MUHABBETİN DİBİNE VURMAK İÇİN ANKARA MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

MUHABBETİN DİBİNE VURMAK İÇİN ANKARA MEYHANELERİ

İç Anadolu serttir, soğuktur. Kışın buz gibi bir ayaz, yazın kavurucu sıcak vardır. Ee, hal böyle olunca geceleri renklendirmek oldukça zordur. Bu gibi hallerde eğer Ankara'da yaşıyorsanız bir nebze şanslısınız demektir. Çünkü dostlarla muhabbet ederek keyifli dakikalar geçireceğiniz Ankara meyhaneleri sizi bekliyor. Çok fazla alternatifin bulunmuş olduğu Ankara meyhane kültürünü ilk defa duyanlar oldukça şaşırıyor.


Genellikle meyhane denince İstanbul ve sahil akla gelirken denizden de boğazdan da yoksun olan Ankara'da böyle eşsiz meyhanelerin olması herkesi şaşırtıyor. Hâlbuki meyhane demek meyhaneci demektir. Meyhane, meyhaneyi işleten kişinin çevresinde oluşan bir kültürdür. Hal böyle olunca da son derece kaliteli kişiler tarafından işletilen Ankara meyhaneleri adından söz ettiren mekânlar olarak onlarca yıldır Ankara halkına ve turistlere hizmet veriyor.

Meyhaneyi sadece içki içilen yer olarak görenlerin en büyük yanılgısı meyhanenin kapısından girdikleri an ortaya çıkar. Çünkü meyhane muhabbetin dibine vurulan yerdir. İçinizde bulunan sıkıntıyı dostlarla paylaşmak için en ideal ortam çilingir sofrasının kurulduğu meyhanelerdir. Soğuk bir Ankara akşamında kapıdan girince öncelikli olarak sizi sıcak bir atmosfer karşılar. Sonra hafiften müziği nağmelerini duymaya başlarsınız. Az sonra anason kokuları size eşlik eder ve böylece gevşer dertlerinizi bir bir dökmeye başlarsınız.

Zaten meyhane demek dost demek, yaren demek, arkadaş aile demektir. Tek başına kolay kolay gidilmez ama bazı anlarda kafa dinlemek için de en uygun ortam Ankara meyhaneleri olmaktadır. Hal böyle olunca Ankara meyhanelerinde aradığınız her türlü atmosferi bulacağınız mekân zenginliği size eşlik etmektedir. Çok farklı semtlerde yer alan Ankara meyhanelerine göz gezdirdiğinizde size uyan bir meyhane mutlaka bulunacaktır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Her Dem Ankara Meyhaneleri

Canınız içki içmek istediğinde genellikle akşam vakitleri tercih edilir. Bu artık gelenekten midir yoksa insanın fizyolojik yapısı gereği böyle midir bilinmez. Fakat İş çıkışı arkadaşlarla şöyle sohbet muhabbet ortamı aranıyorsa ilk tercih her zaman Ankara meyhaneleri olmaktadır. Meyhanenin size cazip gelen en önemli yönü yalnız kalmanızdır. Meyhane tıka basa da dolu olsa siz orada dostlarla yalnızsınızdır. Sadece masadaki dostlar arkadaşlar ve aile birbirinizi görür duyar ve konuşursunuz.

Bu güzelliği tatmak için Ankara'da sayısız alternatif bulunmaktadır. Özellikle nezih Türk meyhanelerinin olduğu mekânları tercih ettiğinizde aradığınız huzur ortamını bulmanız gerçekten çok kolaydır. İçeri girdiğinizde şatafatlı gösterişli mekânların aksine son derece mütevazı bir dekorasyon ile karşılaşırsınız. Duvarlarda sade duvar kâğıtları ve geçmişten gelen bazı portreler fotoğraflar size eşlik eder. Bazen rakınızı yudumlarken onlarla konuşursunuz.

