FARKLI BİR AKŞAM İÇİN ANKARA RUM MEYHANESİ

blog yazısı ekle !

FARKLI BİR AKŞAM İÇİN ANKARA RUM MEYHANESİ

Eğer meyhanelerin müdavimi iseniz mutlaka Ankara Rum Meyhanesi konseptine de göz atmalısınız. Oldukça farklı tarzda sunumların yer almış olduğu Rum meyhaneleri geçmişten günümüze bir köprü vazifesi görmektedir. Osmanlı dönemine kadar gitmekte olan Rum meyhanelerinin alt yapısında o dönem Osmanlı tebaası olan Rumların ortaya çıkartmış olduğu meyhane işletmeciliğini bulursunuz.

Tarih kokan bu Rum meyhanelerinde bir taraftan Ege ve Akdeniz kültürünü yudumlarken diğer taraftan da Anadolu coğrafyasının izlerini bulabilirsiniz. Eğer sıra dışı hazlar ve farklı otantik bir atmosfer arayışındaysanız mutlaka Ankara Rum meyhaneleri rezervasyon ağınızda bulunsun. Keyifli bir akşam geçireceğinizi şimdiden garanti ediyoruz.

Anadolu'nun her yerinde olduğu gibi Ankara'da da çok farklı Rum meyhaneleri yer alıyor. Gerek dekorasyonuyla gerekse sunumuyla birlikte bir Rum meyhanesinden beklediniz her türlü hizmet Ankara'daki bu mekânlarda karşınıza çıkıyor. Böylece Ege esintilerin hissedildiği Rum meyhanelerinde harika lezzetler ve mezelerle güzel bir akşam geçirebiliyorsunuz. Hareketli müzik ile harmanlanmış diğer taraftan da damak tadınızı şımartacak olan lezzetlerin bulunduğu anlar için Ankara Rum Meyhanesi oldukça uygun.

Canlı Müzik İle Kendinizden Geçebilirsiniz

Rum meyhanelerinin en önemli özelliklerinden birisi içkinizi yudumlarken fonda mutlaka müzik bulunmaktadır. Canlı müzik konseptinin çok farklı şekillerde yer almış olduğu Ankara Rum meyhanesi tarzında hizmet veren müesseselerde aynı zamanda fasıl da size eşlik edebilir. Böylece bir taraftan Ege ve Yunan müzikleri ile keyif alırken diğer taraftan da bizim kültürümüzün bir parçası haline gelmiş olan fasılla ruhunuzu güzelce dinlendirebilirsiniz.

Özellikle coşkuyu arayanlar, dost meclisinde gülüp eğlenmek ve unutulmayacak bir gece geçirmek isteyenler için Ankara Rum meyhanesi öncelikli olmalıdır. Müessese işletmecilerinin tolerans noktasının çok yüksek olduğu bu meyhanelerde gülüp eğlenebilir, müziğe eşlik edebilir, doyasıya dans edebilirsiniz.

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Ankara Rum Meyhanesi ve Şarap Çeşitliliği

Meyhanelerin vazgeçilmezi olan rakı Ankara Rum Meyhanesi konseptinde de mutlaka yerini alıyor. Fakat Rakıya eşlik eden çok farklı şarap türleri de işletmeler tarafından sizi sunuluyor. Gerek Türk şarapları gerekse Yunan şaraplarının yer almış olduğu geniş içecek menüleri ile hem ekonomik hem de kaliteli bir şekilde içkinizi keyifle yudumlayabilirsiniz.

Bu konuda geniş alternatiflerin bulunmuş olduğu Rum meyhaneleri eski şaraplardan yeni üretim şaraplara kadar her zevke hitap eden ürün yelpazesiyle de dikkat çekiyor. Böylece siz gerek dostlarınızla gerekse ailenizle gitmiş olduğunuz meyhanede en kaliteli ve lezzetli olan şarapları tadarken diğer taraftan da zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Mezede Farklı Tatlar İçin Ankara Rum Meyhanesi

Birçok özelliği ile ön plana çıkmakta olan Rum meyhanelerinde özellikle mezeler dikkat çekmektedir. Son derece geniş alternatiflerin bulunmuş olduğu meze türlerinde aradığınız her türlü tada ulaşabilirsiniz. Ankara Rum meyhanesi işletmelerinde de İstanbul'daki meyhaneleri aratmayacak bir meze genişliği bulunmaktadır.

Eğer yolunuz bir Ankara Rum Meyhanesine düşerse mutlaka mezelerden babagannuşu sofranızda görürsünüz. Aynı zamanda Zeytinyağlı iç bakla ezmesi dediğimiz fava da Rum mezelerinin arasında öne çıkanlardan bir tanesidir. Enfes saganaki mezesini de mutlaka tadın. Domates ve biberin keçi peyniri ile harmanlandığı bu mezede muhteşem bir lezzet bulabilirsiniz. İstifno otu mezesi de yine Rumların rakıya eşlik ettiği güzel tatlarından birisi olarak ön plana geçiyor.

