AKDENİZ ESİNTİLERİ İÇİN ANKARA BİLKENT MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

AKDENİZ ESİNTİLERİ İÇİN ANKARA BİLKENT MEYHANELERİ

Yunanlılarla birçok konuda olduğu gibi meyhane konusunda da rekabet yaşamaya devam ediyoruz. Meyhane onların mıdır bizim midir bilinmez ama her iki milletin de sunmuş olduğu meyhane kültürü gerçekten oldukça müstesna ve görülmeye değer. Zaten turistler de bu yüzden gerek Yunanistan'a gerekse ülkemize geldiğinde mutlaka meyhaneye uğrarlar.

Ankara Bilkent meyhaneleri de bu açıdan incelendiğinde bir taraftan Türk Meyhanesi diğer taraftan da Yunan Meyhanesi konseptinde hizmet vermeye devam ediyor. Böylece siz Bilkent'teki meyhanelere uğradığınızda son derece elit olan bu mekânlarda Akdeniz esintilerini sonuna kadar hissedebiliyorsunuz.

Bilkent'te Otantik Mekânlar


Herkesin meyhaneye gitmek için farklı bir gerekçesi oluyor. Kimi efkârını dağıtma kimi dostlarla beraber hasbihal ederek güzel bir gün geçirmek için meyhaneye gidiyor. Ancak mutlaka gitmiş olduğunuz mekânın görünümü de sizin psikolojinizi veya ruhunuzu direkt olarak etkileyecektir. Bu sebeple Ankara Bilkent meyhaneleri son derece nezih mekânlar olarak dikkat çekiyor.

Oldukça otantik bir havada dekore edilmiş olan birçok meyhane bulunuyor. Bir tarafta Akdeniz esintilerinin hissedildiği bu meyhanelerde diğer taraftan Klasik Türk meyhane konseptini de yakalayabiliyorsunuz. Böylece aradığınız natürel dokuya bu meyhanelerde ulaşabilirsiniz.

Meyhanenin dekorasyonu oldukça önemlidir. Zira içerisinde dostlarla beraber rahat bir şekilde rakı içmeniz için sizi sıkmaması bunaltıcı olmaması ve rahat hissettirmesi gerekmektedir. Çok şatafatlı olan meyhaneler yerine birçok kişi daha mütevazı olan Türk meyhanesi konseptini bu sebeple tercih ediyor.

Zaten Ankara Türk meyhanesi noktasında da oldukça kaliteli işletmelere sahip. Türk meyhanesini bu kadar popüler yapan şeylerin başında iç dekorasyon da önemli bir yerde bulunuyor. Zira meyhanenin oldukça sade olan mefruşatı sizi kendi evinizde hissettiriyor. Böyle çok rahat bir ortamda dostlarla beraber yiyip içebiliyorsunuz.

Diğer taraftan da Türk meyhanesinin bu kadar çok tutulmasının bir başka sebebi ise meyhanecilerin göstermiş olduğu nezakettir. Bizim meyhanelerimizde usul ve adap denilen şey çok önemlidir. Bu sebeple meyhanenin usul ve adabı meyhaneciden başlar yani işletme sahibinden. Böylece meyhaneye gelen müdavimleri de aynı tarzı devam ettirirler ve ortaya nezih bir kültür çıkar.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Akdeniz Mutfağının En Alası Bilkent Meyhanelerinde


Eğer denizi seviyorsanız hele de Akdeniz'e meftun iseniz mutlaka Bilkent meyhanelerine uğramanız gerekiyor. Çünkü Ankara Bilkent meyhaneleri Akdeniz mutfağının en nadide ürünleriyle sizi karşılıyor. Bunların başında da Akdeniz mutfağının meyhane konsepti ile birleşmiş olduğu enfes mezeler geliyor. Başlı başına bir şaheser olan bu mezeler hakikaten hem görülmeye hem de tadılmaya değer.

Eğer yolunuz Akdeniz mutfağının yer almış olduğu bir meyhaneye düşmüşse mutlaka size ilk önce bir atom servisi yapılıyor. Hemen yanı başında da artık Rumların gelenekselleşmiş olan mezesi fava yer alıyor. Mutlaka deniz börülcesini de tadıyorsunuz. Çünkü Akdeniz mutfağı varsa deniz börülcesi de meyhane sofrasında arzı endam eder.