Dertli olduğunuz anlarda o fotoğraflardaki gülen tebessümlere bakıp gönlünüzü eğlendirirsiniz. Dostunuz en mahrem sırrını size bu meyhanelerde ifşa eder ve sırrı yine o meyhanede kalır, asla dışarı çıkmaz. Meyhaneyi güzelleştiren meyhanecilerdir. Geleneksel Türk meyhaneleri genellikle meyhaneyi işleten kişinin ismi ile anılır.

Günümüzde artık biraz daha profesyonelleşmenin gereği olarak birkaç kişiden oluşan ekiplerde işletilse de meyhaneciler arzı endam etmeye devam ederler. Gelirler, hoş geldin der, halinizi hatırınızı sorarlar. Bir dost, aileden bir birey gibidirler. Zaten meyhanecinin olmadığı meyhane sizin için boştur. Ankara meyhaneleri bu konuda oldukça kaliteli bir yerde duruyor. En kaliteli ve kibar Türk beyefendilerin işletmiş olduğu meyhanelerde meyhane kültürünü iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Böylece mahcubiyet taşımadan dostlarla rahat bir şekilde demlenirken o anın keyfine varabilmek için mekânın size sunmuş olduğu zarafete takılıp kalırsınız.

Rakı Balık Olmadan Asla

Bizim meyhane kültürümüzde içki demek rakı demektir. Rakı ayrı bir yerde durur, diğerlerinin hepsi başka bir köşede durur. Eğer rakı içmek istiyorsanız rakı servis edilir, rakının dışında başka bir şey içilecek ise hangi içkiler var diye sorulur. Rakı içmenin kendine göre bir adabı vardır. Ankara meyhaneleri rakı içilebilecek son derece kaliteli ortamlar olarak hatırı sayılır bir müşteri topluluğuna hitap etmektedir.

Rakının vazgeçilmezi olan balık Ankara'da yenir dersek abartmış olmayız. Her ne kadar denizi ve sahili olmasa da balık pişirme noktasında son derece mahir aşçılar size harika servisler çıkaracaktır. Mevsimine göre en taze balıkların yer aldığı yanına buz gibi bir rakının eşlik ettiği sofralarda aradığınız keyfi bulabilirsiniz. Ayrıca Ankara meyhaneleri servis noktasında da oldukça ön plana çıkan birçok mekâna ev sahipliği yapmaktadır.

Meyhane sadece içki içilen yer değil derken muhabbet faslına eşlik eden servis kalitesinden de bahsediyoruz. Çünkü meyhaneye giden müşteriler kendilerini özel hissetmek ister. Servisin en alası ile muhatap olmak ister. Dostlarla birlikte kendilerini özel bir akşam ayarlamışlardır ve bunu sonuna kadar yaşamayı hak ederler. Bunun için ancak Ankara meyhaneleri gibi kaliteli mekânlar size aradığınızı sunabilir. Siz zaten mekâna devamlı olarak gitmeye başladığınızda garsonlar bakışlarınızdan ne istediğinizi anlar. Daha siz meyhaneye girdiğiniz anda mezeleriniz hazırlanmaya başlanır. Çünkü orası sizin mekânınızdır.

Mezelerle Mideyi Müzik İle Ruhunuzu Doyurun

Şöyle felekten bir akşam çalalım diyorsanız mutlaka Ankara meyhaneleri konseptinde yer alan canlı müzikli veya fasıllı mekânlara gitmelisiniz. Bu konuda çok geniş alternatifler bulunan Ankara meyhanelerinin içerisinde canlı müzik noktasında son derece yetenekli solistlerin sahne aldığı birçok mekân bulunmaktadır. Arzu ediyorsanız Türk sanat müziğinin en müstesna bestelerini dinleyebilir yine arzu ediyorsanız türkü bar kıvamında harika mekânlarda hareketli parçalara eşlik edip oturduğunuz yerde kıpır kıpır bir gece geçirebilirsiniz.

