UNUTULMAZ BİR GECE İÇİN ANKARA CANLI MÜZİKLİ MEYHANELER

blog yazısı ekle !

UNUTULMAZ BİR GECE İÇİN ANKARA CANLI MÜZİKLİ MEYHANELER

Başkent Ankara bir memur şehri olarak anılsa da aslında çok farklı eğlence mekânlarına da ev sahipliği yapıyor. Sonuç itibariyle yeşilin ve manzaranın çok da cömert olmadığı Ankara'da geceleri eğlenebilmek için kaliteli mekânlara bir ihtiyaç duyulmaktadır. Bunu bilen işletmeciler son derece nitelikli ve donanımlı olan meyhaneler ile birlikte içki sevenlere kaliteli hizmet sunmaya devam ediyorlar.


Özellikle Ankara canlı müzikli meyhaneler incelendiğinde ne kadar haklı olduğumuzu çok daha iyi anlıyorsunuz. Ankara'nın kendisine has olan meyhane kültürünü bu mekânlarda sonuna kadar hissedebiliyorsunuz. Canlı müzik eşliğinde içecek olduğunuz iki kadeh rakıyla günün yorgunluğu atmanız son derece kolay. Ayrıca çok farklı tarzlarda ve konseptlerde hazırlanmış olan meyhaneler ile birlikte farklı arayışlar farklı keyifler ve farklı tatlar almanız mümkün.

Ankara canlı müzikli meyhaneler çok geniş alternatifler sunduğundan dolayı her zevke hitap eden bir çözüm mutlaka bulunuyor. Kimi iş çıkışı yorgunluğunu atmak için bu mekânlara giderken kimi sevgilisiyle romantik anları ölümsüzleştirmeyi arzuluyor. Bazıları ailesiyle birlikte güzel bir akşamı değerlendirme derdinde iken kimileri bir veda yemeğini hüzünlü ve romantik şarkıları eşliğinde geçirmek istiyor. Herkesin bir gerekçesi var meyhaneye gitmek için. Hele de bu meyhane canlı müzik eşliğinde hizmet veriyorsa değmeyin keyfinize. Ankara'da canlı müzikli meyhaneler nasıl hizmet veriyor, size neler vadediyor, bu mekânlarda neler buluyorsunuz birlikte göz atalım.

Meyhane = Türk Sanat Müziği Diyorsanız

Derdi olan ne yapar? Dostlarla muhabbet eder, anlatır, içini döker. Bir de yanında iki kadeh rakı eşlik ediyorsa dertten tasadan eser kalmaz. Hele bir de fondan Müzeyyen Senar'ın "Benzemez kimse sana edana tavrına kurban olayım" dizeleri yankılanıyor ise değmeyin keyfine. Ne dert kalır ne tasa. Ankara canlı müzikli meyhaneler derdinize derman olmak için birebir mekânlar. Herkesin derdi farklı. Kimi sevgilisinden ayrılmıştır, kimi hanımı ile tartışmış, kimi işinde patronla sorun yaşamıştır. Bilinmez belki başka dertler de vardır.

Sonuç itibariyle insan olana dert yok değil. Mesele derdi sırtlanabilmek, yüklenebilmek ve böyle güzel ortamlarda dostlarla paylaşabilmek. Dert paylaştıkça azalır. Derdin paylaşılacağı mekân da oldukça önemli. Ankara'da hizmet veren canlı müzikli meyhaneler içine girdiğinizde dostlarla derdinizi paylaşacağınız bütün ambiyans zaten hazırdır. Buğulu bir ortam, sessiz ve derinden yapılan sohbetler, birbirine yanaşan eller ve kalpler. Böyle bir ortamda derdin dostlarla paylaşılmaması mümkün değil. Tabii bunun için fonda çalmakta olan Türk Sanat Müziği nağmeleri ayrı bir gerekçe. Adeta içinizi dökmeniz için sizin bamtelinize dokunan muhteşem besteler, muhteşem sesler.

Zaten Ankara canlı müzikli meyhaneler noktasında oldukça kaliteli bir yerde duruyor. Çok uzun zamandır canlı müzikli meyhaneler konseptinde hizmet vermekte olan işletmelerde Türk sanat müziğinin en kaliteli türlerini bulabiliyorsunuz. Bir taraftan Nesrin Sipahi'nin "Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin" şarkısını dinlerken diğer taraftan elbette vazgeçilmez olan Zeki Müren'in "Akşam oldu hüzünlendim ben yine" dizeleriyle melankolinin ufuklarına yelken açıyorsunuz.

