KAFA DİNLEMEK İÇİN ANKARA MÜZİKSİZ MEYHANELER

blog yazısı ekle !

KAFA DİNLEMEK İÇİN ANKARA MÜZİKSİZ MEYHANELER

Bizim toplumumuzun yaygın ve yerleşik olan bir tatil kültürü yoktur. Çünkü öyle uzun uzadıya bir yerlere gitmek çoluk çocuk bir hafta on gün evden işten uzaklaşmak pek bünyemize uymuyor. Geçmişten beridir bu böyle ama eğlence denince hele ki günübirlik eğlencede önce üstümüze yok. Düğünümüz ayrı derneğimize ayrı; kınamız nişanımız bayramımız… Saymakla bitmez. O kadar çok alternatif var ki… Hele bir de bunların arasına meyhane kültürünü eklediğinizde günübirlik eğlencenin ne olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Zaten Ankara meyhaneleri de bunun için var.

Eğer Ankara'da yaşıyor ve dostlarla güzel bir akşam geçirmek istiyorsanız çok fazla alternatif sizin için bulunuyor. Arzu ederseniz canlı müzikli meyhanelere gidip sabahlara kadar kurtlarınızı dökebilirsiniz. Fasıl eşliğinde bir an hüzünlenip bir anca coşabilirsiniz ya da Yunan meyhanelerinde sirtaki ile birlikte kalabalığa katılıp çılgınca dans edebilirsiniz. Ama yok kardeşim ben kafamı dinlemek istiyorum Zaten akşama kadar işti güçtü şuydu buydu… Biraz huzur istiyorum diyorsanız Ankara müziksiz meyhaneler sizin için hizmet veriyor.

Ankara müziksiz meyhanelerin en büyük özelliği sessiz ve sedasız bir ortam arayanlara aradıkları konforu ve rahatı sunuyor olması. Peki, Ankara müziksiz meyhaneler içinde ne yenir, ne içilir, neler yapılır merak ediyor musunuz? Birlikte göz atalım.

Müziksiz Meyhane Mi Olur Kardeşim?

Olur, hem de bal gibi olur. Gün içinde iş güç dert çoluk çocuk bin bir türlü sıkıntı… Hani derler ya kafa olmuş bir milyon. Eğer bu halde iseniz böyle bir ortamda bir de bunun üstüne müzikle ve sesle uğraşamam diyorsanız Ankara müziksiz meyhaneler tam size göre. İsterseniz tek başına gidip kafa dinleyebilir isterseniz dostlarla beraber yavaş yavaş demlenirken günün yorgunluğunu atıp sessiz ve sedasız bir ortamda dostlarla muhabbet edebilirsiniz. Bu meyhaneler tam size göre.

İnsanı en çok yoran şey bedensel işler değildir. Yaşamış olduğu sıkıntılardır. Bu yüzden dertten tasadan kederden yorulmuş olan zihnin mutlaka boşaltılması gerekir. Bu açıdan bakıldığında Ankara müziksiz meyhaneler son derece uygun ortamlar olarak dikkat çekiyor. Meyhaneye girdiğinizde son derece sessiz ve nezih bir ortamda bir köşeye çekilip siparişinizi verip şöyle arkanıza yaslananınca günün bütün yorgunluğunu unutabilirsiniz.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Terapi Niyetine Ankara Müziksiz Meyhaneler

Çağımız modern dönemler. İş güç meşgale çok. Haliyle stres de buna mukabil oldukça fazla. Birçok kişi bu yüzden psikologlara gidiyor. Tonlarca para saçıyor ama nafile. gelin siz bize kulak verin ve terapi niyetine Ankara müziksiz meyhaneler güzergahına bir göz atın. Emin olun en kaliteli psikolojik terapiye burada ulaşacaksınız. Sükunet içerisinde rakınızı yudumlarken dostlarla yapacağınız muhabbet en güzel terapi yerine geçecek.

Zaten terapi ne demektir? Psikolog size sorar siz anlatırsanız, içinizi dökerseniz ve böylece yavaş yavaş deşarj olursunuz. Meyhanede bunu yapmak zaten çok kolay. Buz gibi rakıdan bir yudum aldığınızda dil çözülmeye başlar. Eskiler dili İki anlamda kullanırmış. Biri konuşmamıza yarayan dil, diğeri de göğüs kafesinin içerisinde derdin tasanın aşkın mekânı olan dil, yani gönül. Dolayısıyla siz rakınızı yudumladığınızda her iki dil de çözülmeye başlar, dertler bir bir anlatılır.

Bu açıdan bakıldığında rakı sofralarının her birisi bir terapi masası gibidir. Dostlarınız psikolog olmuş siz derdinizi anlatıyorsunuz sessiz sedasız. Ankara müziksiz meyhaneler ortamında kendinizden geçerek deşarj olup stresten arınmak oldukça kolay.