Ayrıca Ankara Rum meyhanesi için vazgeçilmez olan farsala helvası muhteşem bir lezzet olarak önünüzde bulunacaktır. Eğer deniz ürünlerinden ve deniz ürünleri ile harmanlanan mezelerden hoşlanıyorsanız şarap soslu kalamar talebinize göre masanızda bulunabilir. Yine deniz ürünleri ile harmanlanan mezelerden sirkeli ahtapot Rumların rakı sofrasına koyduğu otantik tatlardan birisi. Pavurya bacağı ezmesi ve tirokafteri sizin için farklı tatlar olacak. Taramayı kendine has usulüyle yapmakta olan Rumlar Skordalia adlı mezesi ile de size muhteşem bir lezzet şöleni sunuyor.

Rum pilakisini daha önce tatmadıysanız Ankara Rum meyhanesi ziyaretiniz bunun için uygun bir zaman olabilir. Limon soslu olarak soğanın limonla terbiye edildi Likurinos ayrı bir lezzet olarak sofranızda bulunuyor. Eğer Ankara Rum Meyhanesi ortamında güzel bir akşam geçirmeyi düşünüyorsanız mutlaka ıspanaklı Skordalia ve çiroz salatasını tatmalısınız.

Böylece rakınızın ve şarabınızın yanında enfes mezelerle unutulmaz bir akşam ve gece geçirebilirsiniz. Her zevke ve her damak tadına hitap eden çok geniş mezelerin bulunmuş olduğu Ankara'nın Rum meyhaneleri bu konuda parmak ısırtan hizmetlere imza atıyor. Yapmanız gereken tek şey rezervasyonunuzu yaptırıp masanızdaki yerinizi almak.

Gönlünüz Ege'de Kalmasın

Anadolu insanının bir tarafı her zaman Ege ve Akdeniz'dedir. İç Anadolu'da da yaşasanız bu gerçek değişmez. Sirtaki duyduğumuzda sanki kendi müziğimizi dinliyormuşçasına coşar ve eğleniriz. Yıllardır bu böyleydi ve hala da böyle olmaya devam ediyor. Eğer kanınızdaki Ege ve Akdenizli canlılığını hissediyorsanız ve Ankara'da yaşıyorsanız bir bahane bulun ve mutlaka Ankara Rum Meyhanesi güzergâhına yolunuzu düşürün. Çünkü meyhanelerin tamamında Ege esintilerini bulabilirsiniz.

Özellikle mavi ve beyazın fonda bulunmuş olduğu dekorasyon sizi zaten direkt olarak oralara götürüyor. Oldukça ferah olan bu mekânlara girdiğinizde ortamın rahat konsepti Egelilere has olan rahatlığı hatırlatacak. Zaten işletmeciler servis yapanlar dâhil bütün mezeler rakı kokusu sizi direkt olarak Ege'nin kendine has atmosferine taşıyor. Bunun için dekorasyon noktasında kullanılan ahşap unsurlar masa örtüleri pötikare şeklindeki servislikler her şeyiyle bir Ege restorasyonunu bünyesinde barındırıyor.

Ankara Rum meyhanesi konseptinde aradığınız bütün Akdeniz ve Ege güzelliklerini arkanıza alarak dostlarınızla içkinizi yudumlayıp harika mezelerden tadabilirsiniz. Fonda çalan muhteşem müziğin eşliğinde güzel bir gece geçirmek için bu fırsatları kaçırmayın.

Ekonomik Fiyatlar Kaliteli Hizmet

Genellikle açık hava meyhane tarzında dekore edilmiş olan Ankara Rum meyhanesi türlerine göz attığımızda oldukça kaliteli bahçelerin yer aldığını da görebiliyoruz. Bu yönüyle özellikle Ankara'nın sıcak yaz akşamlarında içinizi ferahlatacak soğuk içkilerin yer almış olduğu harika sofralarda ailenizle ve sevdiklerinize güzel dakikalar geçirebilirsiniz.

Bilhassa iş çıkışı uzun Ankara gecelerini değerlendirme adına Rum meyhaneleri size son derece otantik bir ambiyansı garanti ediyor. Sunulmuş olan mezelerin çeşidine eşlik edecek olan içkilerdeki kalite de mutlaka iyi incelenmeli. Böylece yaz ve kış aylarında enfes tatları bulabileceğiniz Ankara Rum meyhanelerinde oldukça ekonomik fiyatlarla kaliteli hizmet ile eğlenebilirsiniz. Genellikle Fix menülerde 75 lira ile 150 lira arasında değişen fiyat portföyünün belirlenmiş olduğu Rum meyhaneleri bu yönüyle her bütçeye hitap eden farklı çözümleri de sunuyor.

Ayrıca çoğunlukla Fix menülerde iki içki size ikram ediliyor. Bazı menülerde sınırsız içkinin yer aldığını da hatırlatalım. Ayrıca şişenin dibini görmek isteyenler için de sınırsız içkilerin bulunmuş olduğu faklı opsiyonlar Ankara Rum meyhaneleri menülerinde yer alıyor. Bu şekilde hem akşamı hem de güzel bir geceyi son derece ekonomik fiyatlarla geçirebilmeniz mümkün oluyor.

Farklı semtlerde yer alan Ankara Rum meyhanesi işletmelerinin kaliteli uygulamalarından istifade etmek ve çeşitli indirimler de almak istiyorsanız sayfalarımızda bulunan meyhaneleri inceleyebilir, telefon ve iletişim bilgileri ile rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Bizim referansımız ile gittiğinizde her zaman için ekstra bir hizmet ve indirim opsiyonu da mutlaka size tanınacaktır.