ANKARA RAKI BALIK MEYHANE… İNANIN ÇOK ŞAHANE

blog yazısı ekle !

ANKARA RAKI BALIK MEYHANE… İNANIN ÇOK ŞAHANE

Akşam yemeğine çıkmak tabiri ülkemizde biraz farklı anlamlarda kullanılır. Özellikle İş çıkışı erkekler birbirine bu akşam yemeğe çıkalım derlerse kesin bir meyhaneye gidilecektir. Şöyle güzel buz gibi rakı açılıp yanında balık yenecektir. Bu her yerde olduğu gibi Ankara için de geçerlidir. Bu sebeple Ankara rakı balık meyhane üçlüsünün bir araya geldiği çok nezih ve kaliteli mekânlar Ankara'da oldukça fazla bulunuyor.

Eğer siz de iş çıkışı yorgunluğu atmak veya dertlerinizi dostlarla paylaşmak için uygun bir ortam arıyorsanız mutlaka Ankara'daki Türk meyhaneleri sizi bekliyor olacak. Çünkü Türk meyhanelerin vazgeçilmezi olan içki elbette ki rakıdır. Rakının yanına da mutlaka balık servisi yapılır. Deniz olmasa da Ankara mevsim balıkları açısından oldukça bonkör bir yer olduğu için bu üçlüyü çok kolay bir şekilde birçok meyhanede bulabilirsiniz.

Başköşeyi Rakıya Bırakın!

Eğer Ankara'da meyhaneye gitmeye karar vermişsiniz mutlaka başköşede rakı bulunacaktır. Çünkü Ankara'daki meyhaneler Türk Meyhanesi konseptinde hizmet verdiğinden dolayı müdavimleri için rakının ayrı bir yeri vardır. Hatta şunu söyle desek herhalde yanlış olmaz. Bütün meyhane kültürümüz neredeyse rakının çevresinde şekillenmiştir diyebiliriz.

Alkollü içecekler arasında rakının özel bir yeri vardır. Sipariş verilirken bile şarap ve diğer içecekleri ayrı söylersiniz rakıyı ayrı söylersiniz. Bu hep böyledir. Meyhaneye gittiğinizde eğer siz bir sipariş vermezseniz genellikle meyhaneci size zaten rakı mı diye sorar. Sükût ikrardan gelir derler. Bir şey söylemezseniz direkt masanıza zaten rakı getirilir.

Ankara rakı balık meyhane üçlüsü muhteşem bir şekilde bir araya geldiği mekânlarda da durum değişmez. Zaten oraya gelenlerin birçoğunun talebi rakıdır. Rakıyı evde de içebilirsiniz ancak meyhane ortamında rakıyı dostlarla beraber yudumlamanın yeri de tadı da elbette ki ayrıdır. Bu sebeple birçok kişi rakı içmek için meyhanenin yolunu tutmaktadır.

Soğuk Akşamlarda İçinizi Rakıyla Isıtın

Biz millet olarak tezatları çok severiz. Bu sebeple yemek kültürümüzde ve içki kültürümüzde tezat her zaman yerini almış durumdadır. Mesela rakı ile içini ısıtmak diye bir tabir mutlaka bütün meyhanelerde kullanılmaktadır. Hâlbuki rakı genellikle soğuk olarak servis edilir. Hatta soğukluğunu yeterli görmeyen bazıları yanına buz eklemeyi de ihmal etmezler.

Ankara rakı balık meyhane konseptinde de aynı şey geçerli. Ankara'nın soğuk akşamlarında içinizi ısıtmak istiyorsanız ve yolunuz meyhane düşmüş ise kesinlikle sofrada rakı bulunacaktır. Böylece soğuk gecede soğuk rakının eşliğinde sıcak sohbetler yapıp dertleşebilir dostlarla gönlünüzü eğlendirebilirsiniz.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Rakının Hakkını Vermek Lazım

Yine bizim kültürümüzde kullanılan deyimlerden bir tanesi rakının hakkının verilmesidir. Eğer çok fazla meyhaneye gitmiyor ve müdavimi değilseniz rakının hakkının nasıl verileceğini bilmiyor olabilirsiniz. Ankara rakı balık meyhane ortamında bulunuyorsanız rakının hakkı verilmelidir. Peki, rakının hakkı nasıl verilecek?