Yine Yunan meyhanelerinin vazgeçilmez mezesi olan Girit ezmesi de hem görünümüyle hem de tadıyla sizi mest edebilir. Deniz mahsullerinden hazırlanan ahtapot salatasına da şans verin diyoruz. Oldukça farklı bir lezzettir. Mevsim sebzelerinden yapılan şakşuka da yine Türk ve Yunan meyhanesi konseptinde mutlaka masalarda yer alıyor. Sarımsaklı ve domatesli olan tadı ile birlikte özellikle rakının yanında harika gidiyor.

Tam bir Ege mezesi olan Nuraniye yoğurtlu ve dereotlu yapısıyla dikkat çekiyor. Ancak Türk meyhanelerinin de Yunan meyhanelerinin de vazgeçilmezi haline gelmiş olan kabak çiçeği dolması rakının yanındaki en güzel mezelerden birisi. Özellikle iç pilavında kullanılan muhteşem baharatlarla birlikte harika bir lezzet şölenine kapılabiliyorsunuz

Yine deniz mahsullerinden hazırlanan karides güveç özellikle tereyağı ve kaşarlı olarak pişirildiğinde harika bir lezzet oluyor ve yine Ege lezzetleri arasına yer alan kalamar dolması da Ankara Bilkent meyhaneleri için mümtaz bir lezzet olmayı devam ettiriyor. Böylece aradığınız bütün Ege lezzetlerinin ve Akdeniz esintilerini bu meyhanelerde sonuna kadar bulabiliyorsunuz.

Ankara Ayazında Buz Gibi Rakı


Hani atalarımızın kullandığı bir söz vardır ya çivi çiviyi söker diye, aynı öyle. Eğer derdiniz tasanız varsa mutlaka buz gibi bir Ankara ayazında meyhaneye gidip buz gibi bir rakı içmeniz gerekiyor. Böylece dertten tasadan arınmanız oldukça kolay olacaktır, emin olun.

Eğer rakı içmeyi düşünüyorsanız ve Bilkent civarında iseniz Ankara Bilkent meyhaneleri içerisinde rakının enfes bir şekilde servis edildiği salaş meyhaneleri tavsiye ediyoruz. Bu meyhanelerin kendine has olan dokuzu zaten sizi bir anda içine çekmeyi başarıyor. Oldukça sade olan bu meyhanelerde rakı da müzikte son derece kalitelidir.

Hele dostlarla kafayı dinlemek biraz efkârınızı dağıtmak belki de efkârınızı artırmak, artık o size kalmış, için gitmeyi düşünüyorsanız salaş meyhaneler en uygun mekânlar olacaktır. Kıyıda köşede kalmış izlenimi veren salaş meyhanelerin her gece müdavimleri vardır. Neredeyse masalar hiçbir zaman boş kalmaz. Bu meyhaneleri bu kadar güzelleştiren şey muhabbetinin doyumsuz olmasıdır.

Kız Kıza Gitmek İçin VIP Mekânlar


Öyle ya meyhane sadece erkeklerin hakkı değil. Bu güzel eğlence kültüründen mutlaka kadınlarımızın da istifade etmesi gerekiyor. Özellikle Ankara'da yaşayan ev hanımları çalışan kadınlar üniversite öğrencileri için kız kıza gidilebilecek birçok meyhane alternatifi bulunuyor. Ankara Bilkent meyhaneleri de bunun için uygun mekânlar hazırlamış.

Özellikle VIP formatında hizmet vermekte olan meyhanelere mutlaka gidin diyoruz. Son derece Premium bir havanın hissedilmiş olduğu bu mekânlarda oldukça kaliteli ve nezih bir atmosfer de sizi bekliyor. Özellikle kız kıza gidilebilecek mekân arayanlar için son derece uygun olan bu yerlerde servis oldukça güzel bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar sadece kadınlardan oluşan müşteriler de çok güzel bir şekilde ağırlanıyor. Hiçbir falsonun yer almamış olduğu bu meyhanelerde klasik Türk meyhanesinin nezaketini bulurken diğer taraftan de en modern ve Premium havayı sonuna kadar hissedebiliyorsunuz.

Bahar Esintileri İçerisinde Muhteşem Şaraplar


Artık milli içkimiz haline gelmiş olan rakı mutlaka meyhanelerin başköşesinde duruyor. Bunu neredeyse artık herkes kabul etmiş durumda. Ancak rakının sert ve anasonlu olan tadına mukabil kekremsi tadıyla şaraplarımız da mutlaka tadılması gereken içkiler olarak meyhanelerin menülerinde yer alıyor. Özellikle Ankara Bilkent meyhaneleri şarap konusunda son derece geniş alternatifleri bünyesinde barındırıyor.

