RAKI BALIĞIN TADINA ANKARA ÇUKURAMBAR MEYHANELERİNDE VARIN

blog yazısı ekle !

RAKI BALIĞIN TADINA ANKARA ÇUKURAMBAR MEYHANELERİNDE VARIN

Günün yorgunluğunu atmak, iş stresinden uzaklaşmak için herhalde yapılabilecek en güzel şey akşamı meyhanede dostlarla beraber geçirmektir. Ankara'da yaşıyorsanız Ankara Çukurambar meyhaneleri bunun için oldukça uygun mekânlar.

Son derece kaliteli meyhane işletmecilerinin sunmuş olduğu muhteşem hizmetle beraber Ankara'nın son dönemin en popüler yerlerinden olan Çukurambar semtinde güzel bir akşam geçirebilirsiniz. En lüks ve VİP diye nitelendirilen Premium mekânlardan klasik salaş meyhanelere kadar aradığınız her türlü meyhaneyi bu muhitte bulabiliyorsunuz.

Cemiyet hayatının elit semtlerinden olan Çukurambar bu konuda size oldukça bonkör davranıyor. Meyhane eğlencesi adına aradığınız her türlü konsept ile karşılaşıyorsunuz. Yani Çukurambar meyhanelerinde gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

Rakı Balıkçıların Buluşma Yeri


Bizim meyhane usul ve adabının içerisinde rakı içmenin ayrı bir yeri vardır. Adeta rakı içmek kendine ait ritüelleri ile birlikte meyhane adabının en üst noktasıdır. Bu sebeple meyhaneye gidiyorsanız mutlaka rakı içmeniz gerekir. Ankara Çukurambar meyhaneleri rakı ve balık ikilisinin çok güzel bir şekilde yan yana geldiği müstesna mekânlar.

Zaten genellikle rakının yanında mutlaka balık servisi istenir. Ancak Ankara'da olduğunuz için taze balık bulamayacağınızı düşünüyorsanız son derece yanılıyorsunuz. Çukurambar meyhaneleri mevsim balıklarının en tazesini sofranıza servis edebiliyor.

Genellikle Akdeniz mutfağının kendisini hissettirdiği bu meyhanelerde balık adına gerek Akdeniz gerekse Karadeniz'in en taze balıklarını buluyorsunuz. İster ızgara ister tava isterse buğulama muhteşem bir şekilde balıklar rakının yanına servis ediliyor.

Hele ki buz gibi ya rakının yanında lüfer ve çupra varsa değmeyin keyfinize. İsterseniz mezgit palamut uskumru istavrit ne arıyorsanız yine sofranızda bulunuyor. Hatta hamsi, mercan, Lagos bile bazı meyhanelerin balık repertuarında yer alıyor. Muhteşem iyotlu kokusuyla balıkları sofranızda buz gibi rakı bardağının yanında görmek bile insanı keyiflendiriyor, değil mi?

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Rakı Balık Tamam Peki Mezeler Nasıl?


Eğer akşam için dostlarla birlikte plan yapıp da Ankara Çukurambar meyhaneleri içerisinden birine rezervasyon aldıysanız rakının yanına muhteşem balıklar servis ediliyor. Ancak mezeler bile başlı başına bir şaheser gibi sofranızda yer alıyor. Hatta diyebiliriz ki sadece mezelerle bir akşam karnınızı doyurabilir, dostlarla güzelce eğlenebilirsiniz. Çünkü Ankara meyhaneleri meze konusunda bonkörce davranıyor.

Sıcak soğuk hiç fark etmez. Bütün mezeler sofranızda yer alıyor. Üstelik sadece Türk mezeleri değil aynı zamanda Yunan ve Rum Sofrasının muhteşem mezelere de yine sofranızda yer veriliyor. Özellikle Ankara meyhanelerindeki mezelerin başında atom yer alıyor. Ayrıca Girit ezmesi, kabak çiçeği dolması, babagannuş da artık klasikleşmiş olan mezeler olarak rakının da şarabından yanında servis ediliyor.

Mevsim yeşilliklerinden oluşturulan bir meze konsepti de yine bu sofralarda mutlaka bulunuyor. Zaten Ege yöresine ait olan Akdeniz mutfağı meze repertuarı ile de Çukurambar meyhaneleri başköşesinde yer alıyor. Deniz börülcesi genellikle sofralarda bulunur. Ayrıca Rumların muhteşem mezesi fava da vazgeçilmezdir.

Tahinli ve patlıcanlı olarak hazırlanan manj yine muhteşem bir lezzet, mutlaka tadın. Deniz mahsullerinden hazırlanan mezeler de gayet güzeldir. Bunlar arasında ahtapot salatası özellikle tadılması gereken otantik bir lezzet.