Rakının hakkının en güzel şekilde verilebilmesi için mutlaka güzel bir Türk meyhanesine gitmek gerekir. Öncelikli şart meyhane ortamının güzel ve nezih olmasıdır. Ankara bu konuda oldukça şanslı. Çünkü Ankara Türk Meyhanesi diye bir tabir var ve oldukça kaliteli işletmeler layıkıyla Türk meyhanesinin gereklerini yerine getiriyor.

Siz Türk meyhanesinin nezih ve güzel ortamında rakıyı usulü adabı ile içmelisiniz. Çünkü rakı diğer içkiler gibi hemen bardağa konulup içilecek olan bir alkol türü değildir. Öncelikli olarak rakının servis edilmesi gerekmektedir. Bazı meyhanelerde rakı sizin talebiniz üzerine kadehle getirilirken bazılarında şişeyle de alabilirsiniz.

Eğer rakı şişesi masanızda duruyorsa rakının servisini sofradaki en küçük olan yapar. Bu geleneksel olarak artık yerleşmiş olan bir rakı kültürüdür. Böylece rakı kadehlere servis edildikten sonra arzuya göre sek arzuya göre de soğuk su ilavesi ile içilebilir. Bu konuda da oldukça fazla rivayet zaten yer alıyor meyhane ortamlarında. İsterseniz biraz bu meseleyi de açalım.

Rakı Nasıl İçilir?

Geçmişten gelen meyhane kültürü içerisinde rakı nasıl içileceği konusunda muhtelif rivayetler yer alıyor. Ankara Rakı balık meyhane ortamında da aynı tartışmalar hala sürüyor. Sonuç itibariyle zevke göre mutlaka herkes bir şekilde rakısını içiyor. Ancak doğru olan yöntemi bulmak da biraz kişiye kalmış.

Bu işin müdavimlerine göre rakı mutlaka soğuk içilir. Rakı iyice soğuduktan sonra sek olarak içilebilir ancak sert ve anasonlu olan tadından dolayı genellikle rakıyı yumuşatmak isteyenler yanına su katabilirler. Bazıları kadehin içerisinde rakıyı koyduktan sonra soğuk su ilave derken bazıları sek olarak rakıyı yudumladıktan sonra soğuk suyu peşinden içmektedirler.

Ancak Türk Meyhanesi içerisinde rakıya buz katma geleneği sonradan çıkmış olan bir yöntemdir. Eskiler kesinlikle rakıya buz katmazlar. Zaten gurmelerin söylediğine göre de buz erimeye başladıktan sonra rakının anasonlu tadını yumuşatarak biraz bozuyor. Ama yine de rakıya buzun yakıştığı da ayrı bir gerçek.

Sonuç itibariyle rakı soğuk içilir. Bazıları suyla içer bazıları buzla içer ama hepsinde de değişmeyen gerçek rakının usul ve adabına göre içilmesidir. Bu sebeple Türk meyhanesine gittiyseniz ve rakı içecekseniz gerçekten özel bir akşam geçiriyorsunuz demektir.

Balıksız Rakı Olur Mu?

Kimilerine göre rakı balıksız olmazken bazılarına göre de balık rakısız olmaz. Anlaşılan o ki rakı ile balık ayrılmaz bir bütün. Özellikle Türk Meyhanesi konseptinde bir araya geldiğinde rakının yanında sunulan balık hakikaten harika ve şahane bir lezzet olarak damağınızı tatlandırıyor.

Ankara rakı balık meyhane ortamında da mutlaka rakının yanında mevsim balıkları size eşlik ediyor. Balık konusunda oldukça geniş alternatiflerin olduğu Ankara'daki Türk meyhanelerinde balığı tava veya ızgara olarak talep edebilirsiniz. Bu tamamen kişisel tercihinize kalmış. Meyhane işletmecileri her iki tarzda da balıkları pişirip servis yapıyorlar.

Rakının yanında hangi balığın tercih edileceği de hem mevsime hem de sizin zevkinize kalmış ancak müdavimleri bilir ki rakının yanına en çok yakışan balık her zaman için lüferdir. Fakat son yıllarda lüfer gittikçe azalmaya başladığından dolayı Ankara Türk meyhanesi içinde her zaman bulunamayabiliyor. Ama bulursanız kesinlikle affetmeyin. Çünkü Rakının yanında lüfer muhteşem bir lezzet olarak ön plana çıkıyor.

