YÜKSEK RAKIM YÜKSEK KALİTE ANKARA ETLİK MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

YÜKSEK RAKIM YÜKSEK KALİTE ANKARA ETLİK MEYHANELERİ

Ankara'ya tepeden bakmakta olan semtlerden birisi Elik'tir. Bu yüksek rakımda hakikaten enfes mekânlar da sizin hem şehir hem de damak zevkiniz için hizmet veriyor. Ankara Etlik meyhaneleri muhteşem lezzetlerin bulunduğu özel ve müstesna mekânlar.

Eğer bir Ankara akşamını meyhanede İhya etmeyi istiyorsanız ve Etlik'e yakınsınız tam yerindesiniz demektir. Böylece çok fazla alternatifin bulunduğu meyhanelerden canınız hangisini arzu ediyorsa girin. Emin olun pişman olmayacaksınız. Yiyip içerken muhteşem lezzetlerle beraber güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

Türk Meyhanesinden Vazgeçmem Diyenler Toplansın


Bizim kültürümüzde yiyip içip eğlenilecek ise bunun bir usulü ve adabı vardır. Türk Meyhanesi dediğimiz ortamda kafanıza göre yiyip içip eğlenemezsiniz. Mutlaka yüzyıllarca nezih insanlar tarafından ilmek ilmek işlenmiş olan bir meyhane kültürü bulunmaktadır.

Bu meyhane kültürü genellikle Anadolu'nun her tarafında yaşatılır. Ancak özellikle Ankara Etlik meyhaneleri incelendiğinde sonuna kadar aradığınız ortamı bulabilirsiniz. Türk Meyhanesi dediğimiz mekânların en önemli özelliği nezaketin başköşede bulunmasıdır. Bunu da sağlayan meyhane işletenlerdir yani meyhanecilerdir.

Bu sebeple Ankara Etlik meyhaneleri aradığınız zarif ortamları bulabileceğiniz güzel mekânlardır. Bu mekânlara girdiğinizde çok güzel bir şekilde ağırlanır, uygun olan bir masaya yerleştirilirsiniz. Ondan sonra servis faslı başlar. Serviste de garsonlar son derece nezih insanlar olduğu için muhteşem bir kibarlıkla servisiniz yapılır.

Sofraya ve şarabın getirilmesinde de usul ve adaba dikkat edilir. Mutlaka meyhaneci de garson da halinizi hatırınızı sormayı ihmal etmez. Zaten siz mekânın müdavimi iseniz artık o meyhane sizindir. Aileden birisinizdir, dostsunuzdur. Akşamları meyhanenin yolunu tuttuğunuzda adeta tanıdık bir dosta gidiyormuşçasına rahatlık içerisinde bu meyhanelere gidebilirsiniz.

Bu sebeple Ankara Etlik meyhaneleri içerisinde hizmet veren Türk meyhanelerinin tamamından aradığınız huzur iklimini çok kolay bir şekilde bulacaksınız. O alıştığınız sade dekorasyonun içerisinde muhteşem ve nezih atmosferde rakınızı yudumlayıp şarabınızı içip güzel bir akşamı dostlarla beraber geçirebileceksiniz.



Rakının Da Balığın Da Hakkını Verin


Ankara Etlik meyhaneleri rakı ve balık ikilisinin çok güzel bir şekilde bir araya geldiği yerler. Harika balık restoranların bulunduğu bu meyhanelerde mevsim balıklarının tamamı sofranızda yer alabiliyor. Böylece bir taraftan buz gibi rakınızı yudumlarken diğer taraftan da ızgara veya tava olarak pişirilmiş olan balıklarla karnınızı doyurabiliyorsunuz.

Zaten balığın olduğu yerde genellikle rakı ihmal edilmez. Bazıları sırf balık için bu meyhanelere giderken bazıları da sadece rakı yudumlamak için giderler. Ama hepsinin sofrasına rakıyla balık yan yana gelir. Ayrılmaz olan bu ikili Ankara Etlik meyhanelerinde layığı ile servis edilir.

Akdeniz Mutfağına Ne Dersiniz?


Anadolu insanının bir tarafı her zaman Ege ve Akdenizlidir. Bir taraftan son derece duygusal olmakla beraber diğer taraftan da oldukça canlı kıpır kıpır insanlarız. Bu sebeple Akdeniz mutfağının servis edilmiş olduğu Ankara Etlik meyhaneleri bize çok cazip geliyor. Harika lezzetlerin bulunduğu bu meyhanelerde Akdeniz esintilerini sonuna kadar hissedebiliyorsunuz.

Özellikle Yunan meyhanesi tarzında dizayn edilmiş olan yeni ve modern meyhanelerde aradığınızı tam anlamıyla bulabiliyorsunuz. O alıştığınız Yunan meyhanelerinin ferah ortamı zaten sizi en baştan sarıp sarmalıyor. Türk meyhaneleri genellikle loş ve salaş bir atmosferde muhteşem bir melankoliyi yaşamanız için uygunken Yunan meyhaneleri de coşup eğlenmek için adeta dekore edilmiş diyebiliriz.

Son derece geniş ve ferah olan iç hacme rengârenk yer döşemeleri mavi ile beyazın buluştuğu masalar ve sandalyeler eşlik ediyor. O alıştığınız ahşap masa ve sandalyenin mavi ve beyaz dekorasyonu zaten sizi direkt olarak Ege'nin masmavi denizine muhteşem kumsallarına götürüyor.