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Türk Sanat Müziği Demek Makam Demek

Ankara canlı müzikli meyhaneler sizi cezbediyorsa mutlaka Türk Sanat Müziğini çok seviyorsunuzdur. Zaten bu toprakların insanı türkü ile Türk sanat müziğine her zaman hayrandır. Her yaştan kitlenin dinlemekte olduğu Türk Sanat müziğinde makamlar da oldukça önemlidir. Ankara'da hizmet veren canlı müzikli meyhaneler incelediğinde bu konuda çok şanslı hissedeceksiniz kendinizi. Çünkü sahneye çıkan bütün solistler makam ve nota bilgisi tam, usul ve erkân yönünden de iyi eğitim almışlardır.

Bu sebeple biz taraftan rakınızı yudumlarken fonda dinlemiş olduğunuz musikiler kulağınızı tırmalamayacak. Gönlünüze ve ruhunuza hoş bir nida bırakıp sizi farklı duygu iklimlerine taşıyacaktır. Mesela Suzinak makamında "Şimdi uzaklardasın, gönül hicranla doldu" dinlemek istemez misiniz? Ya da yine Zeki Müren'in o kulağımızla muhteşem sesi ile birlikte Kürdili Hicazkâr makamında "Manolya" isimli şarkısına ne dersiniz? Ama duyguyu yoğunluğunuzun arttığı, eşinizin sevgilinizin gözünüzde tüllendiği anlarda Nihavent makamında "Bir demet yasemen" iyi gitmez mi? sevgilisini kıskanan herkesin dilinden düşürmediği "Gözlerinin içine başka hayal girmesin" ancak Ankara canlı müzikli meyhaneler konseptine dinlenebilecek kaliteli Nihavend şarkılardır.

Hicranlı Gönüllerin Mekânıdır Canlı Müzikli Meyhaneler

Şairin dediği gibi "melali anlamayan nesle aşina değiliz". Ahmet Haşim ne güzel de tespit etmiş bizim insanımızı. Her zaman biraz hüzün biraz gözyaşı vardır bizim kültürümüzde. Eskiden beri bu böyledir. Yeni nesil belki biraz farklı olabilir ama onların bile şöyle biraz gönül tellerini titrettiğinizde melali de hüznü de görürsünüz. Melalin ve hüznün en güzel yaşanacağı mekânlar elbette Ankara canlı müzikli meyhaneler olmaktadır. Meyhanenin kendine ait usulü ve adabı içerisinde seslendirmekte olan Sadettin Kaynak bestelerini dinlediğinizde kendinizden geçersiniz.

Türk sanat müziğinin en eşsiz besteleri ve muhteşem güfteleri Ankara canlı müzikli meyhanelerde bir bir kulağınıza çalınır. Aslında siz onları gönülle dinlerseniz. "senelerden beri hasret çekerek yâre gönül" der sevgiliye duyduğunuz hasreti sofraya not düşersiniz. Ya da bir türlü sevgilinize ulaşamadığınız ve hala İçinizde bir hicran duruyorsa "Gamzedeyim deva bulmam, garibim bir yuva kurmam; Kaderimdir hep çektiğim, inlerim hiç reha bulmam" diye bir kadeh daha buz gibi rakıdan yudumlarsınız. Yalnızlığınızı yine Zeki Müren'in "Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar, yeryüzünde sizin kadar yalnızım" dizeleriyle ifade edebilir dostlarla birlikte dertleşmeye devam edebilirsiniz. Dedik ya Türk Sanat Müziği demek makam demek beste demek güfte demek…

Kimseye Edilmeyen Şikâyetler İçin Ankara Canlı Müzikli Meyhaneler

Bir tarafımız batılı iken bir tarafımız hep şarklıdır. O yüzden derdimizi tasamızı biz kolay kolay anlatamayız. Hele erkek kültürünün arasında "erkekler ağlamaz" düsturu da hâkim ise o dert gönülde yara olur da kalır. Gönüldeki derdin deşilmesi için kalender olan dostlar alır sizi meyhaneye götürür. Ankara canlı müzikli meyhaneler biraz da bunun için var. Gönüldeki derdin dökülmesi, deşilmesi ve dertlerin unutulması için var.

Eğer siz de şair gibi diyorsanız "Kimseye Etmem Şikâyet Ağlarım Ben Halime" işte tam Ankara canlı müzikli meyhaneler bu noktada devreye girer. Sofranızdaki buz gibi rakıdan birkaç yudum alıp anason kokusu ile beraber Türk sanat müziğinin muhteşem besteleri ve harika tınıları eşliğinde yavaş yavaş derdinizi dökmeye başlarsınız. Dakikalar geçer edilemeyen şikâyetler dostlara aşikâr olur. Meraklanmayın rakı sofrasındaki herkes iyi sırdaştır. Muhabbeti de iyidir sırt tutması da iyidir. O yüzden rahat rahat içinizi dökün, anlatın. Çünkü o mekândan çıktığınızda dertten de tasadan da eser kalmamalı. Bu sebeple yeni başlangıçlar yapmak için Ankara canlı müzikli meyhaneler sizi bekliyor.

