FARKLI LEZZETLER İÇİN ANKARA ÇAYYOLU MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

FARKLI LEZZETLER İÇİN ANKARA ÇAYYOLU MEYHANELERİ

Ankara'nın soğuk kış gecelerinde içinizi ısıtacak lezzetler arıyorsanız mutlaka Ankara meyhanelerini incelemelisiniz. Oldukça kaliteli olan bu meyhanelerde aradığınız bütün tatları bulabileceksiniz. Özellikle Ankara Çayyolu meyhaneleri bu konuda son derece mahir işletmeciler tarafından yoluna devam eden güzel mekânlar olarak dikkat çekiyor.

Tarihi 400 yıl önceye kadar gitmekte olan Çayyolu günümüzde yeni ve modern binalarla beraber farklı alanlarda hizmet eden tesislere de ev sahipliği yapıyor. Geniş ferahfeza bir semt olan Çayyolu'nda oldukça kaliteli meyhaneler de müdavimleri için bulunuyor.

Son derece modern olan bu meyhanelerde hakikaten kaliteli bir şekilde yiyip içip eğlenebiliyorsunuz. Oldukça da ekonomik olan meyhaneler her yaştan müdavimi ağırlamaya devam ediyor. Eğer Ankara'nın ayazında güzel bir gece geçirmek veya yazın sıcağında hoş mekânlarda dostlarla beraber serinlemek istiyorsanız Ankara Çayyolu meyhaneleri sizi bekliyor.

Rakısız Muhabbet Olur Mu?


İnsan özellikle orta yaşlara geldiğinde aradığı şey mutlaka huzur oluyor. İş güç derken zaten günün yorgunluğu üstüne bir de geçim derdi eklenince işin içinden çıkılmaz oluyor. İşte böyle ortamda kafayı dağıtmak biraz huzur bulmak için birçok kişi meyhanelerin yolunu tutuyor. Özellikle Ankara'da yaşayanlar için Ankara Çayyolu meyhaneleri bu konuda birebir mekânlar.

Çünkü Ankara Çayyolu meyhanelerinde bildiğiniz bir meyhane kültürü hala yaşıyor. Meyhane kültürünün merkezinde olan şey elbette ki rakıdır. Çünkü bizim meyhane kültürümüzü şekillendirmiş olan içki rakıdır. Rakı olmadan her zaman meyhanede muhabbet eksiktir. Bunu gayet iyi bilen meyhane işletmecileri de buz gibi rakıyı mutlaka menülerine eklerler.

Rakının bu kadar çok sevilmesinin sebebi sadece alkollü bir içki olması değildir. Rakı hakikaten çok farklı bir tada sahiptir. Sert anason kokulu ve damakta enteresan bir tat bırakan rakı damağa hoş gelir bu ayrı. Fakat rakının en çok tercih edilme sebebi insanın dilini çözmesidir. Dil bir kere çözüldü mü meyhanede muhabbet öyle bir başlar ki gecenin ilerleyen saatlerine kadar aralıksız devam eder.

Türk Meyhanesi deyince zaten akla gelen ilk şey de rakı olmaktadır. Rakıya dair o kadar çok şiir söylenmiştir ki… Şairler de rakıya vurgunlardır. Kalender şairler rakıdan bahsetmeden yapamazlar. Bakın kulak verelim şairimize neler söylüyor:

"Dost bezminde sohbete

Neşe-i muhabbete

Her manevi lezzete

Bir vasıtadır rakı."

Evet, gördünüz işte rakı öyle bir vasıtadır ki dostun muhabbetini dost meclisini adeta şekillendirir. Rakı olmadan meyhanedeki dostlar eksik kalır. Bu sebeple meyhane ortamında bulunuyorsanız mutlaka buz gibi soğuk bir rakı yudumlamalısınız. Arzuya göre sek içerseniz arzuya göre buzlu. Bu tamamen size kalmış fakat Ankara Çayyolu meyhaneleri rakı yudumlamak için hakikaten son derece uygun mekânlardır.

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Balık Ankara Çayyolu Meyhanelerinde Yenir


Eğer meyhaneye gidip rakı sipariş vermişseniz mutlaka rakı sofranızda balık da bulunmalı. Rakının âdete kardeşi gibidir balık. Balık olmadan rakı, rakı olmadan da balık olmaz. Hele de meyhane ortamında dostlarla eğleniyorsunuz mutlaka rakının yanına mevsim balıklarından sipariş verin.

