RAKICILARIN BULUŞMA YERİ ANKARA ORAN MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

RAKICILARIN BULUŞMA YERİ ANKARA ORAN MEYHANELERİ

Ankara'daki meyhane müdavimlerinin buluşma yeri haline gelen Ankara Oran meyhaneleri aynı zamanda rakı konusunda da oldukça kaliteli servisle dikkat çekiyor. Denebilir ki Ankara'da rakı içmek istiyorsanız mutlaka Oran'daki meyhanelere gidin. Çünkü gerçekten kaliteli bir şekilde servis yapılıyor ve son derece nezih bir ortam sizi bekliyor.

Ankara Oran meyhaneleri Klasik Türk Meyhanesi tarzında hizmet veriyor. Yemekler noktasında da son derece hassas davranan meyhane işletmecileri muhteşem lezzetleri sofranıza koyuyor. Böylece muhteşem bir Ankara gecesini Oran'daki meyhanelerde geçirebiliyorsunuz.

Rakının En Güzeli Balığın En Alası


Rakının yanında mutlaka mevsim balıklarını bu meyhanelerde bulabilirsiniz. Ankara Oran meyhaneleri buz gibi rakıya eşlik eden muhteşem balık restoranların bulunduğu özel mekânlar olarak da ön plana çıkıyor.

Yaz ve kış Ankara'da balık yemek istiyorsanız bu meyhanelere mutlaka gidin. Özellikle mevsim balıklarının ızgara olarak servis edildiği meyhanede arzu ettiğinizde tava olarak da sofranıza geliyor. Lüfer uskumru çinakop levrek hamsi ne arıyorsanız mevsim balığı olarak sofranızda yer alıyor.

Balığın muhteşem iyotlu tadı ile beraber yanında buz gibi rakı olduğunda da zaten sohbete doyum olmuyor. Bu sebeple çok uzaklardan bile Oran'daki meyhanelere gelen birçok müdavimi bulunuyor. Ankara Oran meyhaneleri balık yemek için oldukça ideal mekânlar olarak beğeni kazanıyor.

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Rakının Yanında Hangi Mezeler Yenir?


Her ne kadar muhteşem bir balık servisi olsa da Ankara Oran meyhaneleri rakının yanındaki sıcak ve soğuk mezeleri ile de bilinen mekânlar. Rakı ile birlikte yiyebileceğiniz çok farklı meze türleri bulunuyor. Bunlar arasında geleneksel Türk meyhanelerinde bulunan mezeleri tavsiye ediyoruz.

Özellikle Türk meyhanesi için vazgeçilmez olan mezelerin arasında rakıya eşlik eden haydari başköşede duruyor. Ayrıca mutlaka közleme şeklinde patlıcan ve biber de size servis ediliyor. Çok farklı sosların da yer aldığı rakı mezeleri içerisinde taratorun ayrı bir yeri var.

Rakıcılar için vazgeçilmez olan şakşuka ve aynı zamanda deniz mahsullerinden elde edilip hazırlanmış olan çeşitli mezeler de bu sofralarda mutlaka yer alıyor. Böylece rakınızı yudumlarken damağınızı da tatlandıracaksınız. Muhteşem lezzetlerle güzel bir akşam Oran'daki meyhanelerde sizi bekliyor.

Yunan Mezelerine Ne Dersiniz?


Eğer meyhane ortamında farklı tatlar arıyorsanız komşumuz Yunanistan'ın hazırlamış olduğu ve meyhanelerin vazgeçilmezi haline gelen muhteşem mezelerden de tadın. Ankara Oran meyhaneleri Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini bu şekilde sofranıza sunuyor. Gerek rakının gerekse şarabın yanında farklı tatların yer almış olduğu mezeler son derece geniş tutuluyor.

Yunan meyhanelerinde mezedes ismini almış olan soğuk mezeler arasında mutlaka Yunan salatası yer almalı. Mevsim otlarından hazırlanan bu salatada halis zeytinyağı kullanıldığında özellikle rakının yanında muhteşem bir lezzet oluşturuyor. Bizimkinden biraz farklı olsa da Yunan mezeleri arasında yer alan cacık ve tarama da mutlaka sofranızda bulunmalı. Ama Yunan mezesi denince ilk akla gelen fava hakikaten muhteşem bir lezzet ve her damak tadına uyuyor.

