ANKARA MEYHANEMİZ DİYEBİLECEĞİNİZ BİR MEKÂNINIZ OLSUN

blog yazısı ekle !

ANKARA MEYHANEMİZ DİYEBİLECEĞİNİZ BİR MEKÂNINIZ OLSUN

İnsan tabii ki bu dünyaya mülk değil. Hani derler ya Sultan Süleyman'a kalmayan dünya bize de kalmayacak. Bunu biliyoruz. Ama dünyada mutlaka insanın da gönlünü hoş edecek dostlarla beraber bir araya geldiğinde işte burası benim mekânım diyeceği yerlerin olması lazım. Eğer siz de yaşınız ilerleyip saçınıza aklar düştüğünde mazinin takvim yapraklarında güzel hatıralar hatırlamak istiyorsanız Ankara meyhanemiz diyeceğiniz yerleriniz olsun.

Zaten Ankara meyhane konusunda oldukça geniş bir repertuara sahip. Her zevke hitap eden bir meyhane türü Ankara'da bulunuyor. Ne arıyorsanız hepsi mevcut. Hal böyle olunca bu meyhanelerden bir tanesini sahiplenmek ve her akşam dostlarla sevdiklerinizle beraber uğrayıp işte benim meyhanem diyeceğiniz bir mekân haline dönüştürmek tamamen size kalmış.

Tanıdık Sesler Dost Simalar


Zamanın geçmesi hayatın hep ileriye doğru yaşanması maziyi genellikle güzelleştirir. O yüzden sürekli olarak nerede o eski yılbaşılar, nerede o eski meyhaneler, nerede o eski dostlar diye söylenir durur insanlar. Ama bugün de geleceğin mazisi olduğu için iyi değerlendirmek gerekiyor. Ankara meyhanemiz diye adlandırabileceğimiz güzel mekânları sahiplenmek bizim elimizde.

Peki, Ankara bu konuda size neler vadediyor? Şöyle bir göz attığınızda bile oldukça kaliteli Türk Meyhanesi formatını Ankara'da bulabiliyoruz. Zaten meyhane demek biraz da Türk Meyhanesi demektir. Türk Meyhanesi kendine ait usulü adabı olan mekânlardır. Bu sebeple eğer siz de Türk meyhanesinin müdavimi iseniz artık orası sizin meyhanenizdir. Gönül rahatlığıyla Ankara meyhanemiz diyebilirsiniz ve o mekânı sahiplenirsiniz.

Türk meyhanesinin en önemli özelliği oldukça misafirperver bir şekilde karşılanmanızdır. Zaten meyhanenin merkezinde meyhaneci vardır. Meyhanecinin işletme tarzı gelen müşterilerini sahiplenmesi onlara her zaman dost gibi davranması oldukça önemlidir. Bu sebeple meyhaneye gelenler her zaman tanıdık simalar ve yüzler ararlar.

Özellikle orta yaş ve üzeri için Ankara meyhanemiz diyebilecekleri birçok mekân Ankara'da bulunuyor. Bu mekânlara gidildiğinde çat kapı bile içeri girilse mutlaka dostlar vardır. En kötü ihtimal meyhaneci vardır. Size servis yapan garson vardır. Zaten hepsi tanıdık bir dosttur, bildik simalardır.

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Türk Meyhanesi ve Sıcak Ortamlar


Günümüzde çok farklı tarzlarda meyhaneler bulunsa da gerek bizim için gerekse turistlere sorsanız hepsi Meyhane denince Türk meyhanesini hatırlar. Nedir Türk meyhanesini öne çıkaran özellikler? Tabii ki oldukça samimi bir ortamın bulunması ve mütevazı bir dekorasyonla beraber sizin ev rahatlığında ağırlanmanızdır.

İş çıkışı dostlarla birlikte bu akşam ne yapalım bir iki kadeh patlatalım mı diye sorduğunuzda hemen ayağınızın alıştığı meyhane akla gelir. Zaten başka bir yere de kolay kolay gidilmez. Meyhanenin müdavimleri için meyhane değiştirmek pek alışılmış bir durum değildir. Ankara meyhanemiz diye neresi belirlenmişse mutlaka her akşam oraya gidilir.

Bir taraftan alışkanlık icabı bu devam ettirilirken diğer taraftan daha güzel olan şeylerin terk edilmesi insan için zordur. Ankara meyhanemiz diye artık sizin için özdeşleşmiş olan mekânları terk edemezsiniz. Çünkü oralarda oldukça fazla birikmiş olan hatıralar vardır, yaşanmışlıklar vardır.

