HALİNİZE TERCÜMAN OLAN ANKARA MEYHANE ŞARKILARI

blog yazısı ekle !

HALİNİZE TERCÜMAN OLAN ANKARA MEYHANE ŞARKILARI

İnsan bu garip bir varlıktır. Bazen hüzünlenir ağlar gözyaşı döker bazen sevinçten göbek atar eğlenir coşar güler. Hayat da böyledir. Bir ağlarız bir güleriz. İşte bu yüzden şarkılar vardır. Her halimize tercüman olan muhteşem besteler vardır. Özellikle bizim çok zengin olan Türk Sanat Musikisi repertuarında yer alan şarkıların sözleri insanı mest eder.

Türk Sanat Musikisinin dinlenebileceği en güzel yer de tabii ki meyhanelerdir. Bir tarafta rakı diğer tarafta Türk Sanat musikisinin müstesna besteleri… Daha ne olsun? Zaten bu yüzden birçok kişi de meyhaneye gidiyor. Ankara meyhane şarkıları sizi bir anda farklı iklimlere taşıyabiliyor.

Derdiniz tasasız olduğunda şarkılarla beraber ağlıyor yine eğlendiğinizde keyiflendiğinizde şarkılarla beraber coşup gülebiliyorsunuz. Bu yüzden Ankara meyhane şarkıları çok önemlidir. Ankara'nın sağlam meyhane kültürü içerisinde yine çok sağlam meyhane şarkıları yer almaya devam ediyor.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Meyhane Yalnızların Mekânıdır


Eğer siz de yalnızsanız veya sevgilinizden ayrılmış da efkârlanmışsanız işte Ankara meyhane şarkıları bamtelinize dokunur. Mesela Zeki Müren'in o müthiş bestesi kulağınızda çınlar:

Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar,

Yeryüzünde sizin kadar yalnızım,

Bir haykırsam belki duyulur sesim,

Ben yalnızım, ben yalnızım, yalnızım.

Kaderim bu böyle yazılmış yazım,

Hiç kimsenin aşkında yoktur gözüm,

Bir yalnızlık şarkısı çalar sazım,

Ben yalnızım, ben yalnızım, yalnızım.

Yalnızlık bundan daha güzel anlatılabilir mi? işte Ankara meyhane şarkıları duygulara tercümandır diye boşuna söylemiyoruz.

Derdiniz Var ve Sarhoş Olmak Mı İstiyorsunuz?


Dedik ya meyhane yalnızların mekânıdır diye, meyhane aynı zamanda dertlilerin ve efkârlıların da mekânıdır. Efkârın da derdin de en güzel tercümanı Türk Sanat Musikisinin en güzel besteleridir. Bakın ne diyor şair:

Bu akşam bütün meyhanelerini dolaştım İstanbul'un

Seni aradım kadehlerdeki dudak izlerinde

Canım doya doya sarhoş olmak istiyordu

Seni aradım kadehlerdeki dudak izlerinde

Tabii İstanbul'da yaşamıyorsunuz Ankara'dasınız ancak Ankara'da dolaşabileceğiniz birçok Meyhane var. Dertli iseniz ve derdinizi Ankara meyhane şarkıları ile unutmak istiyorsanız bu fırsatı size sunan her şeyden önce Türk meyhaneleri var. Gidin bir Türk meyhanesine açtırın buz gibi rakıyı ve doyasıya ağlayın. İçinizi dökün, derdinizden arının. Ankara meyhaneleri bunun için var.

Hayat Hep Üstünüze Geliyorsa Atın Kadehi Elinizden


Bazen yaşam o kadar zorlaşır ki adeta ters şeritte hareket ediyor gibisininizdir. Her şey üstünüze gelir. Her şey terstir. Herkes size düşmandır. Kimse sizi anlamaz. En sevdiğiniz dostlarınıza bile derdinizi anlatamayabilirsiniz. İşte böyle durumlarda sevdiğiniz samimi olduğunuz dostlarla meyhanenin yolunu tutun. Tavsiye ediyoruz, pişman olmayacaksınız.

Ankara'daki Türk meyhanesi ortamında son derece nezih atmosfer içerisinde rakınızı şarabınızı söyleyin ve fonda çalmakta olan şarkıya kulak verin.

Bu gece son gecemiz acı günler yakında

Bir ömür böyle geçti olamadık farkında

At kadehi elinden bin parçaya bölünsün

Dökülsün meyler yere hâtıralar gömülsün

Bazen hayatı böyle yaşamak lazım, son gece gibi. İşte bu duyguların en güzel şekilde yansıtılabileceği yerler Türk meyhaneleridir. Bu muhteşem atmosferde dostlarla beraber rakınızı yudumlarken bir taraftan yaşadıklarınıza isyan edersiniz. Diğer taraftan da Ankara meyhane şarkıları ile beraber duygulanırsınız.

