ŞİŞENİN DİBİNİ GÖRMEK İÇİN ANKARA ÜMİTKÖY MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

ŞİŞENİN DİBİNİ GÖRMEK İÇİN ANKARA ÜMİTKÖY MEYHANELERİ

Bazen dertler öyle üst üste gelir ki yapacak hiçbir şey kalmaz. İnsanı rahatlatacak tek şey Türk Meyhanesi olur. Bilindiği gibi çok uzun zamandır Türk Meyhanesi dertlilerin efkârlıların mekânı olmaktadır. İster Rumlar işletsin ister Yunanlılar isterse Türkler meyhane kültürünün temelinde efkâr her zaman vardır. Eğer siz de efkârlandınız ve bu gece şişenin dibini göreceğim diyorsanız mutlaka Ankara Ümitköy meyhaneleri sizi bekliyor olacak.

Son derece nezih ortamlar olan Ankara Ümitköy meyhaneleri gerçekten görülmeye değer yerler. Özellikle Ankara'da memuriyet yapıyor veya çeşitli şekillerde bulunuyorsanız eğlence kültürü açısından Ankara'daki meyhanelerin yeri bir ayrıdır. Ankara meyhaneleri diye bir kavram Anadolu'nun her tarafında gayet iyi bir şekilde biliniyor artık. Çünkü Ankara'daki meyhaneler Klasik Türk Meyhanesi konseptinde hizmet vermeye devam ediyor.

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


İlle De Rakı


Eğer dertliyseniz ve derdimize derman arıyorsanız bu derdin dermanı her zaman rakıdır. Hele de meyhanenin müdavimi iseniz zaten rakı sizin için vazgeçilmezdir. Rakının olmaması ayrı bir dert iken dertliyken rakı içmek insanı rahatlatan en önemli unsur olarak da dikkat çekiyor. Bu sebeple birçok kişi efkârını dağıtmak için meyhane yolunu tutarken sofrasından rakıyı eksik etmiyor.

İnsanın dertlenmemesi için adeta yaşamaması gerekiyor. Sonuç itibariyle herkesin bir derdi var. Kimi çoluk çocuk ile uğraşırken kimin eşi ile ilgili sıkıntıları oluyor, kimi maddi problemler yaşarken bazıları da sevdiklerini kaybediyor. Sonuçta dert dediğimiz şey insan için zaten ama derdin paylaşılacağı mekânlar da dertleşecek İnsanlar da son derece önemli. Ankara'da yaşayanlar için Ankara Ümitköy meyhaneleri bu açıdan oldukça kaliteli mekânlar.

Dostlarınızı alıp çok rahat bir şekilde akşamı bu meyhanelerde geçirebilirsiniz. Bir taraftan arkada fonda canlı müzik size eşlik ederken diğer taraftan siz derdinizi dostlarınızla paylaşırsınız. İlk başta biraz tereddüt yaşasanız da rakının anasonlu kokusu ile beraber ortamın hoşluğu sizi zaten yavaş yavaş çözecektir. Böylece dertler bir bir sofraya dökülecek ve dostlarla güzel bir akşam Ümitköy meyhane ortamında ihya edilecektir.

Zaten meyhanelerde rakı içilmesinin en çok sebebi de bu dertlerdir. Dertlerin dilinin çözülmesi için rakı adeta ilaç gibidir. Şöyle birkaç yudum aldıktan sonra bile hemen etkisini gösterir. Yavaş yavaş çözülen dil dertleri dökmeye başlar. Döker, döker bazen bu duruma gözyaşı eşlik eder. Fakat bir süre sonra rahatlayarak telefonda da güzel bir Türk Sanat Müziği varsa dostlarla beraber dertten tasadan arınılır, eve öyle gidilir.

