ANKARA FASIL MEYHANELERİ İLE COŞUN

blog yazısı ekle !

ANKARA FASIL MEYHANELERİ İLE COŞUN

Hani bir tabir vardı ya kurtlarını dökmek diye. İşte onun için en uygun yer Ankara fasıl meyhaneleri olmaktadır. Ankara'nın yazın sıcak kışın soğuk ikliminde söyle felekten bir gece çalmak, coşup eğlenmek istiyorsanız mutlaka fasıl meyhaneleri için bir bahane uydurup dostlarınız ikna edin ve hep beraber bu güzel mekânlara gidin. Pişman olmayacaksınız.


Geçmişle günümüz arasında köprü vazifesi görmekte olan fasıl kendine has özellikleri ile birlikte meyhane kültürünün vazgeçilmez bir unsurudur. Türk meyhanesi demek biraz da fasıl demektir. Hal böyle olunca meyhanede yiyip içmek bir taraftan da müzikle beraber kendinden geçmek için Ankara fasıl meyhaneleri son derece kaliteli hizmetler sunarak sizleri bekliyor. Fasıl nedir, nasıl yapılır, fasıl eşliğinde ne yenir ne içilir merak ediyorsanız bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.


Bir Tatlı Huzur Arıyorsanız


O meşhur şarkısında Timur Selçuk bir tatlı huzur almaya Kalamış'a geliyor. Olsun, fark etmez biz Ankara'da yaşıyoruz ve bu huzuru Ankara fasıl meyhaneleri bize ziyadesiyle sunuyor. Hiç çekinmeden rezervasyonunuzu yaptırın ve akşamınız Ankara'daki fasıl meyhanelerinde geçirin. Böylece hakikaten huzurun ne demek olduğunu gayet iyi anlayacaksınız.

Dünyanın hay huyu arasında hayat öyle ya da böyle bir şekilde geçiyor. Her insanın kendine göre bir takım sıkıntıları ve dertleri her zaman mevcut. Hal böyle olunca bunların unutulması, bir akşamlığına bile olsun rahat edebilmeye, güzelce deşarj olmaya herkesin ihtiyacı var. Hele Ankara gibi kozmopolit ve kalabalık bir yerde yaşıyorsanız bunu yapmak için en iyi dar mekânlar fasıl meyhaneleri.

Ankara fasıl meyhaneleri neden bu kadar talep görüyor diye merak ediyorsanız kapıdan içeri girdiğiniz an sebebini gayet iyi anlarsınız. Öyle sıcak öyle samimi bir ortam vardır ki bu meyhanelerde sanki herkes birbiriyle dost ve meyhaneye beraber gelmişler. Hâlbuki bütün masalarda dostlar bir arada oturur ancak müziğin sıcaklığı, ortamın samimiyeti insanları birbirine kaynaştırır. Hele yanında da şöyle buz gibi rakı varsa bir taraftan müzik bir taraftan anason kokusu diğer taraftan dostların sohbeti derken gecenin nasıl akıp geçti belli bile olmaz.

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Geçmişten Gelen Tatlar Geçmişten Gelen Musiki


Arkadaşlarla Ankara fasıl meyhaneleri için bir plan yaptıysanız biraz da geçmişi yaşayacaksınız demektir. Çünkü meyhane kültürünün zaten kendisi her zaman mazi ile el ele kol kola birlikte gitmektedir. Yeni ve modern mekânların aksine meyhanelerde maziyi hatırlatan tarih kokan mutlaka bir şeyler bulunmaktadır. Bazı meyhanelerin duvarlarını süsleyen siyah beyaz fotoğraflar, bazı meyhanelerin masası sandalyesi ama hepsinin ortak olan mazi kültüründe içilen rakı ve dinlenilen müzik vardır.

Türk Sanat Musikisinin çok farklı makamlarının icra edilmiş olduğu fasıl türünde kendine has bütün besteler mutlaka bulunmaktadır. Bu sebeple fasıl meyhanesine gittiyseniz oranın usul ve adabına uymanız gerekmekte. Bunun en başında da eğlenmeyi bilmek gerekiyor. Sonuç itibarıyla siz zaten oraya dertlerinizi unutmak, kederlerinizi geride bırakmak, felekten bir gece çalmak için gitmediniz mi? O zaman ne duruyorsunuz? Ankara faslı meyhaneleri ile dertleri ve kederi geride bırakın, kendinizi müziğin ritmine verin.