Aşk Acısı Çekenleri Meyhaneye Bekliyoruz


Türkçede kullandığımız "hicran" diye bir kelime var. Bağrı yanık aşk acısından ıstırap çekenlerin halini çok güzel anlatır. Eğer siz de hicranlı bir şekilde aşk acısı çekiyor sevgilinizden ayrılmış ve adeta isyanın içindeyseniz hemen meyhaneye bekliyoruz. Çünkü meyhaneciler terapi ustasıdır. Bütün derdinizi tasanızı arındırırlar. Ankara meyhane şarkıları içerisindeki şu sözlere bir kulak verin isterseniz:

Ben geldim meyhaneci

Bu akşam buralıyım

Sevgilimden ayrıldım

Yürekten yaralıyım

Çıkmam artık meyhaneden

Sarhoş olana kadar

Her ne kadar meyhaneden sarhoş olana kadar çıkmam deniyorsa da genelde Ankara meyhaneleri nezih mekânlar olduğu için kimse kendisini dağıtmaz. Derdi tasası olanlar sevgilisinden ayrılanlar aşk acısı çekenler bile bu meyhanelerde usul ve adabı ile içmeye devam ederler. Sarhoş olunur mu? Elbette ki olunur. Ama sarhoş olunsa bile kimse kendini kaybetmez yine evin yolunu bulur.

Zarif İnsanlar İçin Türk Sanat Musikisi


Bizim meyhane kültürümüz gibi Türk Sanat Musikisi de muhteşem bir nezaketi bünyesinde taşımaktadır. Bu sebeple zaten meyhane ile Türk Sanat Musikisi ayrılmaz bir bütündür. Eğer Türk Sanat Musikisi dinlemek istiyorsanız meyhaneye gidersiniz ve meyhaneye giderseniz de Türk Sanat Musikisi dinlemeden ayrılamazsınız.

Gerek fasıllı meyhanelerde gerekse sadece radyodan veya teypten çalınmakta olan Türk Sanat Musikisi ile gecenizi geçirebilirsiniz. Son derece zarif olan Ankara meyhane şarkıları içerisinde muhteşem besteler vardır. Öyle zarif öyle hoştur ki besteler… Rakınızı yudumlarken şarabınızı içerken bir anda susarsınız. Bütün meyhane sessizliğe gömülür ve sonra şu sözleri duyarsanız:

Ne zaman iki satır yazmaya kalksam

Hep sana hep seni hep bizi yazıyorum

Ne zaman bir kadeh alsam elime

Hep sana hep seni hep bizi içiyorum

Her gece kederdeyim

Durmadan içiyorum

Sevda ektim kalbime

Yalnızlık biçiyorum

Nasıl, muhteşem değil mi? Yalnızlık, hicran, ıstırap bundan daha etkili bundan daha güzel anlatılabilir mi? İşte sürekli Ankara meyhane şarkıları diyoruz ya böyle zarif böyle muhteşem besteler hele de Zeki Müren'den bu besteleri dinlediğinizde gecenin nasıl geçtiğini sabahın nasıl olduğunu anlamazsınız.

Efkâr Da Keyif De Meyhanede Yaşanır


Dedik ki hayatın acı tatlı bütün anlarını meyhanede yaşayabilirsiniz diye. Hakikaten doğru söylüyoruz. Keyifli anları meyhanede coşkuyla kutlar yaşarsınız. Dertlendiğinizde de yine fasıl heyetleri ile beraber zaten bütün bu duyguların hepsini sonuna kadar bu meyhanelerde yaşarsınız. Canlı müzik eşliğinde Türk sanat musikisinin müstesna besteleriyle efkârınızı dağıtıyor gecenin ilerleyen saatlerine doğru coşuyorsunuz.

Bizim için Türk Sanat Musikisi demek aynı zamanda o sanat musikisini icra eden müthiş sesler demektir. Bu bakımdan Zeki Müren'in ayrı bir yeri olduğu gibi Müzeyyen Senar'ın da oldukça özel bir yeri bulunmaktadır. Ankara meyhane şarkıları içerisinde Müzeyyen Senar şarkılarını dinlemeden meyhaneden ayrılmayın:

Elveda meyhaneci artık kalamıyorum

Bir başkayım bu akşam sarhoş olamıyorum

Aynı kadeh aynı mey bir tat alamıyorum

Allah'ım bu nasıl şey sarhoş olamıyorum

Eğer bütün bir gece içtiniz ama sarhoş olamıyorsanız artık ayrılık vakti gelmiş demektir. Ankara meyhane şarkıları ile beraber meyhaneciye elveda deyip evin yolunu tutmak gerekiyordur.