GÜZEL BİR GECE İÇİN EN İYİ ANKARA MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

GÜZEL BİR GECE İÇİN EN İYİ ANKARA MEYHANELERİ

Herkesin eğlence kültürü ve anlayışı birbirinden farklıdır ama bizim eğlence kültür ve anlayışımızda meyhanelerin oldukça özel bir yeri bulunmaktadır. Anadolu'nun neresinde olursanız olun mutlaka kaliteli ve size uygun meyhane bulunacaktır. Ama Başkent Ankara'da iseniz bu konuda işiniz gerçekten zor. Çünkü o kadar kaliteli meyhaneler yer almaktadır ki en iyi Ankara meyhaneleri hangisi diye araştırmaya başladığınızda saatlerce karar vermekte zorlanabilirsiniz.

Kıraç İç Anadolu topraklarının içerisinde yer almakta olan Başkent Ankara herkesin bildiği gibi yeşili çok da bol olan bir yer değil. Deniz manzarası da yok. İstanbul'daki gibi boğaz asla bulunmuyor. Ama buna rağmen eğlencenin en kralının yaşanabileceği oldukça kaliteli Ankara meyhaneleri Ankara'nın dört bir yanında yer alıyor.


Eğer akşam vakti dışarı çıkalım, dostlarla arkadaşlarla veya aile ile şöyle güzel bir gece geçirelim diye en iyi Ankara meyhaneleri hangisi arayışına girerseniz sayfalarımızda sizin için en kaliteli alternatifleri biz derledik zaten. Bu yazımızda da en iyi Ankara meyhanelerinin özelliklerinden, sizi bekleyen sürprizlerden ve geçirecek olduğunuz muhteşem gece için yapabileceğiniz planlardan bahsedeceğiz.

Rakıyı Sevenler İçin En İyi Ankara Meyhaneleri

Eğer meyhane deyince aklınıza direk rakı geliyorsa siz tam bir Türk'sünüz. Çünkü yüzyıllardır bizim için içki demek rakı demektir. Meyhane demek yine rakı demektir. Rakı demek de Türk Meyhanesi demektir ve Ankara'da yaşayıp en iyi Ankara meyhaneleri hangisi diye arıyorsanız yolunuz Türk meyhanelerine düşecektir.

Kendi meyhane kültürünü oluşturmuş olan Ankara'nın Türk meyhaneleri Tıpkı İstanbul'daki İzmir'deki ve ülkenin dört bir yanındaki meyhaneler gibidir. Oldukça mütevazı bir şekilde döşenmiş olan mefruşat size ev rahatlığı hissettirir. Bu sebeple bilmediğiniz bir Türk meyhanesine bile gitseniz hiçbir zaman yabancılık çekmezsiniz. Çünkü hep aynı tarzda ikramlar, aynı nezaketi gösteren meyhane işletmecileri, aynı rakı, aynı mezeler… Bu sebeple farklılıklara alışamayanlar için en ideali Türk meyhanesine gitmektir.

Zaten en iyi Ankara meyhaneleri hangisi diye merak edenler için verilebilecek olan cevap sizin en mutlu olduğunuz yerdir olmalı. Eğer siz rakıdan hoşlanıyor şatafatlı ortamlar yerine sade dekorasyon içerisinde acele etmeden yavaş yavaş demlenmeyi tercih ediyorsanız en iyi meyhane Türk meyhaneleri olacaktır.

Deniz Havası Alacağınız Yunan Meyhanesi

Şair Yahya Kemal Ankara'nın en çok İstanbul'a dönüşünü seviyorum derken belki de biraz deniz hasreti ile bu cümleyi kurmuş olabilir. Çünkü Ankara'da yaşayanların en çok hasret duyacakları şey denizdir. Ama siz iyot kokan denizi, harika balıklar ve sirtaki eşliğinde Ankara Yunan meyhanelerinde yaşayabilirsiniz. Bu sebeple en iyi Ankara meyhaneleri deniz âşıkları için elbette Yunan ve Rum meyhaneleri olacaktır.