Meyhanede İş Görüşmesi Yapılır Mı Demeyin

Son yıllarda biraz unutulmuş olsa da aslında bizim kültürümüzde olan iş görüşmelerinin yemekli olarak yapılması âdeti geleneklerimiz arasında bulunuyor. Özellikle iş adamlarının yeni bir iş bağlayacaklarında müşteriyi şöyle memnun etmek için istediklerinde genellikle Ankara müziksiz meyhaneler hizmet veriyor. Önemli bir işle ilgili görüşme yapılacaksa yemeğe çıkılır. Tabii yemeğe çıkmak tabiri meyhaneye gidip içki içmek yanında da mezelerden götürmek demektir.

Muhatabınızı ikna etmek için en uygun ortamın sağlanabileceği yerler olan meyhaneler gürültüden patırtıdan uzak olduğu için rahat bir şekilde bir taraftan içkinizi yudumlarken diğer taraftan da iş üstüne konuşabilirsiniz. Bu sebeple en kalabalık grupların bile işle ilgili toplantılarını yaptıkları özel anlaşmalar öncesinde birlikte yemek yedikleri mekânlar olan Ankara müziksiz meyhaneler bu noktada da ayrı bir hizmet veriyor. İstenen sükûnet ortamının sağlamış olduğu meyhanelerde en ciddi meseleler konuşulabilirken rakının ve şarabın ortama kattığı yumuşaklıkla birlikte iş görüşmelerinin birçoğunda olumlu neticeler alınmaktadır.

Sonuç itibariyle rakı masasının dostluğu oldukça ayrıdır. Bundan istifade etmek isteyen birçok işadamı da sevdikleri dostlarıyla Ankara müziksiz meyhaneler ve diğer meyhanelerin yolunu tutuyor. Burada güzel bir akşam yemeği ile birlikte yudumlanacak olan bir kaç kadeh rakı veya şarap eşliğinde her türlü mesele halledilir.

En içinden çıkılmaz gibi görülen iş meselelerinde bile mutabakata varılıp bazı durumlarda bizzat o masanın üstünde sözleşmelere tebligatlara imzalar atılabiliyor. Eğer sizin de içinden çıkamadığınız işle ilgili halleriniz varsa ya da büyük bir iş peşinde koşuyor ve müşteriyi ikna etmeye çalışıyorsanız alın Ankara müziksiz meyhanelere getirin. Görün bakın iş hayatınız bile bir anda renklenecek.

Eğlence İçin Rakı Yetmez Mi?

Yukarıda demiştik ya Ankara müziksiz meyhaneler konseptinde nasıl eğlenilecek diye dert etmeyin. Meyhaneye gidenin en büyük eğlencesi zaten rakı içmek değil midir? Eğer rakıdan hoşlanmıyorsanız bin bir farklı renkte ve tatta şarap da sizi bekliyor. Arzuya göre masayı donatacak olduğunuz sıcak ve soğuk mezeler ile bir taraftan damağınız tatlanacak bir taraftan keyifleneceksiniz. Meyhane kültürünün kendine has en önemli eğlencesi zaten kaliteli içkiler ve güzel mezeler değil midir?

Ankara müziksiz meyhaneler içerisinde çok farklı mekânlar ve çok farklı tatlar bulunuyor. Rakının yanında balık ikram eden birçok restoran olduğu gibi Türk kültürünün yemeklerinden olan kebap da Ocak başı formatında bazı meyhanelerde yer alabiliyor. Ayrıca birçok meyhanede mutlaka Akdeniz mutfağı esintilerini hissedebiliyorsunuz. Böylece bir tarafta deniz mahsulleri ve balık diğer tarafta çok farklı renklerde yeşillikler ve sebzeler. Zaten meyhane kültürünü eğlenceli kılan hususların başında damak tadınıza uyan içkiler ve ona eşlik eden mezeler geliyor.

Türk mezeleri diye bir kavram var dünyada. Dünyanın her yerine içkinin yanında mutlaka birtakım yiyecekler tüketiliyor ancak bizde olduğu gibi mezelerin kaliteli bir şekilde hazırlandığı çok az yer var. Genellikle Yunan ve Türk mezeleri ve meyhaneleri bu yönüyle meşhur olmuş durumda. Özellikle rakının harmanlanmış olduğu mezelere göz atmanız bile yetiyor. Gerek renk gerekse sunum olarak oldukça farklı olan bu mezelerle sıcak ve soğuk konseptte karnınızı doyurabiliyorsunuz.

Ankara'da yer alan birçok meyhanede fiyat bakımından da yüzünüz gülüyor. Öyle cüzdanı boşaltıp meyhaneden çıkma diye bir şey yok. Ankara müziksiz meyhaneler ortamında ortalama 100 150 liraya istediğiniz kadar içip yiyebiliyorsunuz. Genellikle Fix menü uygulamalarının yer almış olduğu Ankara müziksiz meyhaneler içerisinde 75 lira ile 150 lira arasında sınırsız içki ikramı da yapılabiliyor. Ayrıca enfes mezelerin genişliği mutfak kalitesi servisteki nezaket ve kabiliyet sizi hayran bırakıyor. Özellikle dostlarınızla huzurlu bir akşam geçirmek istiyorsanız sizi mahcup etmeyecek mekânlar Ankara'da yer alıyor.