Fasıl Türk sanat müziğinin tek başına icra edilen yalın formunun aksine genellikle en az üç dört kişilik ekipler halinde icra edilmektedir. Bu yönüyle de oldukça farklı bir ortam oluşturmakta olan fasılda bir tarafta hüzün diğer tarafta eğlence her zaman için mevcuttur. Klasik fasılda mutlaka Peşrev ile başlanır. Zaten Peşrev başladığında bütün meyhane sessizleşir, gözler sahnedeki sanatçılara odaklanır, muhabbeti ara verilir. Sükunetle bir saygı ile beraber ilk ritim ilk ses beklenir. Zaten ondan sonra ardı arkası kesilmeyen nağmeler peş peşe devam eder.

Fasılda soluksuz bir şekilde müzik keyfine doyarsınız. Çünkü fasılın kendine göre çeşitli icra bölümleri bulunmaktadır. Günümüzde klasik fasılda olduğu gibi bütün bölümler icra edilmese bile hala bir şarkıdan başka bir şarkıya geçerken mutlaka ara nağmeler çalınır. Zaten ara nağmeler meyhanedeki herkesin coştuğu, alkışlarla eşlik ettiği, rakı kadehlerini kaldırıp tokuşturduğu muhteşem ve keyifli anlardır.

Ut İle Keman Sadece Boğazda Mı Var?


İstanbul Boğazı'nda fasıl muhabbetleri meşhurdur. Bazıları kilometrelerce yol gelir fasıl meyhaneleri için. Fasıl meyhanelerini en çok ön plana çıkartmakta olan şey de mutlaka ut ile kemanın harika uyumudur. Sonuç itibarıyla Ankara'da boğaz yok ama mutlak ut ile kemanın yan yana geldiği harika resitallerin verildiği Ankara fasıl meyhaneleri var. Yapmanız gereken tek şey bir rezervasyonla bu meyhanelerdeki yerinizi almak.

Eğer yolunuz Ankara'daki fasıl meyhanelerine düşerse harika bir eğlence kültürünün olduğunu göreceksiniz. Emin olun İstanbul'daki fasıl meyhanelerini aratmayacak kalitede muhteşem bir gece geçirebilirsiniz. Fasıl dediğimiz türün en önemli özellikleri olan kanun ve utun harika bir şekilde eşlik ettiği şarkılarla kendinizden geçebilirsiniz. Zaten fasıl türünü meşhur eden enstrümanları ve makamlarıdır.

Ankara fasıl meyhaneleri bu konuda oldukça şanslı. Çünkü mutlaka kanun, ut ve kemençe bulunmaktadır. Ayrıca kemanın başlı başına yer aldığı muhteşem anlar da bütün meyhanelerde yaşanır. Eğer ney üflemeye başlanmışsa emin olun gözler buğulanacak. Herkes kendi gönlüne derdine gömülecek demektir. Ankara faslı meyhanelerinde Ney'in sizi alıp götürmesi başka âlemlere bırakması oldukça sık rastlanır.

Ama meraklanmayın, bu çok uzun sürmez. Çünkü Ankara fasıl meyhanesi müdavimlerinin birçoğu kurtlarını dökmek, vur patlasın çal oynasın eğlenmek için gelirler. Ney taksimi hemen ardından mutlaka kemençeyle hızlı bir giriş yapılır. Peşinden kanun ve ut ile beraber def'in de eşlik ettiği muhteşem anlar başlar. İşte o dakikalarda bir tarafta Müzeyyen Senar parçaları diğer tarafta Zeki Müren, alır sizi farklı bir âleme götürür.

Fasıl Eşliğinde Ne Yenir Ne İçilir?


Sizin ruhunuzu doyurmakta olan Ankara fasıl meyhaneleri merak etmeyin karnınızı da gayet güzel şekilde doyuracaktır. Ankara'daki bütün fasıl meyhanelerinde aradığınız sıcak ve soğuk mezelerin hepsine rastlayabilirsiniz. Tercihinize göre meze talebinde bulunabilirken Fix menülerde yer alan sıcak ve soğuk mezeler atıştırmalıklar da ziyadesiyle sizi doyuracak kadar geniş tutulmaktadır. Ayrıca bazı fasıl meyhanelerinde Yunan ve Rum formatında masanızı süsleyen muhteşem mezeler de garnitür olarak rakınızın ve şarabınızın yanında size eşlik edebilir.

