OTANTİK BİR HAVADA RAKI İÇMEK İÇİN ANKARA KALESİ MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

OTANTİK BİR HAVADA RAKI İÇMEK İÇİN ANKARA KALESİ MEYHANELERİ

Tarihi milattan önceki dönemlere kadar gitmekte olan Ankara birçok tarihi eseri de bünyesinde barındırıyor. Bunlar arasında yer alan Ankara Kalesi hakikaten müstesna bir mekân olarak dikkat çekiyor. Çünkü Ankara Kalesi Altındağ ilçesinde bulunup milattan önce 2. yüzyılın başlarına kadar uzanmakta olan bir şaheser olarak hala günümüzde hizmet veriyor.


Anadolu'nun birçok tarihi kentinde şehir hayatı kalenin çevresinde şekillenmektedir. Fakat Ankara Kalesi Altın Dağın zirvelerinde müstesna bir şekilde yalnız başına duruyor. Bununla birlikte Ankara Kalesi'nin çevresinde o kadar güzel eğlence mekânları yer alıyor ki son derece otantik bir havada eğlenebiliyorsunuz.

Bu yönüyle sadece yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de uğrak yeri haline gelmiş olan Ankara Kalesi çevresindeki meyhaneler de görülmeye değer. Son derece nezih ve kaliteli olan Ankara Kalesi meyhaneleri geniş bir müşteri topluluğuna burada hitap ediyor. Neredeyse her akşam dolup taşıyor. Telefon ile rezervasyon yaptırmadan yer bulmanıza imkânı bile yok.

Eğer siz de Ankara'nın gecelerinde eğlenceli ortamlar arıyor rakınızı farklı bir mekânda yudumlamak istiyorsanız Ankara Kalesi meyhaneleri için rezervasyon yaptırmalısınız. Peki, bu meyhaneler nasıldır, ne yenir, ne içilir merak ediyorsanız yazımızı sonuna kadar okuyun.

Tarih Kokan Meyhaneler


Bizim toplumumuz için eğlence merkezlerinin gözdesi de atası da meyhanelerdir. Osmanlı zamanına kadar gitmekte olan meyhaneler İstanbul'da farklı semtlerde yer almaktaydı. Hatta içkinin yasaklandığı dönemlerde bile merdiven altı şeklinde hizmet veren meyhaneler günümüzde artık çok farklı konseptlerde Anadolu'nun dört bir tarafında da yer alıyor.

Özellikle Başkent Ankara kendine has olan meyhane kültürünü çoktan oluşturmuş durumda. Bu sebeple Ankara'da yaşıyor veya çeşitli sebeplerden dolayı Ankara'da iş gerekçesiyle bulunuyorsanız Ankara'daki meyhanelere gitmeli ve bu güzel kültürden istifade etmelisiniz. Hele ki eğlence kültüründen hoşlanıyorsanız Ankara Kalesi meyhaneleri sizin için bulunmaz mekânlar olacaktır.

Son derece otantik bir havanın esmiş olduğu Ankara Kalesi meyhaneleri için ayrı bir başlık açmak gerekiyor. Çünkü çok fazla meyhane Ankara Kalesi'nin çevresinde Altındağ lokasyonunda bulunuyor. Böylece siz bir taraftan rakınızı yudumluyor diğer taraftan da muhteşem müziğe eşlik edebiliyorsunuz. Her yaştan müdavimleri bulunan bu meyhaneler gerçekten görülmeye değer.

Sokağı Şenlendiren Meyhaneler


Ankara kalesinden hemen aşağı indiğinizde muhteşem Arnavut kaldırımlı olan sokaklarla karşılaşırsınız. Küçük Butik dükkânların eşlik etmiş olduğu bu mekânlarda alışveriş yapılacak birçok yer bulunmaktadır. Genellikle turistlere hitap etmekte olan şirin ve küçük olan bu sokaklar aynı zamanda birçok meyhaneye de ev sahipliği yapmaktadır. Eğer Ankara Kalesi meyhaneleri için plan yapıyorsanız arabanızı uzak bir yerde bırakıp eşinizle sevgilinizle veya dostunuzla bu sokaklardan dolaşarak meyhaneye gitmek çok daha doğru olacaktır.

Muhteşem bir atmosfer içerisinde yer almakta olan Ankara Kalesi meyhaneleri hizmet noktasında da oldukça kaliteli mekânlar olarak dikkat çekiyor. Tasarım ve dekorasyon açısından özenle çalışmış olan meyhanelerin dış cephesi genellikle Ankara'nın yapısını gözler önüne seriyor. Taş duvarlardan ve kesme taş işçiliğinden oluşan meyhanelerin iç mekânına girdiğinizde ise son derece modern bir mefruşat sizi karşılıyor. Böylece muhteşem bir kontrastın yaşanmış olduğu Ankara Kalesi meyhaneleri farklı bir akşam yaşayacağınızı daha girmeden belli ediyor.