Ankara Çayyolu meyhaneleri balık pişirme noktasında da oldukça maharetli aşçılar sahip. Son derece kaliteli bir şekilde mevsim balıklarının en tazesini bu mekânlarda bulabiliyorsunuz. Ankara'nın göbeğinde böyle taze balıkların enfes bir şekilde pişirildiği meyhaneler hakikaten bulunmaz bir nimet. Böylece isterseniz ızgara isterseniz tava arzuladığınız şekilde balık masanızda yer alıyor.

Rakı sofrasında oturuyorsanız hangi ayda hangi balığı sipariş vereceğinizi de iyi bilmelisiniz. İşte bu konuda Ankara Çayyolu meyhaneleri gerçekten çok hassas müesseseler işletiyor. Ocak ayında bu meyhanelere yolunuz düşerse rakının yanında uskumru, lüfer sipariş verebilirsiniz. Enfes tadıyla uskumru ve lüferi ızgara olarak tavsiye ediyoruz. Ayrıca yine ocak ayının vazgeçilmezi olan hamsi şubata kadar devam eder. Böylece rakının yanında mutlaka hamsi ızgarayı götürmelisiniz.

Kışın yavaş yavaş hafiflediği havanın ılımaya başladığı Mart ve Nisan aylarında geldiyseniz rakının yanında şöyle güzel bir levrek veya kefal iyi gider diye düşünüyoruz. Bu arada eğer bütçeniz el veriyorsa tabii ki kalkan da sipariş verebilirsiniz. Ayrıca levrek siparişi verecekseniz deniz levreği olmasına da dikkat edin. Son derece lezzetli oluyor ve rakıyla gayet güzel bir uyum sergiliyor.

Havaların iyice ısındığı Mayıs ve Haziran aylarında Ankara Çayyolu meyhaneleri içinde rakının yanında Barbunun yenilebileceği güzel mekânlar var. Bununla yetinmek istemeyenler için dil balığı ve Tekir tam bu aylarda sofranızda bulunacak olan harika lezzetlerdir. Yadırgamaz iseniz rakının yanında İskorpit de oldukça lezzetli oluyor. Özellikle baharatlı ve buğulama olarak tavsiye ediyoruz.

Şarabın En Alası Bu Meyhanelerde İçilir


Eğer rakıdan değil de şaraptan hoşlanıyorsanız yine aradığınız bütün lezzetleri Ankara Çayyolu meyhaneleri konseptinde bulabilirsiniz. Son derece nezih olan bu mekânlarda en iyi şaraplar menülerde yer alıyor. 10 yılı aşmış demlenmiş ve tam kıvamında olan şaraplara bile çok ekonomik fiyatlarla bu meyhanelerde ulaşabiliyorsunuz.

Son derece lezzetli bir şekilde damak tadınızı şenlendirmek için meyhane ortamı yeterli olacaktır. Arzuladığınız en nefis şarapları buralarda bulabilirsiniz. Yerli mahsul olan beyaz şaraptan kırmızı şaraba kadar aradığınız tüm tatlar sofrada size eşlik edecektir.

Çok geniş bir ürün portföyünün bulunduğu Ankara meyhaneleri içerisinde aradığınız bütün şarap türlerine ulaşabiliyorsunuz. Özellikle yerli mahsullerden elde edilmiş olan şaraplar hakikaten muhteşem lezzetler olarak sofranızda yer alıyor. Koyu bordo renkli şaraplar, altın sarısı şaraplar hepsi çevre illerdeki üzümlerden derlenerek harmanlanıp şaraba dönüşmüş muhteşem lezzetler. Deneyin, tadın ve için diyoruz.

Kebabın En Alası Da Çayyolu Meyhanelerinde Yenir


Eğer rakının ve şarabının yanında mutlaka kebap yemek istiyorsanız ne yapın edin bir yolunu bulup Çayyolu meyhanelerine gidin. Çünkü Ankara Çayyolu meyhaneleri hakikaten muhteşem lezzetlerin eşlik etmiş olduğu geniş bir kebap menüsüne sahip.