Ankara fasıl meyhanelerine yolunuz düştüyse ne içeceğim diye dert etmenize gerek yok. Eğer bir fasıl meyhanesindeyseniz zaten rakı içileceği en baştan bellidir. Şöyle buz gibi bir rakıyı yudumlamak ardından Türk Sanat Musikisinin en müstesna eserleri ile beraber kendinden geçmek herkesin hakkı. Ancak rakının yanında şarap isteyenler de olacaktır. Şarap konusunda da Ankara'nın kendi mahsullerinden imal edilen çok fazla şarap türü de bulunmaktadır. Hal böyle olunca zevke göre rakı keyfe göre şarap, muhteşem mezeler, harika müzikle doyumsuz bir gece sizi bekliyor olacak.

İşin Şov Kısmını Unutmayalım


Kendine has bir meyhane kültürünü geliştirmiş olan Ankara'da özellikle yeni ve modern meyhanelerde fasıl meşreplerinde işin şov tarafı da mutlaka bulunmaktadır. Sahneye çıkan fasıl ekibinde Osmanlı kıyafetli olarak hanende ve sazendeler görsel açıdan sizi muhteşem bir geceye zaten hazırlamaktadır. Böylece ilk Peşrevi duyduğunuz anda sizi de içine alacak olan muhteşem bir müzik ziyafeti başlar.

Böyle hareketli olan fasıl meyhanelerinde sizin de müziğin ritmine eşlik etmeniz istenmektedir. Hatta bazen hanende mikrofonu uzatır sizin de eşlik etmenizi bekler. Sakın bocalamayın. Orası zaten rahatlayacağınız samimi bir ortam. Vur patlasın çal oynasın sesiniz kötü bile olsa şarkıya eşlik edin. Zaten içtiğiniz rakı size gereken bütün cesareti verir, merak etmeyin. Böylece fasıl meyhanelerinde şovun en alası da yapılmaktadır.

Ankara faslı meyhaneleri sadece erkekler için değil kız kıza gidilip eğlenilecek olan güzel mekânlardır. Böylece ister çalışan kadın olun ister ev hanımı siz de fasıl meyhanelerinde güzelce eğlenip, yiyip içebilirsiniz. Çünkü Ankara'daki meyhanelerde çok rahat bir şekilde kadınlar da arkadaşlarıyla yanlarında erkekler olmadan doyasıya eğlenebilirler. Bunun için son derece nezih fasıl meyhaneleri Ankara'da uzun yıllardır hizmet vermektedir ve gerçekten de takdiri hak etmektedirler.

Bilhassa yeni yıl ve önemli gün ve gecelerde fasıl meyhanelerinin ayrı müşterileri olur. Çok önceden mutlaka Ankara fasıl meyhaneleri aranıp rezervasyon yaptırılmalıdır. Çünkü o gecelerde yer bulmak mümkün değildir. Herkes kurtlarını dökmek, felekten bir gece çalmak, müziğin de rakının da tadına varmak için can atmaktadır. Bu sebeple bu tip önemli anlarda Ankara faslı meyhanelerine yolunuzu düşürün.

Eğlenmeye Bilmeyen Gelmesin


Ben şöyle kafamı dinleyip hafiften rakımı içeyim dertlerimi unutup kendimden geçeyim diyorsanız faslı meyhanelerinden uzak durun. Çünkü orada coşku her zaman için mevcuttur. Elbette üzüleceğiniz gözyaşlarına boğulacağınız, duygulanacağınız anlar mutlaka yaşanacaktır. Ama fasıl sanki hayat gibidir. Bir an sizi hüzünlendirir hemen ardından bir anda ne olduğunu anlamadan eller havada coşmuş halde kendinizi bulursunuz. Zaten dünya da öyle değil mi? Bir güler bir ağlar alırız. Bu sebeple Ankara faslı meyhaneleri için plan yaptıysanız eğlenmeyi bileceksiniz.

Böyle muhteşem anların yaşandığı fasıl meyhanelerinde ödeyeceğiniz rakamda oldukça makul. Fix menüler için genellikle 75 ile 150 arası talep edilen rakam gayet makul. Her bütçeye hitap ediyor. Ben sınırsız içki içerim diyorsanız yine maksimum ödeyeceğinizi rakam 150 lira. Her türlü içki çeşidinin bulunduğu bu meyhanelerde yukarıda da belirttiğimiz gibi meze bakımından da sıkıntı yaşamazsınız. Doyasıya eğlenin ve ne öderim derdiyle uğraşmadan dostlarla güzel bir akşamı Ankara faslı meyhaneleri konseptinde güzelce ihya edin.