ÇİLİNGİR SOFRASI VE ANKARA MEYHANE KÜLTÜRÜ

blog yazısı ekle !

ÇİLİNGİR SOFRASI VE ANKARA MEYHANE KÜLTÜRÜ

Zannedildiği gibi meyhane içki içilen yer değildir. Meyhane muhabbetin ve sohbetin mekânıdır, yanına içki eşlik eder. Dışarıdan bakanların anlayamayacağı derin muhabbetlerin sohbetlerin yaşandığı özel mekânlardır. Derler ki hikâyesi olmayan meyhaneye girmesin. Çünkü içilen her yudumla birlikte derundaki dertler de hikâyeler de sofraya dökülür. Derler ki dinlemeyi bilmeyen meyhaneye girmesin. Çünkü en derin dertlerin ve sırların açıldığı çilingir sofrasında mutlaka dinlemeyi de sohbet etmeyi de bilmek gerek.

Eğer Ankara'da yaşıyorsanız Ankara meyhane kültürüne aşina olmanız gerekir. Böylece dostlarla sohbet aile ile muhabbet arkadaşlarla hoşça vakit geçirmek için fırsat bulmuş olursunuz. Meyhane denince nedense hep akla İstanbul gelir de Ankara meyhane restoranları unutulur. Hâlbuki yüzlerce farklı mekânla İstanbul'a nazire yaparcasına kendine has kültürünü çoktan oluşturmuş olan Ankara meyhaneleri bin bir farklı hikâyeye ev sahipliği yapar. Günümüzde meyhaneye gelen herkesin bir hikâyesi var mıdır bilinmez ama Ankara meyhanelerinin her birisinin farklı bir hikâyesi vardır.

Ankara meyhane platformlarına göz attığınızda beklediğiniz her şeyi bulabileceğiniz geniş bir müessese yelpazesi bulunur. Dolayısıyla işten çıkıp yorgunluğu bir iki kadeh rakı ile veya içki ile atmak istiyorsanız Ankara meyhane kültürünün oluşturduğu mekânlar size yetecektir.

Bunun için yapılması gereken öncelikli olarak ne tür bir meyhanede akşamı geçireceğinize karar vermenizdir. İkinci olarak da meyhaneye dostlarla arkadaşlarla veya ailenizle mi gideceksiniz bunu belirlemeniz gerekir. Son olarak yiyecek olduğunuz yemeklerin türünü de belirlediğiniz de artık meyhaneler sizin için hazır demektir. Buyurun beraber Ankara meyhane türlerine bir göz atalım.

Gelenekten Ayrılmam Diyenler İçin Türk Meyhaneleri

Hani Yeşilçam filmlerinin mutlaka en duygusal anların yaşandığı sohbetin bam telinize dokunduğu anlar vardır ya… İşte onların birçoğu Türk meyhanelerinde geçmektedir. Ankara meyhane konsepti içerisinde yer almakta olan Ankara Türk meyhaneleri kendine has yapısıyla ve geleneksel dokusuyla sizi büyüleyecek özellikleri taşıyor.

Siz daha meyhanenin kapısından girdiğiniz anda kendinizi bir taraftan adeta geleneksel Türk filmlerinde gibi hissedeceksiniz. Hafif bir müzik, birbirine yanaşmış ve sohbete dalmış buğulu gözler ve nezih meyhane sahipleri ve çalışanları. Aradığınız bütün bu güzellikler Türk meyhane konsepti içerisinde Ankara'da da yer alıyor.

Türk meyhanelerinin en önemli özelliği mütevazı olan dekorasyonudur. Böylece siz hangi derdinizi sofraya bırakmak isterseniz mütevazı bir ortamda sadelik içerisinde huzur bularak gerçekleştireceksiniz. Ayrıca servis noktasında da kesinlikle mükemmel hizmet Ankara Türk meyhanelerinde size sunulacaktır. Meze ve yemek konusundaki zenginlikten bahsetmeye bile gerek yok. Tercihiniz Türk meyhanesi ise mutlaka balık ve yanına eşlik edecek çeşitli soğuk ve sıcak mezeler bulunacaktır.