Ben gelenekten ayrılmam rakının yanında mutlaka fasıl olacak diyorsanız sizin için de aranan mekânlar yine Ankara'da yer alıyor. Fasıl repertuarı son derece geniş, her makamın hakkını veren muhteşem sanatçıların sahne aldığı yerlerde bir an duygulanıp gözyaşı dökecek bir an keyiften dört köşe olacaksınız.

Ee, meyhane zaten bunun için var, değil mi? Küçük bir dünyadır meyhane. Bazen gülersiniz bazen ağlarsınız. Bu sırada da size canlı müzik eşlik eder. Eğer biraz şanslıysanız sizin için istek parçası bile söylenebilir. Müziğin arka fonunda dostlarla sırlar paylaşılır. Arkadaşınız anlatamadığı derdini duygulu nağmeler eşliğinde gözyaşlarıyla size sunar. Ankara meyhaneleri derdin paylaşılarak azaltıldığı yerlerdir.

Yeni Tatlar Yeni Hazlar Diyorsanız Ankara Meyhaneleri

Benim masam zengin olacak, mezelerin ve içkilerin her çeşidinden bu akşam istiyorum diyorsanız yine Ankara meyhaneleri diyoruz. Sadece rakının değil yüzlerce farklı türün yer almış olduğu içki repertuarı ile de Ankara meyhanelerinde aradığınızı bulabilirsiniz. En otantik içkilerden ülkemizin tatlarına kadar geniş içki dolabının bulunduğu meyhanelerde rengârenk ve lezzetli bir dünya size eşlik edecek. Sofranız şenlenirken siz de şenleneceksiniz, tattığınız içkiler damağınızda hoş bir tat bırakacak.

İçkinin çeşidine bakınca aslında meyhanelerin evrensel olduğunu da o an anlayabilirsiniz. Bira içerken Almanya, Cini yudumlarken İngiltere, Viski ile İskoçya, romla Jamaika, tekila ile Meksika, şarapla Fransa, votkayla Rusya, şampanya ile Fransa gözünüzün önünde bir bir canlanacak. Tabii ki rakıyla Türkiye…

Sınırsız İçki Ekonomik Fiyat

Keyfin veresiyesi olmaz diyorlar doğru da söylenir ama cepte para olmadan da meyhaneye gidilmez. Fakat Ankara meyhaneleri her bütçeye hitap eden farklı çözümlerin yer aldığı ekonomik mekânlar olarak da dikkat çeker. Turistik yerlerde meyhanelere dünya kadar para saçanlar Ankara meyhanelerinde dört dörtlük hizmete oldukça cüzi rakamlar ödeyince mutluluktan dört köşe olurlar.

Eğer siz de çok fazla para harcamadan şöyle güzel bir akşam geçirelim, gecemizi İhya edelim diyorsanız Ankara meyhaneleri tam size göre. Fix menüler için 75 ile 150 arası ödemeniz yeterli. Üstelik iki içki dâhil konseptler oldukça yaygın. Ayrıca 100-150 arası ödediğinizde sınırsız içki veren birçok meyhane bulunuyor Ankara'da. Başka yerlerde neredeyse iki kadeh rakı parasına sınırsız ve limitsiz içki çeşidiyle harika bir akşam geçirilebilirsiniz.

Arzu ederseniz ailenizle gider arzu ederseniz dost ve arkadaşınızla belki de sevgilinizle. Sonuç itibariyle gecenin ilerleyen saatlerinde ne ödeyeceğim derdine düşmeden meyhanede eğlenmek herkese nasip olmaz. Ama Ankara meyhanelerini iyi bilirseniz ve sayfalarımızda yer alan meyhanelere göz atıp rezervasyonunuzu yaptırırsanız emin olun hem bütçeniz rahat edecek hem kafanız hem de gönlünüz.