji yaşamak istiyor ve hakikaten Türk Sanat Musikisine doymak istiyorsanız Ankara Ayrancı meyhaneleri bunun için çok uygun yerler.

Böylece gerçek anlamda Türk Sanat Musikisinin en müstesna bestelerini dinlerken diğer taraftan da çok güzel bir şekil rakınızı yudumlayabiliyorsunuz. Zaten rakının yanında yenileceklere de dikkat etmek lazım dinleneceklere de. Yani rakının hakkını vermek lazım.

Soğuk Geceler Fasılla Güzel

Eğer Ankara'da uzun bir geceye geçirmeyi planlıyorsanız dostlarla beraber Ankara Ayrancı meyhaneleri iyi bir tercih olabilir. Özellikle fasıl olduğu akşamlarda hakikaten bu meyhanelerde eğlencenin nasıl gerçekleştiğini gayet iyi anlayabiliyorsunuz.

Çok kaliteli fasıl heyetlerinin bulunmuş olduğu meyhanelerde coşup eğlenebilirsiniz. Fasıllı meyhaneler sadece erkekler için değil kadınlar için de son derece uygun mekânlardır. Bu sebeple kız kıza gidilebilecek meyhaneler arasında yer almakta olan Ankara Ayrancı meyhaneleri oldukça kaliteli bir hizmet sunuyor.

Gönül Alınacaksa Açıkhava Meyhaneleri İyi Bir Tercihtir

Hayatta her zaman işler istediğimiz gibi gitmiyor. Bazen sevgilinize veya eşinize sorunlar yaşayabiliyorsunuz. Bu gibi durumlarda tabii ki onların gönlünü almak gerekiyor. Eğer sevdiklerinizin gönlünü almak istiyorsanız Ankara Ayrancı meyhaneleri içerisinde bahçeli olan meyhaneleri tercih edin. Özellikle bahar ve yaz akşamlarında bu meyhaneler son derece romantik bir ortama ev sahipliği yapıyor.

Genellikle sıcak geçen yaz günlerinde serinlemek için açık hava meyhaneleri tercih ediliyor. Sunmuş olduğu otantik havaya eşlik eden Natürel doku da hakikaten görülmeye değer. Bu meyhanelerde çok fazla mefruşata gerek kalmıyor. Zaten ortamın doğal dokusu en güzel görünüm için yeterli oluyor. Bu sayede söğüt veya kavakların altında muhteşem bir geceyi geçirebiliyorsunuz.

Gönül almak dedik ya eşin de sevgilinin de gönlünü almak istiyorsanız çok güzel harika lezzetli olan şarapları tavsiye ediyoruz. Ankara'nın kendi mahsulü olan birçok şarap da bulunuyor. Bütün meyhanelerde rengine göre tadına göre ve kokusunu göre farklı şaraplar tercih edebilirsiniz. Böylece romantik olarak planlamış olduğunuz akşamınızı bütünleştirmiş olursunuz.

Aç Mısınız? Buyurun Ayrancı Meyhanelerine

Akşam yemeğine çıkmak ve dostlarla beraber güzel bir akşamı ihya etmek için Ankara Ayrancı meyhaneleri oldukça uygun mekânlar. Son derece lezzetli sofraların kurulduğunu bu mekânlarda isterseniz etin çok farklı türlerini bulabiliyorsunuz. Ocak başını aratmayacak kalitede pişirilen kebaplar, köfteler, kuzu şişler rakının da şarabından yanında çok güzel gidiyor.

Ben balıktan vazgeçmem diyenler için de Ayrancı meyhaneleri içerisinde mevsim balıklarının tamamına ulaşabiliyorsunuz. Böylece sofranızda içeceğinizin yanında en kaliteli et türleri ile beraber damağınızı tatlandırıyorsunuz.

Zaten ara sıcak veya ana yemek tercihinde bulunmazsanız bile rakınıza eşlik edecek olan mezelerle de karnını doyurabilirsiniz. Meze konusunda Ankara meyhaneleri son derece bonkör. Hakikaten Türk ve Yunan mezelerinin en alaları bu meyhanelerde bulunabiliyor. Mevsim yeşilliklerinden hazırlanmış olan muhteşem salatalar deniz mahsullerinin farklı formatlarda mezeye dönüştürülmüş halleri sofranızda arzı endam ediyor.

Fix Menü Hayat Kurtarır

Dostlarla gidilir dedik ya meyhaneye; hadi bu akşam bendensiniz, deyip meyhaneye davet edersiniz dostlarınızı merak etmeyin. Ankara Ayrancı meyhaneleri planınızda bulunuyorsa çok fazla ödemeden dostlarınız güzelce ağırlayabilirsiniz. Çünkü Ankara meyhanelerinin neredeyse birçoğunda uygulanan Fix menüler son derece uygun rakamlardan oluşuyor.

Limitli olarak hazırlanan Fix menülerde yok yok diyebiliriz. İstediğiniz bütün meze çeşitlerini bulduğunuz limitli menüler bile sizin karnını doyurmanız için son derece yeterli oluyor. Ayrıca ara sıcak ikramları da ihmal edilmiyor. Üstelik mevsim balıkları ve deniz mahsullerinden oluşan çok kaliteli ara sıcak menüler meyhanelerin konseptinde yer alıyor. Yanına eşlik eden ana yemek ikramı da bu muhteşem lezzetin bütünleyicisi olarak meyhane menüsünde yer alıyor.

Genellikle Fix menü tercih edildiğinde 75 lira civarına kişi başı ödeme yapabiliyorsunuz. Eğer limitsiz içkiden yana tercihinizi kullanırsanız rakam çok fazla büyümüyor, dert etmeyin. Ortalama 100 veya 150 lira civarı mekânına göre değişmekle beraber limitsiz içkili menüler yer alıyor. Bütün menülerde mezeler ara sıcaklar ana yemekler bulunuyor. Yerli ve yabancı içkiler de zaten menünün başköşesinde yer alıyor.

Üstelik bu limitsiz ve limitli menülerin uygulandığı meyhanelerin birçoğunda canlı müzik var. Canlı müzik deyince de tabii ki akla genellikle fasıl geliyor. Fasıllı bir gecede fix menü ekonomisi ile beraber dostlarınızı ağırlamak herhalde her yerde karşılaşabileceğiniz bir durum değil. En iyisi bunu değerlendirip Ankara Ayrancı meyhaneleri portföyünden birini seçip rezervasyon alıp gitmek gerekiyor.