Hep Hüzün Olmaz Biraz Da Coşalım Diyorsanız Yine Canlı Müzikli Meyhaneler

Türk meyhanelerinde sadece Türk Sanat Musikisi dinlenmez. Coşup eğlenmek kurtlarını dökmek isteyenler için de çok farklı alternatifler bulunmaktadır. Fasıl bunların başında gelir. Geçmişten günümüze uzanmakta olan bir köprü olan fasıl eşliğinde yine duygulu anlar yaşayabilirsiniz. Ama çok göbek atmanız garantidir.

Eğer sınırsız bir eğlence vur patlasın çal oynasın bütün dertlerinizi düşeceğiniz bir gece arzuluyorsanız Ankara canlı müzikli meyhaneler bunun için var. Rezervasyonunuzu yapın, dostlarla gidip fasıl eşliğinde bütün kurtlarınızı dökün. Emin olun çok rahatlayacak, dertten tasadan yorgunluktan geriye eser kalmayacak. Ertesi gün yataktan biraz zor çıkarsınız, o ayrı bir şey. Gülü seven dikenine katlanır derler.

Modern Müzikli Meyhaneler

Ankara meyhanelerinde her zevke hitap eden birçok tür var demiştik yukarıda. Eğer sadece fasıl ve Türk sanat müziği ile yetinmek istenmiyor yeni şarkıları pop vesaire dinlemek istiyorsanız bunun için de farklı alternatifler yine bulunuyor. Son yılların popüler kültürü haline gelmiş olan türkü barın meyhane konsepti ile birleştirilmiş olduğu modern mekânlarda Ankara canlı müzikli meyhaneler içerisinde yer alıyor.

Merak etmeyin oldukça nezih ve kaliteli ortamlarda modern ve yeni şarkılar eşliğinde yine usul usul demlenebiliyorsunuz. Özellikle gençlerin rağbet göstermiş olduğu bu mekânlarda yeni ve farklı bir meyhane kültürü oluşuyor. Geçmişten gelen meyhane kültürünün usul ve azabının büyük oranda muhafaza edildiği, nezaketin elden bırakılmadığı ama gençlerin kanının kıpır kıpır olduğu yeni ve capcanlı bir meyhane kültürü.

Ege Müziklerine Ne Dersiniz?

Ankara'da çok özel Yunan meyhaneleri bulunuyor. Ankara Yunan meyhanesi konsepti içerisinde mutlaka Ege müzikleri ve Yunan ritimlerini bulabileceğiniz harika canlı müzikli meyhaneler de yer alıyor. Özellikle Açıkhava meyhanesi tarzında dizayn edilmiş olan bu yerlerde bir taraftan Ege esintileri diğer taraftan muhteşem sirtaki ve Buzuki eşliğinde keyifli ve canlı dakikalar geçirebilirsiniz.

Özellikle kalabalık gruplarla gitmeyi düşünüyorsanız hemen rezervasyon yaptırın deriz. Çünkü aradığınız keyifli dakikaları bu meyhanelerde mutlaka bulacaksınız. Mavinin ve beyazın fonda olduğu Yunan meyhaneleri içinde içinizi kıpır kıpır edecek Ege ritimleri ile birlikte harika mezeler ve buz gibi rakı eşliğinde muhteşem bir gece geçirebilirsiniz.

Özel Günlerimizi Ölümsüzleştirin

Doğum günü, mezuniyet, terfi veya veda yemeği, yeni yıl, bayram ve daha pek çok sebeple keyifli ve hareketli bir gece geçirmek istiyorsanız Ankara canlı müzikli meyhaneler bunun için son derece uygun. Çok farklı konseptlerde organizasyonunun yapılabildiği bu mekânlarda eğlencenin tadına varabiliyorsunuz. Önceden yapılan rezervasyonla birlikte kalabalık gruplar halinde gittiğinizde muhteşem servis ve kaliteli hizmetle karşılaşarak yüz güldüren sonuçlarla mutlu olabiliyorsunuz.

Üstelik çok fazla para ödemenize gerek yok. Genellikle Ankara meyhane konseptinde Fix menüler için 75 ile 150 lira arası ödeniyor. Ayrıca Bunun içerisinde çoğunlukla iki farklı içki seçeneğiniz de bulunuyor. Bazı meyhanelerde sınırsız içki için 100 lira veya 150 lira ödediğinizde gecenin ilerleyen saatlerine kadar arzuladığınız kadar alkol tüketebiliyorsunuz. Üstelik canlı müzik gibi muhteşem bir hizmet de meyhanelerin birçoğunda size sunuluyor. Bir tarafta rakı ve şarap diğer tarafta muhteşem bir ses. Değmeyin keyfe.