Maziye Tanıklık Eden Meyhaneler


Hani kentin en merkezi yerinde bulunan tarihi yapılar vardır ya o kentin bütün tarihi olaylarına önemli anlarına tanıklık etmişlerdir. Adeta kentin hafızasıdır diyebiliriz. O tarihi yerler içinde aslında Ankara meyhaneleri de kentin ve kent insanının hafızasıdır denebilir.

Cumhuriyet kurulduğundan itibaren faaliyette bulunan bu meyhaneler bir asra tanıklık etmiştir. Kentin hafızasıdır bu yönüyle. Ancak aynı zamanda o meyhanelerin müdavimleri için de çok farklı anlamlar taşır meyhaneler. Ankara meyhanemiz diye adlandırılan bu yerlerde birçok kişinin hüzünlü ve efkârlı anları anlam bulur.

Yani mazinin tozlu sayfaları karıştırıldığında dostlarla beraber oldukça efkârlı olduğunuz bir gece meyhanede olduğunuzu hatırlarsanız. Ya da tuttuğunuz takım şampiyon olmuştur ve yine meyhanenin yolunu tutmuşsunuzdur. Zaten çeşitli şekillerde herkes bir şekilde meyhanenin yolunu tutar ve buz gibi rakısını orada dostlarla beraber yudumlar.

Meyhanemiz Dedirten Bahaneler


Kolay kolay kimse "meyhanem" demez. Bunun sebebi meyhaneyi tek başına sahiplenmenin pek de doğru olmadığıdır. Çünkü meyhane genellikle dostlarla beraber gidilen yer olduğu için herkes bir meyhaneyi sahiplenmiş ise "Ankara meyhanemiz" diye adlandırılır. Böylece o mekânın dostlarla beraber sahiplenildiği ve her akşam beraber gidildiği ortaya çıkmış olur.

Eğer evdeki hanımdan fırça yemeden meyhaneye gitmek istiyorsanız mutlaka bir şekilde bahane üretmeniz gerekiyor. Hakikaten de meyhane müdavimleri bahane üretme konusunda da oldukça mahirler. Bir akşam bir dostun veda yemeği bu bahanenin konusu olabiliyor. Başka bir akşam üniversiteyi kazanan oğlunun bu güzel haberini dostlara beraber yemek yemek isteyen bir arkadaşın daveti oluyor. Başka bir akşamsa derdi tasası olan bir dosta teselli vermek için meyhaneye gidiliyor.

Yani anlayacağınız Türk Meyhanesi için bahane bulmak pek de zor değil. Hayatın doğal akışında yaşanan her şey meyhaneye gitmek için ayrı bir bahanedir. Bir tarafta efkârlandığınızda meyhaneye gidiyorsunuz diğer tarafta hayatın güzel ve mutlu anlarını kutlamak için. Adeta küçük bir dünya gibidir meyhaneler. Bu yüzden zaten gönül rahatlığıyla Ankara meyhanemiz deyip dostlarla beraber tanıdık yüzlerle oturup yiyip içilebiliyor.

Rakı Sofrasının Dili Olsa Da Bir Konuşsa


Türk erkeği genellikle ağır abi oluyor. Öyle uluorta ağlamaz derdini tasasını da herkese anlatmaz. En samimi arkadaşlara bile derdinizi anlatabilmek için ancak rakı sofrasını bekler durursunuz. Akşam olur dostlarla beraber meyhaneye gidilir. O bildik alışıldık Ankara meyhanemiz denilen yerler.

Fonda Zeki Müren'den muhteşem bir beste sofrada buz gibi rakılar. Buğulanmış gözler, herkes susuyor ve o bildik o meşhur an yavaş yavaş yaklaşıyor. Dertli olan derdini anlatmaya başlıyor. İşte böylece Türk erkeği ancak rakı sofrasında derdini rahatça anlatıp içini dökebilir. Hatta belki bir kaç damla gözyaşı da o sofraya eşlik eder.

O yüzden diyoruz ya rakı sofrasının dili olsa da bir konuşsa. O sofrada neler anlatılmış neler paylaşılmıştır. Belki bir daha kendisine bile söylemekten çekineceği en mahrem sırlar bile rakı sofrasında dostlarla paylaşılıp yine rakı sofrasında kalmıştır. Meyhane ortamı böyledir işte.