Zaten sadece yerli mahsullerimizi bile içmeyi deneseniz her akşam farklı bir şarapla birlikte koskoca bir ayı çıkartabilirsiniz. Kimin de renk ön plana çıkarken kimisinde koku ön plana çıkıyor ama hepsi de muhteşem lezzetler. Sadece bizim sofralarımız için değil dünya sofralarında bile hatırı sayılır bir yere sahip. Bu sebeple Bilkent meyhanelerine gittiyseniz mutlaka açık hava meyhanelerine gidin. Bu güzel ortamda şarap yudumlayın, pişman olmazsınız.

Özellikle sevgilinizle veya eşinizle güzel ve romantik bir akşam geçirmek istiyorsanız açık hava meyhaneleri ile onları ödüllendirmelisiniz. Böylece güzel bir sürpriz yaparak hem onları şaşırtın hem de güzel bir mekânda atmosferin tadını çıkartın.

Açıkhava meyhanelerinin en güzel tarafı bir tarafta cırcır böceklerinin uğultuları diğer tarafta kuş sesleri ve yanınızda sevdiğiniz kişiler… Muhteşem bir yeşilliğin arasında rahatça yiyip içmek herkese nasip olmaz. Bu bakımdan Ankara Bilkent meyhaneleri içerisinde yer alan açık hava meyhanelerini tavsiye ederim. Özellikle sıcak yaz akşamlarında serin bir ortam size sunuluyor. Daha ne olsun?

Meyhaneye Gidilir De Fasıl Dinlenmez Mi?


Eğer kalabalık bir heyetle beraber meyhaneye gitmişsiniz mutlaka fasıllı olan meyhaneleri tercih edin. Çünkü fasıllı meyhanelerde hakikaten harika bir eğlence ortamı ile karşılaşabiliyorsunuz. Ankara Bilkent meyhaneleri içerisinde yer alan fasıllı meyhaneler de son derece nezih ve kaliteli mekânlar. Eğlencenin nasıl olması gerektiğini çok iyi biliyorlar.

Fasılın kendine has olan tınıları ile beraber muhteşem besteler de buna eşlik ediyor. Böylece gecenin ilerleyen saatlerine kadar bir taraftan rakınızı veya şarabınızı yudumlayıp diğer taraftan da eğlencenin dibine vurabiliyorsunuz. Böylece kurtlarınızı dökmek haftanın yorgunluğunu atmak adına Bilkent meyhaneleri sizin için uygun olacaktır.

Meyhanede Fix Menü Konforu


Meyhane eğlencelerini daha sık yapabilmek için Ankara'daki meyhane işletmecileri genellikle Fix menü ile size oldukça büyük bir kolaylık sağlıyorlar. Ankara Bilkent meyhaneleri de fix menünün uygulandığı mekânlar. Fix menü uygulamaları farklı konseptlerde yer alabiliyor. Genellikle limitli veya limitsiz olarak yer alıyor.

Eğer limitli Fix menülü bir meyhaneye gitmişseniz 75 lira civarı rakam ile eğlenebiliyorsunuz. Daha düşük ödeyeceğiniz meyhaneler de var. Limitli olmasına rağmen menünün içerisinde mutlaka ara sıcaklar yer alıyor. Ara yemek ikramı da bulunuyor. Üstelik farklı lezzetlerden oluşan sıcak ve soğuk mezeler de rakının ve şarabın yanında yer alıyor.

Aynı şekilde limitsiz olan menülerde de bütün ara sıcaklar mezeler ve ana yemek çeşitleri bulunuyor. Buna ekstra yerli ve yabancı limitsiz içki opsiyonu da ekleniyor. Genellikle limitsiz olan içki opsiyonunun bulunduğu meyhanelerde 100 veya 150 lira arasında ödeme yapıyorsunuz. En kaliteli ve Premium meyhanelerde bile maksimum ödeyeceğiniz rakam 150 lira oluyor.

Gördüğünüz gibi fiyatlar uygun, mekânlar da hakikaten harika. İşletmeciler de son derece nezih. O zaman yapılması gereken tek şey bu meyhaneler için rezervasyon almak. Ankara Bilkent meyhaneleri sizi bekliyor.