Kebap adına ne arıyorsanız bu meyhanelerde bulabiliyorsunuz. Etler oldukça kaliteli bir şekilde temin edilerek seçiliyor ve özenle terbiye ediliyor. Zaten bu meyhanelerdeki etin bu kadar lezzetli olmasının sebebi biraz da terbiyesinden kaynaklanıyor. Farklı şekillerde marine edilmiş olan et şarabın ve rakının yanında muhteşem bir lezzet olarak sofrada yer alıyor.

Mezesiz İçemeyenlerden Misiniz?


Eğer siz de rakımız müdavimi iseniz ve yanında mutlaka meze arzuluyorsanız tam yerindesiniz. Çünkü Ankara Çayyolu meyhaneleri meze konusunda oldukça bonkör davranıyor. Rakı veya şarap söylediğinizde mutlaka yanında harika mezeler de sofraya eşlik ediyor. Bira içecekseniz yine ona uygun mezeler sofranızda bulunuyor.

Sıcak ve soğuk mezeler farklı şekillerde sofrada yer alırken çok farklı peynir türleri de yine özellikle modern olan meyhanelerde mutlaka size ikram ediliyor. Böylece enfes tatlarla beraber muhteşem bir gece geçirebiliyorsunuz. Unutmadan hatırlatmakta fayda var ki Ankara Çayyolu'nda muhteşem ciğer yapan meyhaneler bulunuyor. Eğer bu meyhanelere yolunuz düşerse ciğer tava yemeden gitmeyin.

Canlı Müzik Canlı Mekânlar


Herkes meyhanede efkârını dağıtacak diye bir kaide yok. Kimileri de kurtlarını döküp çılgınca dans etmek isteyebilir. İşte bunu arzulayanlar için de Ankara Çayyolu meyhaneleri yeterli oluyor. Canlı müziğin en alasının bulunduğu mekânlar vardır. Fasıl eşliğinde Türk Sanat Müziği dinleyebiliyor ve fasıla eşlik edebiliyorsunuz. Fasıl ekipleri de gerçekten görülmeye değer. Şahane bir müzik ziyafetini size aralıksız bir şekilde gece boyunca sunuyorlar.

Özellikle gençler için modern meyhanelerde canlı müzik konsepti bir anda değişebiliyor. Türk sanat müziğinin ve fasılın ağır havasının yerine çok daha canlı yeni müziklerden oluşan repertuarla ile beraber gece boyu dans edip yiyip içip eğlenebiliyorsunuz. Sonuç itibariyle felekten bir gece çalmak ve çılgınca eğlenmek herkesin hakkı.

Bütçe Dostu Meyhaneler


Ankara'da yaşayanların gayet iyi bildiği bir şey var Ankara'da meyhaneye gidiyorsanız çok fazla para vermeden rahatça gönlünüzü eğlendirebiliyorsunuz. Farklı yerlerdeki meyhanelerin aksine Ankara, belki de memur kenti olduğundandır bilinmez, meyhaneleri oldukça uygun fiyatlar belirliyor. Ankara Çayyolu meyhaneleri de aynı konsepte birlikte genellikle Fix menü ile müşterilerine hitap ediyor.

İsterseniz rakı için isterseniz şarap veya bira fark etmez Ankara'da Fix menü fiyatları 75 lira ile 150 lira arasında değişiyor. Hatta Çayyolu meyhanelerinde 50 liraya bile Fix menü karşınıza çıkıyor. Üstelik hazırlanmış olan Fix menüler içerisinde ara sıcak yiyecekler ana yemek türleri ve yeteri kadar da sıcak ve soğuk mezeler bulunuyor.

Bununla yetinmeyen işletme sahipleri Fix menü sundukları akşamlarda bile fasıl muhabbetinden sizi mahrum etmiyorlar. Bu şekilde bir taraftan canlı müzik dinliyor şarkılar söyleyip dans edebiliyor diğer taraftan da içkinizi dostlarla beraber yudumlarken muhabbetiniz ne ödeyeceğim derdi ile ekşimiyor. Daha ne olsun? Zaten meyhaneler bunun için var değil mi? yapmanız gereken sadece sitemizdeki Ankara Çayyolu meyhaneleri arasından size uygun olanını belirleyip rezervasyonunuzu yaptırıp ailenizle veya dostlarla güzel bir gece geçirmek. Şimdiden afiyet olsun.