Sebzeli mezelerden hoşlananlar için ise başköşede mutlaka her zaman şakşuka bulunur. Tek başına karnınızı doyurmaya bile yetiyor. Zaten yine Ege lezzetlerinden olan Nuraniye de yoğurtlu ve dere otlu yapısıyla çok hoşunuza gidecek. Rakının yanındaki en güzel mezelerden birisi de midye dolmadır ve Ankara Çukurambar meyhaneleri bütün bu lezzetleri size sunmakta son derece mahir aşçılarla birlikte oldukça başarılı iş çıkartıyorlar.

Şarabın En Lezzetlisi İçin Çukurambar Meyhaneleri


Eğer Ankara'da meyhaneye gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka şaraplardan seçeceklerinizi tadın. Çünkü Ankara'nın kendi ürünlerinden elde edilmiş olan şaraplar bile sizin güzel bir gece geçirmenize yeterli oluyor. Gerek Ankara'nın kendi ilçelerinden toplanmış olan üzümlerden elde edilen şaraplar gerekse Ankara çevresinde yer alan yakın yörelerin şarapları hakikaten muhteşem lezzetler.

Bu şarap repertuarı içerisinde renklerine göre de ayrılıyor. Zaten eğer sarı şarap istiyorsanız Chardonnay üzümünden elde edilen muhteşem lezzeti tavsiye ediyoruz. Ancak sevgilinize veya eşinize meyhane ortamında romantik bir akşam geçirtmek istiyorsanız sauvignon üzümünden elde edilen koyu bordo şarabı tavsiye ediyoruz. Zaten muhteşem bir lezzeti var. Hafif kekremsi tadı ile beraber güzel bir gece geçirebiliyorsunuz.

Monosepaj dediğimiz sadece bir üzümden elde edilen şarap türlerinde Ankara'nın mahsulleri hakikaten gayet güzel ve lezzetli oluyor. Sadece Türkiye için değil dünya adına da önemli lezzetler bunlar ve siz bu tatları Ankara Çukurambar meyhaneleri içerisinde tadabiliyorsunuz. Mesela Narince üzümünden elde edilen sarı ve yeşil tonlardaki şarap çok iyi bir tercih olabilir.

Aynı şekilde Kalecik karasından yapılan şarabın hem rengi hem de tadı muhteşem. Üstelik çok da güzel bir kokusu var. Yanında parmesan peyniri gibi hafif mezeler olduğunda da çok güzel gidiyor. Özellikle romantik akşamlar için başköşede bulunması gereken bir şarap türü. Daha pek çok şarap türünün bulunmuş olduğu bu meyhanelerde sunulan mezeler ile beraber harika lezzetler sofranızda her zaman yer alıyor.

Açıkhava Meyhanelerinde Huzur Bulun


Meyhaneler genellikle efkârlanan insanların dertten arınmak için gittikleri yerlerdir. Bunun sağlanabilmesi için bir tarafta rakı ve şarap durur diğer tarafta dostlarım muhabbeti. Ancak gidilecek olan meyhanenin kalitesi de son derece önemli. İşte bu noktada Ankara Çukurambar meyhaneleri hakikaten nitelikli mekânlar olarak size kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor.

Özellikle Çukurambar meyhaneleri içerisinde yer alan açık hava meyhanelerini tavsiye ediyoruz. Bilhassa nisan mayıs gibi başlamakta olan açık hava meyhanelerinin sezonu Eylül Ekim'e kadar uzanıyor. Böylece yılın yarısında bu meyhanelerde güzelce yiyip içebiliyorsunuz.

Açıkhava meyhanelerinin en güzel tarafı insanın içerisine huzur dolduruyor olmasıdır. Zaten herkes meyhaneye bir şekilde huzur bulmak için gidiyor. Kimisi dertlerini unutmak dostlarla dertleşmek acısını paylaşmak kimisi de eğlenmek için gidiyor. Sonuçta herkes meyhanede aradığı huzur ortamını bulmayı hak ediyor. İşte açık hava meyhaneleri bu noktada oldukça önemli bir hizmeti yerine getiriyor.

Çukurambar semtinde yer alan Açıkhava meyhanelerinin bazılarının bahçeleri oldukça geniş. Sadece üç beş dostla gidilip eğlenilecek mekânlar olarak görülmüyor. Oldukça kalabalık gruplar için organizasyon fırsatı sunuyor. Hatta Ankara Çukurambar meyhaneleri içerisinde yer alan bu geniş ve güzel olan bahçelerde düğün de yapılabiliyor. Artık son dönemde popüler hale gelen kır düğünü için oldukça uygun mekânlar.