Lüfer bulunamadı ise rakının yanına katık edilecek olan mevsim balıklarından levreği tercih edebilirsiniz. Ama kültür levreği yerine deniz levreğini tercih etmenizi tavsiye ederiz. Böylece iyot kokulu olan levrek ile beraber anason kokulu olan rakı muhteşem bir ikili oluşturacak. Yine tekir de en çok tercih edilen balık olarak rakıya eşlik ediyor genellikle. Çipura da iyi bir tercih olabilir. Tabii ki yine kültür değil deniz çipurası olmalı.

Karadenizlilerin vazgeçemediği lezzet olan hamsi aslında bizim balık kültürü içinde de çok özel bir yerde bulunuyor. Özellikle rakının yanına eşlik ettiğinde hamsi ızgara hakikaten farklı bir tat oluyor. Ankara rakı balık meyhane içerisinde mutlaka rakının yanına ızgara hamsi sipariş verin. Özellikle Marmara hamsisi yerine Karadeniz hamsisi bulmuşsanız enfes. Emin olun pişman olmayacaksınız.

Rakı İle Hangi Meze Gider?

Ankara'daki meyhanelerde uygulanmakta olan Fix menü konseptinde siz zaten rakının yanında mevsim balıklarına da ulaşabiliyorsunuz. Genellikle Fix menülerin içerisinde mutlaka ana yemek tarzında veya ara sıcak formatında size balık ikram ediliyor.

Fakat rakının yanında mutlaka mezelerden de almanız gerekiyor. Çünkü sert bir içki olan rakı mezelerle biraz yumuşatıldığında midede hoş bir etki oluşturuyor. Bu sebeple bizim meyhane kültürümüzde rakı ile ilgili olarak gelişmiş olan meze opsiyonları da çok fazla çeşit taşıyor. Sıcak veya soğuk olarak hazırlanmakta olan mezeler rakının yanında genellikle servis edilir.

Ankara rakı balık meyhane talebiyle bir akşamınızı Ankara'daki meyhanelerde geçiriyorsanız rakı sipariş verdiğinizde siz talep etmeseniz bile mutlaka yanında mezeler getirilir. Özellikle rakının yanında tercih edilen mezeler arasında cacık, beyaz peynir, Köz biber kızartması mutlaka bulunur. Ayrıca rakı denince akla gelen mezelerden ya şakşuka ya da tarator sofrada olmaktadır.

Rakıya yakışan mezeler arasında Ege'nin enfes yeşilliklerinden de güzel mezeler hazırlanmaktadır. Bunlar arasında yer alan börülce veya radika otu mutlaka denenmelidir. Böylece rakının anasonlu kokusuna Ege'nin yeşillikleri de eşlik etmiş olacaktır.

Rakı Balık Muhabbeti

İster dostlarla gidin isterseniz ailenizle veya sevgiliniz ile Ankara'daki meyhanelerde rakı ile balığı yan yana bulursunuz. Rakı ve balık yan yana geldiğinde mutlaka güzel bir muhabbet ortamı da kendiliğinden açılacaktır. Çünkü rakının insanın dilini çözen özel bir yapısı vardır. Anason kokusundan veya tadından mıdır bilinmez rakı içenin dili çözülür ve dertlerini anlatmaya başlar.

Ankara rakı balık meyhane üçlüsü bir araya geldiğinde mutlaka bu muhabbet ortamı da kendiliğinden oluşacaktır. Hele dostlarla gidilen bir akşamda bazen kederlenmek bazen de neşeyle coşmak mümkün olacaktır. Fonda Türk sanat müziğinin güzel besteleri çalarken siz rakınızı yudumlayıp balığınızdan tadacaksınız ve bir taraftan da dostlarınızla dertleşeceksiniz. Daha ne olsun?

Bu bulunmaz fırsattan istifade etmek için Ankara meyhaneleri sizi bekliyor. Ankara rakı balık meyhane ortamında kesinlikle ekonomik fiyatlarla yiyip içip eğlenebilirsiniz. Çok fazla para harcamadan bütçenizi de muhafaza ederek güzel bir akşamı Ankara'da İhya etmek gerçekten son derece kolay.

Ankara Fix menü meyhane fiyatları uygulandığından dolayı birçok meyhanede ödeyecek olduğunuz rakam 75 lira ile 150 lira arasında değişmektedir. Rakı balık olan Fix menülerde de fiyat aşağı yukarı aynı seviyelerde yer alıyor. Mevsim balıklarının en tazesi mezelerin sıcak ve soğuk olanları masanızda bulunurken buz gibi rakınızı da yudumlayıp 75 lira ile 150 lira arasında ödeyip evinize gidebilirsiniz. Bu keyfi mutlaka değerlendirmek lazım.