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Ege Esintileri İçin Rum ve Yunan Meyhaneleri

Anadolu coğrafyasının bir yanı her zaman Ege ve Akdeniz'de olmuştur. Gerek ülkemizde yaşayan Rumlar ve Yunanlılar gerekse coğrafya itibarıyla hep oralara bir yakınlık duyarız. Bu sebeple Ankara meyhane kültürü içerisinde Rum ve Yunan meyhanelerinin özel bir yeri bulunmaktadır. Kendine has latif ve zarif dekorasyonu her yere gittiğinizde mutlaka karşınıza çıkar bu meyhanelerin. Beyazın hâkim fon oluşturduğu meyhanelerde mavi her zaman sofrada ve sandalyede size eşlik eder.

Böylece Akdeniz ve Ege'nin masmavi denizini adeta meyhanenin içerisinde yudumlayabilirsiniz. Ahşap beyaz sandalyeler ve mavi sandalye minderleri, küçük mütevazı masalar ve enfes sirtakinin eşliğinde keyifli dakikalar geçirmek ancak Yunan meyhanelerinde mümkün olur. Yunan meyhanelerini en çok öne çıkaran özelliklerin başında balık ve mezeleri gelmektedir. Eşsiz sunumun eşlik etmiş olduğu sofralarda harika lezzetleri tatmanız mümkün olacaktır.

Eğer balığın eşlik ettiği ve enfes mezelerin de bulunduğu harika bir sofra arıyorsanız mutlaka bir Ankara Yunan meyhanesine kapağı atmalısınız. Ayrıca Yunan meyhanelerinde garsonların ve meyhane sahiplerinin size olan sıcak yaklaşımına da hayran kalabilirsiniz. Tam bir Ege kültürünün yaşamış olduğu Yunan ve Rum restoranları geçmişten gelen geleneksel unsurlarıyla bizim bir parçamız olarak Ankara'da hizmet vermeye devam ediyorlar. Akşam için plan yapmayı düşünüyorsanız haberiniz olsun.

Müziksiz Olmaz Diyenler İçin Canlı Müzikli Meyhaneler

Ankara meyhane çeşitlerini incelediğimizde gerçekten oldukça geniş bir repertuar ile karşılaşıyorsunuz. Eğer siz de canlı müzikten hoşlanıyorsanız Ankara tam size göre. Çok farklı alternatif mekânların bulunduğu ve canlı müziğin en kaliteli çeşitlerinin yer aldığı bu meyhanelerde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Geçmişin gazino kültürünün yerine günümüzün modern canlı müzik tarzının yerleşmiş olduğu meyhanelerde gerçekten enfes sesler ve harika sunumlar sizin için yer alıyor.

Türkü bar konseptinin meyhane ile harmanlanmış olduğu yeni ve modern mekânlarda dostlarla keyifli dakikalar geçirmek için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Özellikle akşam vakitlerinde son derece kalabalık olan bu mekânlarda hiç tanımadığınız kişilerle birlikte şarkı söyleyip diğer taraftan da yavaş yavaş demlenmek sizin için dinlendirici olacaktır. Tabii müzik zevkinize göre bir mekâna gitmek de oldukça önemli.

Eğer kafa dinlemeyi istiyorsanız Türk sanat musikisinin güzel örneklerinin verildiği ve fasılların geçildiği ortamlarda aradığınızı bulabilirsiniz. Ama çılgınca bir gece, vur patlasın çal oynasın eğlence istiyorsanız da ona göre farklı meyhane tarzları yine Ankara meyhane türleri içerisinde sizin için bulunuyor. Siz en iyisi gitmeden önce sayfalarımızı gözden geçirin. Ne tarz müzikten hoşlanıyorsanız ona göre canlı müzikli meyhane bulun. Sonra Türk sanat müziği çalınan meyhanede "Bu ne ya, uykum geldi. Sıkıldım!"; vur patlasın çal oynasın meyhanelerde "Of, kafam şişti." demeyin. Bizden söylemesi.