Zaten Yunan meyhanelerinin en önemli ve belirgin özelliği dünyanın her yerine gitseniz de ahşap beyaz sandalyeler, mavi ile beyazın harmanlandığı masa örtüleri ve fonda çalan sirtakidir. Gözünüzü kapatıp rakınızı yudumladığınızda kendinize Ege'nin sahilinde masmavi denizi seyrederken bulursunuz. Hele yanınızda güzel dostlarınız da varsa değmeyin keyfinize. Siz artık Ankara'da değil Ege'nin bir köşesinde püfür püfür esen meltemle beraber eğleniyorsunuzdur.

Meze konusunda da oldukça geniş olan Yunan meyhaneleri sizin için en iyi meyhane konseptini oluşturabilir. Gerek meze bakımından gerek içilen rakı gerekse yenilen balıklar Türkler ile Yunanlılar arasında ortak kültür kurmuş durumda. Türk meyhanesinde de Yunan Meyhanesinde de bunların hepsini bulabilirsiniz.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Spontane Keyifler İçin Canlı Müzikli Meyhaneler

Rakıyı severim ama müzik olmayınca yalan oluyor diyorsanız hele bir de canlı müziğin tutkunu iseniz Ankara'da bu konuda çok fazla alternatif sizin için bulunuyor. Canlı müzikli meyhaneler en iyi Ankara meyhaneleri konseptinde özel bir yerde bulunuyor. Oldukça kaliteli olan canlı müziğin yapıldığı bu mekânlarda gecenin ilerleyen saatlerine kadar harika ritimler ve besteler eşliğinde kendinizden geçebilirsiniz.

Benim için canlı müzik fasıldır diyenler için Ankara'nın her semtinde bir Ankara fasıl meyhanesi mutlaka bulunacaktır. Geçmişten gelen fasıl kültürünü hala yaşatmakta olan bu meyhanelerde bir taraftan Müzeyyen Senar'ın Benzemez Kimse Sana şarkısı çalarken diğer taraftan Zeki Müren'in unutulmaz nağmelerine kulak verebilirsiniz. Fasılla beraber duygulanıp bir anda fasılla beraber coşabilirsiniz.

Ben ne fasıl ne Türk sanat müziği istiyorum biraz şöyle türkü ile kendinden geçme derdindeyim diyorsanız modern Ankara meyhaneleri sizi bekliyor. Hafif türkü bar kıvamında dekore edilmiş olan bu meyhanelerde muhteşem türküler canlı bir şekilde sunulmaktadır. Yanında ister rakı için ister şarap en güzel mezeler ile Anadolu'nun bağrından kopan türküleri dinleyerek hem duygulanıp hem de coşabilirsiniz.

Tabiat Tutkunları İçin Açık Hava Meyhaneleri

Ankara'nın sıcağında kapalı yerde duramam diyenlerin kendilerini atacakları mekân açık hava meyhaneleri olmalıdır. Bu konuda da oldukça şanslı olan Ankaralılar adeta bir vaha hükmünde olan açık hava meyhanelerinde aradıkları yeşil ortamı temiz havayı bulacaklardır. Böylece en iyi Ankara meyhaneleri hangisi diye sorarsanız bu kişilerin vereceği cevap mutlaka açık hava meyhaneleri olacaktır.

Açık hava meyhaneleri bu unvanı kazanabilmek için hakikaten çok kaliteli uygulamalar da geliştiriyor. Muhteşem çimlerin üstüne yerleştirilmiş olan doğal masalarda dünya mutfağının farklı ürünlerine rastlayabilirsiniz. Özellikle balık konusunda son derece mahir olan aşçıların elinden çıkan mezelerin eşlik etmiş olduğu ana ve ara yemekler ile keyifli dakikalar geçirmek son derece kolay. Birçok açık hava meyhanesinde Akdeniz mutfağı spesiyal olarak zaten sunuluyor. Şarap konusunda son derece zengin alternatiflerin bulunduğu bu meyhanelerde yeni ve eski şarapların tadına ulaşabilirsiniz.