Oran meyhaneleri sıcak meze bakımından da Yunan mutfağını size getiriyor. Özellikle deniz mahsullerinden hazırlanmış olan bu mezeler arasında kalamar tava ve ahtapot ızgara bulunursa mutlaka denenmeli. Pişman olmazsınız. Ayrıca şarabın yanında kaşar peyniri ve beyaz peynire eşlik eden saganaki güzel bir sıcak meze olarak yine sofranızda bulunsun diyoruz.

Orhan Meyhaneleri ve Kebap Alternatifleri


Oran'daki meyhane işletmecileri menüyü o kadar geniş tutuyorlar ki balıktan sıcak ve soğuk mezelere kadar aradığınız her şey bulunuyor. Ama bizim özellikle Güneydoğu'nun ve Doğu'nun harmanlanmış olan lezzetler arasında bulunan kebaplardan vazgeçemiyorsanız Ankara Oran meyhaneleri tam size göre diyoruz. Çünkü kebabın farklı çeşitlerinin yapıldığı bu meyhanelerde doyasıya yiyebilirsiniz.

Özellikle son derece yumuşak ve özel terbiyesi ile beraber harika bir lezzete bürünmüş olan kuzuyu tavsiye ediyoruz. Kuzu şiş veya kuzu incik olarak alabileceğiniz kuzu yemekleri rakının yanında harika gidiyor. Şarabın yanına da yine farklı kebap türlerini tavsiye edebiliriz. Böylece ana yemek için meyhaneye gidiyorsanız köftesinden ızgarasına kadar aradınız bütün kebap çeşitlerini bu meyhanelerde bulabileceksiniz.

Fasıl ve Ocakbaşı


Hizmet portföyünü çok geniş tutan Ankara Oran meyhaneleri sizi mutlu etmek için her türlü alternatife yer veriyor. Canlı müzikli meyhanelerde genel de fasılın eşlik etmiş olduğu bu ortamlarda gecenin ilerleyen saatlerine kadar yiyip içip eğlenebiliyorsunuz. Ocakbaşı şeklinde hizmet veren bazı meyhaneler de sizin için bulunmaz bir fırsat sunuyor.

Ancak fasıl dinlemek istiyorsanız özellikle Türk meyhanesi tarzında hizmet veren meyhaneleri tavsiye ediyoruz. Çünkü bu meyhanelerdeki fasıl heyetleri klasik fasıl tarzında hizmet veriyor. Böylece peşrev ile başlayıp ara nağmelerle devam eden fasıl ziyafeti ile kulaklarınızın pasını silebiliyorsunuz.

Zeki Müren'den Müzeyyen Senar'a kadar Türk Sanat musikisinin abide şahsiyetlerinin en güzel besteleri bu meyhanelerde sizin için çalınıyor. Bir taraftan hüzünleniyor diğer taraftan fasıl heyeti sizi coşturuyor. Böylece dostlarla sevgilinizle veya eşinizle beraber çok güzel bir akşamı ölümsüzleştirebiliyorsunuz.

Açık Havada İki Kadeh Şarap İçmez Misiniz?


Son derece nezih ve zarif ortamların bulunmuş olduğu Ankara Oran meyhaneleri içerisindeki açık hava meyhaneleri oldukça müstesna mekânlar olarak ön plana çıkıyor. Özellikle sevgilinizle gitmeyi düşünüyorsanız Oran meyhanelerini tavsiye ediyoruz. Özellikle ilkbahar ve sonbahar akşamlarında bu meyhaneler dolup taşıyor.

Bilhassa şarap içmek için son derece uygun olan açık hava meyhanelerinde kırmızı bordo sarı yeşil hangi renkte şarap arzuluyorsanız hepsi size ikram ediliyor. Sevgilinizle romantik bir akşam geçirmek için mehtaplı bir geceyi denk düşürdüğünüzde değmeyin keyfinize. Bir tarafta canlı müzik diğer taraftan muhteşem besteler ve sofranızda harika lezzetler. Hayat budur dersiniz.

Bazı meyhaneler ise saklı bahçe tarzında hizmet veriyor. Böylece siz meyhaneye girdiğinizde dışarıdan asla gözükmeyecek şekilde muhteşem bir arka bahçe müdavimlerini ağırlıyor. Özellikle gözden ırak ancak dostların ve sevgilinin gönlüne yakın olmak isteyenlerin tercih ettiği bu müstesna mekânlarda ruhunuzu dinlendirebiliyorsunuz.