Ümitköy Meyhaneleri ve Akdeniz Mutfağı


Rakıda olduğu gibi balıkta da ayrı bir tat ayrı bir lezzet vardır. Zaten genellikle rakının yanında da balık tavsiye edilir. Yukarıda dediğimiz gibi ilaç gibi olan rakı nasıl dili çözer muhabbeti artırırsa balığın da öyle bir etkisi vardır. Balık sofrasında muhabbet eksik olmaz, insanı rahatlatır. İçindeki fosfordan mıdır nedir; balık yiyen herkesin keyfi yerine gelir.

Eğer Ankara'da taze balık yemek istiyorsanız mutlaka Ankara Ümitköy meyhaneleri bu konuda denenmesi gereken mekânlar olarak ön planda duruyor. Çünkü oldukça kaliteli ve mevsim balıklarının servis edildiği bu meyhaneler adeta Balık Restoran gibi de hizmet verebiliyor. Bazı meyhanelerde balık çeşitleri o kadar geniş tutuluyor ki mevsim balıkların hepsini bulabiliyorsunuz.

Böylece Akdeniz mutfağının öne çıkmış olduğu Ankara Ümitköy meyhaneleri bu konuda takdiri hak ediyor. Çünkü Akdeniz mutfağının kendine asıl olan kokusu ve dokusu Ümitköy meyhanelerinde sonuna kadar muhafaza edilmiş. Kendinizi adeta Akdeniz'in ve Ege'nin o ışıltılı mavi dünyasında buluyorsunuz. İyot kokularının arasında muhteşem balık menüleri ile karnınızı doyurabilirsiniz. Yanına bir de buz gibi rakı açtırdınız mı değmeyin keyfinize. Hayat budur dersiniz.

Saklı Bahçede Güzel Bir Gece


Türkiye'nin neresine giderseniz gidin mutlaka Saklı Bahçe ismiyle hizmet veren müesseseler görürsünüz. Saklı bahçe zaten kelime olarak bile insanın zihninde gizemli ve harika bir atmosfer çağrıştırıyor. Hal böyle olunca da birçok yerde saklı bahçe formatında meyhaneler bulunuyor. Ankara Ümitköy meyhaneleri içerisinde de saklı bahçe formatında hizmet veren son derece güzel açık hava meyhaneleri yer alıyor.

Ankara'nın soğuk kış gecelerinden ziyade özellikle bahar ve yaz aylarında bu meyhaneler son derece nezih ve güzel mekânlar. Muhteşem bir atmosfer altında serin bir iklimde rakınızı içip şarabınızı yudumlayabiliyorsunuz. Özellikle Ankara'nın meşhur olan yaz sıcaklarında gönlünüzü de damağınızı da tatlandırıp serinletecek olan bu mekânlarda güzel bir gece geçirebilirsiniz.

Yeni yapılanmada olan Ümit köyün farklı mekânlarında ve farklı köşelerinde bulunan açık hava meyhaneleri son derece natürel bir dekorasyona da sahip. Genellikle kapalı mekânları da bulunan meyhanelerin arka kısmındaki geniş bahçelere atılan ahşap ve sade masalarla sandalyelerle adeta evinizin bahçesinde gibi oturup dostlarla yiyip içip eğlenebilirsiniz.

Özellikle romantik olan çiftlerin vazgeçemediği bu mekânlarda son derece nezih bir ortam da bulunuyor. Kimi eşini alıp gelirken kimi de sevgilisiyle güzel bir gece geçirmek için açık hava meyhanelerini tercih ediyor. Zaten açık hava meyhaneleri özellikle romantik çiftlerin vazgeçemediği yerler. Hele bir de mehtap varsa değmeyin keyfinize. Yanına da kırmızı şarabınızı veya rakınızı aldığınızda muhteşem anılar biriktirebilirsiniz.

Ankara Ümitköy Meyhaneleri ve Meze Zenginliği


Ümitköy meyhaneleri hakikaten son derece kaliteli mekânlar ve nitelikli meyhaneciler tarafından işletiliyor. Konuklarını iyi ağırlayabilmek için de menüyü son derece zengin tutmaya çaba gösteriyorlar. Balık türlerinden çinakop, barbun, Tekir, mezgit, lüfer, hamsi ne arıyorsanız hepsi var. Ama bununla yetinmeyen işletmeciler Ankara Ümitköy meyhaneleri için daha fazlasını sunuyor. Son derece zengin olan mezelerle sofranız tatlanıyor.