Hani şunu dersek yanlış olmaz herhalde rakı sofrasının kendine has bir mahremiyeti vardır. O sofrada adeta her şeyin konuşulup paylaşılması ve yaşanması mubahtır. Ayrıldığınız sevgilinizin ıstırabını o masada dostlara anlatırsınız. Evde yaşadığınız sıkıntıları kendinize bile söylemekten çekinirken dostlarla beraber rakı sofrasında paylaşırsınız.

Bu sebeple Ankara meyhanemiz denilen mekânlar olmalı. Özellikle ağır Türk abileri için mutlaka bu mekânlar gidilecek olan yerler olarak ön plana çıkartılmalı. Yoksa inanın o dert içerde bulunursa insan çatlar. Derdin en rahat paylaşılacağı rakı sofraları Ankara'daki meyhanelerde en güzel şekilde hala kurulmaya devam ediliyor.

Aile Geleneği Olan Meyhaneler


Ankara'da bildiğiniz Klasik Türk meyhaneleri çok fazla yer alıyor. Oldukça daha geniş bir müşteri repertuarını her akşam ağırlamaya devam ediyor. Bu meyhanelerin işletmecileri de bazen babadan oğula devredilerek günümüze kadar ulaşıyor. Ama aynı şekilde meyhanelerin müdavimlerinde de yine babadan oğula bir devir söz konusudur diyebiliriz.

Adeta aile meyhanesi haline gelmiş olan bu meyhanelerde sevdiklerinizle beraber yiyip içebileceğiniz gibi eşinizle ve ailenizle beraber de çok rahat bir şekilde eğlenebilirsiniz. Ankara meyhanemiz dedirten bu yerler oldukça nezih mekânlardır. Bu sebeple eşinizi rahatlıkla alıp veya sevgilinizle gidip güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

Bu meyhaneler günümüzde çok rahat bir şekilde kız kıza gidilebilecek mekânlar haline gelmiştir. Bu günlerde artık ev hanımları günlerini bu meyhanelerde yapıyor, doğum günlerini buralarda kutluyorlar ya da ev hanımlarının da efkârı olmuyor değil ya gözyaşı dökmek istiyorlarsa bu meyhanenin yolunu tutuyorlar.

Yani anlayacağınız Ankara meyhanemiz ifadesi sadece erkeklere mahsus değil. Kadınların da kendi hallerince eğlenebileceği oldukça kaliteli ve son derece modern meyhaneler Ankara'da bulunuyor. Klasik Türk Meyhanesi gibi salaş ve mütevazı mekânlar olduğu gibi son derece Vip ve Premium yerler de hizmet veriyor. Onlar da hakikaten 5 yıldızlı bir meyhane konseptini size yaşatıyor.

Felekten Bir Gece Çalacaksanız Kendi Meyhanenize Gidin


Eğer dostlarla ve sevdiklerinizle haftanın yorgunluğunu atmak, işin stresinden uzaklaşmak, dertlerinizi unutmak istiyor ve tabiri caizse felekten bir gece çalmak istiyorsanız kendi meyhanenize gitmelisiniz. Ankara meyhanemiz bunun için var. Zaten bir meyhaneyi kendi meyhaneniz haline getirdi iseniz orada dostlarla yeri geldiğinde gözyaşı döker yeri geldiğinde eğlencenin en alasını yaşayabilirsiniz.

Sizi meyhaneniz belki bir açık hava meyhanesi de olabilir. Özellikle Ankara'nın güzel baharında ve sıcak yaz akşamlarına dostlarla ve sevdiklerinizle gittiğiniz muhteşem açık hava meyhanesi size kendi evinizin rahatlığını hissettirebilir.

Belki Ankara meyhanemiz dediğiniz yer klasik bir Türk meyhanesidir. O salaş ve loş görünümü ile beraber mütevazı dekorasyonun eşliğinde sıcak bir samimiyet sizi o mekâna bağlamıştır. Belki de meyhanemiz dedirten yer fasıllı olan meyhanelerdir ve sizin için coşku ve musiki ön sıralarda bulunuyordur.

Sonuç itibarıyla herkesin akşamları dostlarıyla ve sevdikleriyle gidip güzel bir zaman geçirebileceği meyhanesi olmalı. Yoksa hakikaten bu hayat çekilmiyor. İşte bu güzellikleri yaşayabilmek için Ankara meyhanemiz dedirten yerler Ankara'da çok fazla alternatif ile beraber sizleri bekliyor.