Ancak açık hava meyhanelerinin en güzel tarafı özellikle sevdiklerinizle beraber güzel ve romantik bir akşamı size sunuyor olması. Çünkü bu meyhanelerde muhteşem bir gökyüzünün altında hele de mehtap varsa canlı müzik eşliğinde aradığınız duygusal ortamı sağlayabiliyorsunuz. Sevgilinizle beraber gitmeyi düşündüğünüz romantik bir akşamı size hediye ediyor.

Gözden Irak Sessiz ve Huzurlu Bir Akşam


Bazıları da meyhane ortamında sessiz sedasız bir şekilde oturup yavaşça rakısını yudumlamak şarabını içmek ve varsa yanında dostlarla beraber sohbet etmek istiyor. Bunu arzulayanlar için en uygun mekânlar her zaman salaş meyhaneler olmuştur. Çünkü salaş meyhanelerin en önemli özelliği gözden ırak sessiz sedasız mekânlar olmasıdır.

Loş ışık altında birbirine yanaşıp sohbete dalmış olan dostları görebilirsiniz bu meyhanelerde. Ankara Çukurambar meyhaneleri içerisinde bazıları salaş meyhane olarak yoluna devam ediyor. Semtin müstesna köşelerine bulunan salaş meyhaneler aynı zamanda çokta mütevazı bir dekorasyona sahip. Meyhaneden içeri girdiğinizde adeta evinizdeki sade ve zarif ortamı bulabiliyorsunuz.

Bu meyhanelerin en güzel taraflarından birisi de genellikle fonda çalmakta olan müziktir. Zeki Müren'den Müzeyyen Senar'a kadar Türk Sanat Musikisinin en müstesna besteleri genellikle salaş meyhanelerde size eşlik eder. Böylece aradığınız huzur ikliminin üstüne Türk sanat müziği ile beraber güzel de bir cila çekilmiş olur.

Fasıl Sevenler İçin Kaliteli Mekânlar


Ancak herkes sessiz sedasız bir şekilde içki içmek zorunda değil. Bazıları için içmek demek kendinden geçmek ve gece boyu eğlenmek dans etmek demektir. İşte bu hareketli dünyayı arzulayanlar için de Ankara Çukurambar meyhaneleri istedikleri renkli ortamı sunabiliyor.

Özellikle yeni ve modern olan meyhanelerde son derece hareketli bir ortam gece boyu yaşanıyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar oldukça coşkulu bir şekilde müzik eşliğinde eğlenilebiliyor. Ancak siz klasik tarzlardan hoşlanıyorsanız fasıllı meyhaneleri tavsiye ediyoruz. Çünkü Ankara meyhane kültürünün içerisinde fasılın da ayrı bir yeri var.

Muhteşem fasıl heyetlerinin yer almış olduğu bu meyhanelerde gecenin ilerleyen saatlerine kadar vur patlasın çal oynasın eğlenebiliyorsunuz. Bildiğiniz gibi fasıl zaten insanın ruhundaki bütün duyguları hareketlendiren farklı bir yapıya sahip. Kullanılan enstrümanlar fasıl heyetindeki muhteşem sesler bu ortamı size sunabiliyor.

Kaliteli Eğlence Uygun Fiyatlar


Ankara'daki meyhanelerin genelinde uygulanmakta olan Fix menü Ankara Çukurambar meyhaneleri için de geçerli oluyor. Birçok meyhanede uygulanan Fix menülere göre genellikle 75 lira ile 100 lira arasında ödediğimizde gecenizi ihya edebiliyorsunuz. Yani son derece ekonomik rakamlar ile güzel bir geceyi Ankara meyhanelerinde geçirebilirsiniz.

Üstelik limitli veya limitsiz olarak belirlenmiş olan bu menülerde yerli ve yabancı içkiler size eşlik ediyor. Bunun yanı sıra sıcak ve soğuk mezeler, ara sıcaklar, ana yemek ikramı da mutlaka menünün alternatifleri arasında yer alıyor. Sınırsız içki içmek isteyenler için de limitsiz olan sınırsız içki menüleri 100 lira civarında bulunuyor. En lüks mekânlarda ödeyeceğiniz rakam 150 liraya kadar çıkabiliyor. Böylece Ankara Çukurambar meyhaneleri bir taraftan bütçenizi koruyor diğer taraftan da ruhunuzun aradığı eğlence ortamını size sonuna kadar sunabiliyor.