Fix menü konseptinde bile sofranıza konulan mezelere göz attığınızda zaten doyacağınızı anlıyorsunuz. Ama damak tadınıza göre onlarca farklı meze bu meyhanelerde yer alıyor. Türk mezelerin yanı sıra Yunan ve Rum Sofrasının muhteşem lezzetleri de sıcak ve soğuk mezeler arasında bulunuyor. Ayrıca sakatat türlerinden de arzuladığınız hepsini yine bu meyhaneler size sunuyor.

Şarabın yanında ayrı meze verilirken rakının yanında ona yakışacak olan mezeler sunuluyor. Bira içenler de unutulmayarak onlar için de farklı tatlar meyhane sofrasında yer alıyor. İsteyen köz patlıcan patates kızartması yerken isteyen fava veya yoğurtlu cevizli tahinli patlıcanı bir güzel götürüyor. Kalamar tava yemediyseniz tavsiye ediyoruz. Ayrıca Ankara'daki meyhanelerin vazgeçilmez mezesi olan atom da mutlaka sofrada yer alıyor.

Bununla yetinmeyen aşçılar son derece maharetli olarak yoğurtlu borani, domates kurusu, Girit ezme, radika, Marmaris börülcesi ve daha pek çok Ege lezzeti ile beraber mevsim otlarını sofranızda ihmal etmiyor. Böylece inanılmaz bir akşam geçirirken muhteşem lezzetlerle de mideniz bayram ediyor. Bizden tavsiye, kesinlikle değerlendirin ve mutlaka Ankara Ümitköy meyhaneleri mezelerini tadın.

Müziksiz Yapamam Diyenler İçin Fasıl Meyhaneleri


Eğer geceyi dostlarla Ümitköy meyhanelerinde geçirmeye karar vermişsiniz ve müziksiz yapamam diyorsanız sizin için sınırsız alternatif var. İsterseniz fasıl eşliğinde gecenizi ihya ederken isterseniz pop müzikler eşliğinde sabaha kadar dans edebiliyorsunuz. Canlı müzikli meyhane formatında en yeni ve modern meyhaneler bu semtte yer alıyor.

Özellikle Ankara Ümitköy meyhaneleri içerisindeki fasıllı olan meyhaneleri tavsiye ediyoruz. Fasıl ekipleri son derece kaliteli ve muhteşem seslerle kulaklarınızın pasını siliyorlar. Türk Sanat Musikisinin müstesna bestelerinin çalındığı bu akşamlarda bir taraftan kederlenip bir taraftan da coşabiliyorsunuz.

Hesabı Dert Etmeyin


Eğer yolunuz dostlarla ailenizle veya sevgilinizle Ankara Ümitköy meyhanelerine düştüyse sipariş verirken yutkunmaya gerek yok. Gönlünüzden ne geçiyorsa söyleyin. İsterseniz garsonu çağırıp sofrayı donat deyin. Hiç önemli değil. Çünkü Ankara Ümitköy meyhaneleri oldukça ekonomik mekânlar. Hakikaten son derece cüzi fiyatlarla yiyip içip gecenizi ihya ederken ne ödeyeceğiz derdine düşmüyorsunuz.

Eğer fix menünün uygulandığı meyhanelere yolunuz düşerse ki Ankara meyhane türlerinin birçoğunda Fix menü uygulanmaktadır. Limitli veya limitsiz olan menülerle istediğiniz kadar yiyip içebiliyorsunuz. 75 lira ile 150 lira arasında ödeyecek olduğunuz rakamlarla sofranızdan mezesinden ara sıcağına ana yemeğinden yerli ve yabancı içkisine kadar istediğiniz her şey bulunuyor. Size düşen içkinin de mezenin de gecenin de hakkını vermek.