Ailem Olmadan Asla Diyenler İçin

Genellikle bizim kültürümüzde meyhaneye erkekler iş çıkışı giderler. Bunun için de akşam vakti beklenir. Gecenin geç vakitlerine kadar ağır ağır demlendikten sonra eve gidince tabii ki evin hanımından okkalı bir fırça yeme kaçınılmaz sondur. Yalnız meyhaneye gitmek istemiyor ve ailem olmadan meyhane gitmem diyorsanız sizin için de Ankara'da harika mekânlar var. Böylece bütün ailenizle eğlenebileceğiniz en iyi Ankara meyhaneleri oldukça nezih ortamları ile size muhteşem bir gece yaşatabilir.

Yeni içkili mekânların aksine Ankara'daki klasik meyhanelerde genellikle aile ile birlikte giden yüzlerce kişi ile karşılaşabilirsiniz. Herkes kendi masasında usulü adabı ile yiyip içmekte, geçmişten ve gelecekten bahsederek güzel günleri yâd etmektedir. Bu gibi yerlerde hiçbir rahatsızlık duymadan rahatça ailenizle rakınızı yudumlayıp şarabınızı içebilirsiniz. Genellikle rutin hayatın döngüsünü kırmak evin hanımını biraz ödüllendirmek, bir akşam olsun ailecek farklı bir mekânda yiyip içmek isteyenler için en iyi Ankara meyhaneleri oldukça uygun fiyatlarla servis sunarlar.

Kız Kıza Takılanlar İçin En İyi Ankara Meyhaneleri

Meyhane eşittir ağır abi kültüründen geliyorsanız artık bu kafayı değiştirmek lazım. Ankara'da kız kıza gidilecek on numara mekânlar bulunuyor. Üniversite öğrencileri, ev hanımları, çalışan bayanlar çok geniş bir yelpazede yer alan kadınların bir arada gidebileceği ve eğlenebileceği en iyi Ankara meyhaneleri son derece nezih ve kaliteli hizmetler ile de adından söz ettiriyor.

Özellikle Ankara'nın soğuk gecelerinde içinizi ısıtacak bir taraftan fasıla diğer taraftan Türk Sanat Musikisine eşlik edebileceğiniz ve sadece kızlarla eğlenebileceğiniz muhteşem mekânları görmek isterseniz sayfalarımıza göz atın. Böylece sorunsuz bir şekilde kız kıza eğlenebilir, sadece size ait olan dertleri gönül rahatlığıyla kahkahalar eşliğinde paylaşabilirsiniz.

En İyisi En Ucuzudur Diyorsanız Siz De Dert Etmeyin

Para kolay kazanılmıyor, bir gecede bütün maaşını veremem diyorsanız Ankara tam size göre. En iyi Ankara meyhaneleri en ucuzudur diyenler için muhteşem alternatifler Ankara'da yer alıyor. Böylece Fix menü için maksimum 150 lira ödeyerek istediğiniz içkiyi yudumlayıp yanındaki mezeleri de götürebiliyorsunuz. Ben sınırsız içkiden yanayım diyenlere de yine maksimum 150 liraya aradığı her türlü içkiyi tadabileceği onlarca farklı meyhane bulunuyor.

En iyi Ankara meyhaneleri hizmet ve kaliteden taviz vermeden damak tadına uygun fiyatları sunabiliyor. Zaten meyhanenin adabında paradan önce muhabbet gelir. Müşterilerinin keyifli güzel bir gece geçirmesi için işletmeciler muhteşem hizmetleri sunarken para her zaman ikinci planda geldiği için Ankara'da ucuz meyhaneler deyince kaliteli ve ekonomik meyhaneler akla gelmelidir.

Böylece en iyi Ankara meyhaneleri hangisidir diye sorarsanız kimisi için açık havada içilen rakıya ev sahipliği yapan yerler, kimisi için kız kıza takılabileceğiniz meyhaneler olurken bazıları için az ödenen ucuz meyhanelerdir. Sonuçta herkesin bir derdi ve herkesin bir keyfi var. Siz nerede rahat ediyor nerede eğleniyorsanız en iyi Ankara meyhaneleri orasıdır.