Ekonomik, Canlı Müziksiz Meyhaneler

Eğer akşam vakti işten çıkınca dostlarla şöyle bir balık yiyeyim biraz da rakı içeyim ama çok da para harcamayayım diyorsanız canlı müziksiz Ankara meyhaneleri tam size göre. Ankara meyhane repertuarı içerisinde bulunan canlı müziksiz meyhanelerde aradığınız huzur iklimini bulabilirsiniz. Son derece kaliteli ikramların eşlik ettiği sunum bakımından da geleneksel kriterlerin yerine getirildiği meyhanelerde servis noktasında da muazzam hizmet veriliyor. Az para harcayıp bu keyfi bulmak her zaman mümkün olmaz.

Açıkhava Meyhanelerinde Eşsiz Lezzetler

Denizin ve boğazın olmamasına rağmen Ankara meyhane konsepti içerisinde açık hava meyhanelerinin ayrı bir yeri var. Ankara'nın kıraç toprağı içerisinde yemyeşil ağaçların arasında oldukça nezih ve hoş mekânlarda rakı içmenin ve harika mezeleri tatmanın keyfine doyamayacaksınız. İsterseniz dostlarla kutlamalar için kullanın isterseniz veda yemeklerinin vazgeçilmez mekânlarına dönüştürün. Hepsi için de uygun bir atmosfer sizi bekliyor olacak.

Tamamen doğal şekilde dekore edilmiş olan yeşilin bin bir tonunun barındığı bu meyhanelerde aradığınız oksijeni ve muhabbeti bulurken diğer taraftan harika lezzetlerle geceye anlam katacaksınız. Özellikle doğum günü, terfi yemeği, veda partisi gibi organizasyonlar için son derece idealdir. Ankara'nın sıcak yaz akşamlarında serin bir ortamda Açık hava meyhanesi ortamında buz gibi bir rakı iyi gidecektir.

İlle De Fasıl Diyorsanız Yine Ankara Meyhaneleri

Meyhane denince akla gelen iki üç kavramdan biri mutlaka fasıldır. Geleneksel Osmanlı kültüründen günümüze kadar taşınmış nadir unsurlardan birisi olan fasıl kendine has tınısı ile bir anda coşkunun arttığı nağmeler ve mutlaka geniş repertuar ile sunulmalıdır. Eğer dostlarla harika bir vakit geçirmek istiyorsanız mutlaka Ankara meyhane çeşitliliğindeki fasıl mekânlarına gitmelisiniz.

Bildiğiniz gibi fasıl herkesin altından kalkabileceği bir müzik türü değildir. Çok büyük bir emek ister, eğitim ister, sabır ister. Kendine has çok farklı makamların yer almış olduğu fasılda sesin kalitesi kadar nota bilgisi ve makam bilgisi de önemlidir. Bu konuda Ankara fasıl meyhanelerinde aradığınızı mutlaka bulacaksınız. Dostlarla bazen hüzünlenip bazen coşkunun zirvelerine çıkacaksınız. Dostlarla güzel bir fasıl geçmek istiyorsanız Ankara meyhaneleri sizi bekliyor.

Ankara'nın soğuk kış gecelerinde içinizi ısıtmak, dostlarla keyifli dakikalar geçirmek istiyorsanız mutlaka Ankara meyhane türlerinden birini tercih etmelisiniz. Tercih noktanız da yukarıda belirttiğimiz gibi birçok etken devreye girecektir. Sizin için en uygun olanını, gönlünüzün rahat edeceği, damağınızın tatlanacağı Ankara meyhanesini bulmalısınız.

Bu noktada sayfalarımızda yüzlerce farklı alternatif bulunmaktadır. İsterseniz canlı müziğin coşkun anlarını dostlarla dans ederek geçirebilir isterseniz Yunan meyhanelerinde sirtakiye doyarken diğer taraftan balığın eşsiz tadına varabilirsiniz. Arzu ederseniz geleneksel eğlence kültürümüzden kopuk gelerek günümüzün gecelerini renklendiren fasıl meyhanelerinde duygu geçişleri yaşar isterseniz açık havada tertemiz atmosfer içerisinde rakı balığı bir araya getirebilirsiniz. Ankara'nın çok farklı semtlerinde hala yaşamakta olan Ankara meyhane kültürünü yakından görmek, bu eşsiz anlarda sevdiklerinizle birlikte olmak, muhabbetin en derin noktalarına temas etmek sizin için keyifli olacaktır.