Özellikle Türk Sanat musikisinin çalınmış olduğunu saklı bahçe tarzında hizmet veren meyhane hakikaten bulunmaz bir nimet oluyor. Şehrin bütün gürültüsünden kopup bir geceliğine olsun dertlerinizden aranıyorsunuz. Sadece dostlarla ve sevgilinize güzel bir gecenin hatırası size bakiye olarak kalıyor.

Doğum Günü En Güzel Nerede Kutlanır?


Geçmişte olduğu gibi doğum günleri artık evlerde kutlanmıyor. Genellikle güzel mekânlar tercih ediliyor. Eğer hakikaten sınırsız bir eğlencenin olduğu ortamda doğum günü kutlamak istiyorsanız Ankara Oran meyhaneleri birebir diyebiliriz. Meyhanelerin içerisinde yer alan modern meyhane konseptinde hizmet veren yeni meyhanelerde doğum günü gibi etkinlikler için farklı uygulamalar da bulunuyor.

Sadece size ve arkadaşlarınıza özel olarak tahsis edilecek olan küçük alanlarda arzuladığınız gibi geceyi İhya edebiliyorsunuz. Bir taraftan canlı müzikle beraber coşup diğer tarafta rakınızı ve şarabınızı veya biranızı yudumlayabiliyorsunuz. Önünüzde harika mezeler ve meyhane işletmecilerinin doğum gününün kahramanına özel olarak çeşitli uygulamaları da bu meyhanelerde yer alıyor.

Sadece doğum günü için değil düğün nişan söz veda yemeği aklınıza gelebilecek her türlü kalabalık organizasyonlar için bu meyhane türleri son derece uygun. Ankara Oran meyhaneleri kalabalık grupları ağırlayabilmek için oldukça tecrübeli bir ekibe sahip. Çünkü kalabalık grupların meyhanede ağırlanması son derece büyük hassasiyet istiyor. İçkilerin soğuk servis edilmesi gerekirken ara sıcakların ve sıcak mezelerin soğutulmadan getirilmesi oldukça önemli.

İşte bütün bu noktalarda hassas davranmakta olan Ankara Oran meyhaneleri işletmecileri ve çalışanları sizin eğlenebilmeniz için hiçbir şeyi eksik etmiyorlar. Böylece siz sorunsuzca güzel dakikalar geçirirken hiçbir problem ile karşılaşmadan müziğinizi dinliyor yemeğinizi yiyip rakınızı yudumlayabiliyorsunuz.

Ankara Oran Meyhaneleri İle Ne Öderim Derdine Son


Meyhaneye giden birçok kişi eğlenirken hali ile ne ödeyeceğini düşünüyor. Özellikle İstanbul'da Ege ve Akdeniz'deki meyhanelerde çok yüklü hesaplar ödeyip bundan ağzı yananlar biraz korkarak hesap istiyorlar. Hâlbuki Ankara Oran meyhaneleri bu konuda son derece meşhur işletmeler olarak biliniyor.

Çünkü Siz Ankara'daki Oran'da bulunan meyhanelere gittiğinizde hatta en kalabalık gruplarla bile gittiğinizde son derece makul rakamlarla sofradan kalkabiliyorsunuz. Uygun olan bu rakamlarla gecenin keyfini bu meyhanelerde sonuna kadar yaşayabiliyorsunuz.

Eğer sadece birkaç kadeh içtiyseniz zaten ödeyeceğiniz rakam son derece cüzi oluyor. Ama Fix menü tercih edip doyasıya yiyip içip eğlenebiliyorsunuz. Üstelik limitli veya limitsiz olarak hazırlanmış olan Fix menülerde 75 lira ödediğinizde limitli menüden 90-100 lira ödediğiniz de ise limitsiz Fix menüden faydalanabiliyorsunuz.

Son derece uygun rakamlar belirlenmesine rağmen ara sıcak yiyeceklerden ana yemek tercihlerine sıcak soğuk mezelerde menülerde yer alıyor. Ayrıca canlı müzikli akşamlara denk getirdiğinizde bütün menülerdeki rakamlara eşlik edecek olan fasıl ve canlı müzik opsiyonu da yine sizin için bulunmaz bir nimete dönüşüyor. Ankara Oran meyhaneleri hakikaten bütçenizi düşünen son derece kaliteli mekânlar.