Ancak sadece mekânım mefruşatı ile Akdeniz ve Yunan esintilerini bir meyhanede hissetmeniz mümkün değil. Mutlaka sofranızda o harika Yunan ve Rum mezelerinin bulunması gerekiyor. Akdeniz mutfağının en müstesna olan ürünleri de sofranızda size servis edilmeli. Mevsim balıklarını ızgara olarak veya tava olarak aldığınızda iyot kokusu ile beraber kendinizi Akdeniz'de hissetmelisiniz. İşte aradığınız bu atmosfer Etlik meyhaneleri için geçerli.

Sevgilinize Kırmızı Şarap Eşliğinde Romantik Bir Gece


Ankara'nın havadar semtlerinden birisi olan Etlik'te çok fazla açık hava Meyhanesi bulunuyor. Ankara Etlik meyhaneleri bu bakımdan özellikle ilkbahar ve yaz akşamlarının uğrak yeri haline geliyor. Eğer sevgilinizle beraber romantik bir gece geçirmek istiyorsanız da bu meyhaneler son derece uygun, bizden hatırlatması.

Genellikle kapalı yeri bulunan açık hava meyhanelerinin bahçe kısmına geçtiğinizde adeta cennete düşmüş hissine kapılıyorsunuz. Muhteşem bir yeşilliğin arasında kuş cıvıltıları içinde hafta sonu gündüz vaktinde bile çok güzel bir şekilde rakınızı uygulayabilirsiniz. Ancak sevgilinizle gitmeyi düşünüyorsanız bizim tavsiyemiz özellikle bahar ve yaz akşamlarını hatta gecenin ilerleyen vakitlerini meyhane için tercih etmeniz.

Özellikle mehtap olan gecelerde hakikaten bu meyhanelere muhteşem bir manzara eşlik ediyor. Mehtaplı manzaranın altında fonda güzel bir Türk sanat müziği ile beraber sevgilinizle romantik dakikalar yaşayabilirsiniz. Bunun içinde sofranızda kırmızı şarabın bulunması bizce son derece uygundur. Ayrıca koyu bordo şarap da yine aşkı temsil ettiğinden dolayı tavsiye ediyoruz, meyhane ortamında iyi gidecektir.

Zaten Ankara'da meyhanelerin hepsinde rakının yayında çok farklı şarap türleri de yer alıyor. Sadece Ankara'nın kendi mahsullerine bile sofralarda yer verildiğine sabaha kadar içseniz doyamadığınız o kadar lezzetli şaraplar bulunuyor ki bazıları yeni mahsul bazıları 10 yıllık şarap. Son derece lezzetliler ve tam da böyle önemli geceler için sizi bekliyor.

Rakıda olduğu gibi şarapta da özel mezeler bulunuyor Ankara Etlik meyhaneleri menülerinde. Genellikle hafif olan mezeler şarabın yanında iyi giderken et ve kebap türlerinde tavsiye edebileceğimiz özellikle kuzu şiş. Kırmızı şarabın yanında son derece güzel bir meze olacaktır. Ayrıca hafif peynir türleri de yine şarabın rengine göre değişik bir şekilde sofrada yer alabilir.

Kemancıya Kulak Verin


Bazen içinizden geçenleri sevgilinize anlatmakta zorlanırsınız. Çok da kendini zorlamaya gerek yok. Ankara Etlik meyhaneleri ortamında yiyip içiyorsanız zaten Türk Sanat musikisinin muhteşem besteleri ve harika güfteleri masanızda bütün niyetinizi zaten sevgilinize aşikâr edecektir.

Hele muhteşem bir keman resitali veriliyorsa fasıl meyhanesindeyseniz fazla söze hacet yok. Zaten sevgiliniz sizin bakışlarınızdan bile duygularınızı anlayacaktır. Meyhaneler biraz da duygularını dile getirmekte zorlananlar için vardır. Rakının şarabın vermiş olduğu cesaretle duygular açık edilebilir. Tabii fondaki müziğin muhteşem atmosferi de size son derece yardımcı olacaktır. Bizden söylemesi.

Güzel Bir Geceydi. Peki, Ne Ödeyeceğiz?


İster açık hava meyhanesinde rakınızı yudumlayın isterseniz en moda meyhanelerde sevgilinize ve dostlarımızla beraber şarabınızı için veya tabureler üstünde modern dizayn edilmiş olan yeni tarz meyhanelerde soğuk birayı götürün hiç fark etmez. Hepsinde de ödeyeceğiniz rakam üç aşağı beş yukarı bellidir.

Ankara Etlik meyhaneleri genellikle fix menü uygulamasına imza atıyor. Fix menü uygulandığında limitli menülerde 75 lira civarı öderken limitsiz olan menülerde de maksimum 100 lira ödüyorsunuz. Tabii ki bu menünün içerisinde sıcak ve soğuk mezeler, ara sıcak yiyecekler, balık ve kebap gibi ana yemekler de yer alıyor. Yerli ve yabancı içkiler zaten menülerin vazgeçilmezi olarak size sunuluyor.

Muhteşem bir atmosferde havadar ve serin bir ortamda Ankara'nın yaz akşamlarında gönlünüze eğlendirebiliyorsunuz. Ya da buz gibi bir Ankara ayazında bu meyhanelerde içeceğiniz rakıyla içinizi de kalbinizi de ısıtabiliyorsunuz. Ödeyeceğiniz rakamlar da son derece uygun olunca değmeyin keyfinize. Biz şimdiden afiyet olsun diyoruz.