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Küçük Mekânlar Muhteşem Samimiyet


Ankara Kalesi'ni çevresindeki sokaklar genellikle dar olduğu için meyhaneler de genellikle minimal bir şekilde dekore edilmiş durumda. Çok geniş olmayan meyhane ortamı için aslında bu büyük bir avantaj. Soğuk olan Ankara'nın kış gecelerinde bu mekânlar insanın içini ısıtacak samimiyete ev sahipliği yapıyor. Böylece siz Ankara Kalesi meyhaneleri için plan yaptığımızda küçük mekânların içerisinde büyük dostluklar yaşayabiliyorsunuz.

Masaların birbirine yakın olarak kurulduğu Ankara Kalesi meyhaneleri bu bakımdan oldukça samimi ortamların yaşanması için de son derece uygun. Dost muhabbetlerinin vazgeçilmez mekânları haline dönüşmüş olan bu meyhanelerde her yaştan müdavim bulunuyor. Özellikle gençlerin rağbet göstermiş olduğu mekânlarda coşku dolu geceler geçirmek de son derece kolay.

Canlı Müzik ve Sabaha Kadar Dans


Muhteşem manzarasıyla dikkat çekmekte olan kale adeta Ankara'yı tepeden izliyor. Böylece akşamın güneş batma vaktine doğru bu mekânlara gittiğinizde öncelikli olarak manzara ile beraber içinizi ısıtıyorsunuz. Daha sonra da aradığınız coşkuyu Ankara Kalesi meyhaneleri size ziyadesiyle sunuyor. Çünkü meyhane içerisindeki canlı müzikler gerçekten görülmeye değer. Fasıl kültürünün yer almış oldu Ankara'daki meyhaneler bu bakımdan son derece kaliteli uygulamalar geliştiriyor.

Siz meyhaneye gittiğinizde fasılla beraber coşabiliyorsunuz. Bir tarafta rakınızı yudumlarken diğer taraftan canlı müziğin üretimlerine uyarak arkadaşlarla birlikte dans edebilirsiniz. Ayrıca meyhanelerin bazılarında modern müziklerle beraber masada kıpır kıpır bir akşam geçirebilirsiniz. Bir taraftan diskotek ve bar havası taşımakta olan bu küçük ve sıcak olan meyhaneler diğer taraftan da Klasik Türk Meyhanesi konseptini de sonuna kadar size yaşatıyor.

Masalar dekorasyon duvar kâğıtları servis hizmeti genellikle Türk Meyhanesi konseptinde yer alıyor. Böylece son derece mütevazı ve samimi bir ortamda sadece rakınıza ve şarabınıza, sofradaki mezelere ve canlı müziğe odaklanabiliyorsunuz. Özellikle deşarj olmak stres atmak için birebir olan Ankara Kalesi meyhaneleri hakikaten kaliteli bir hizmet sunuyor.

Efsunlu Geceler İçin Ankara Kalesi Meyhaneleri


Parlement mavisi olan sokak aydınlatmalarının eşliğinde girmiş olduğunuz meyhanede son derece nezih bir ortamda eğlenebiliyorsunuz. Bunun sağlanabilmesi için meyhane işletmecileri oldukça sıkı bir şekilde çalışıyorlar. Kız kıza gidilebilecek mekânlar arasında yer almakta olan bu meyhanelerde ailenizle sevgilinize eşinizle dostunuzla gönül rahatlığıyla sabaha kadar eğlenebilirsiniz.

Yeme içme bakımından genellikle rakı ve şarabın tercih edildiği meyhanelerde yerli ve yabancı içkiler yer alıyor. Böylece damak tadınıza hitap eden güzel mezeler de size eşlik ediyor. Sıcak ve soğuk meze bakımından geniş alternatiflerin bulunduğu bu meyhanelerde aynı zamanda Yunan ve Rum mezeleri de sofranıza gelebiliyor.

Ocak başı formatında köftelerin tavuk şişin veya diğer kebapların ikram edildiği Ankara Kalesi meyhaneleri konseptinde ara sıcaklar bile karnınızı doyurmaya yetiyor. Ancak rakının yanında mutlaka balık yemek istiyorsanız yine mevsim balıklarından Levrek çupra hamsi mezgit her zaman için meyhanelerde bulunuyor. Böylece buz gibi rakının yanında muhteşem marine edilmiş olan balıklarla karnımızı güzelce doyurabilirsiniz.

Uygun Fiyatlarla Gecenizi İhya Edin


Dertten tasadan kurtulmak keyifli bir gece geçirmek belki doğum günü kutlamak veya evlilik yıldönümümüzü güzel bir mekânda geçirmek istiyorsanız mutlaka Ankara Kalesi meyhaneleri tercih edilecek olan mekânlar olarak öne çıkıyor. Hakikaten nezih ve kaliteli ortamlarda yiyip içebiliyorsunuz.

Üstelik çok fazla para ödemenize gerek yok. Gecenin sonunda hesap geldiğinde son derece makul rakamlarla karşılaşıyorsunuz. Eğer bir sürpriz yaşamak istemiyorsanız genellikle fix menüyü tercih edebilirsiniz. Çünkü Ankara'daki meyhanelerde uygulanmakta olan Fix menü fiyatları Ankara Kalesi meyhaneleri için de geçerli. Bu konsept gereği 50 liraya kadar düşebilmekte olan Fix menüler ortalama 75 lira ile 100 lira arasında ödediğinizde size her türlü içki koleksiyonunu mezeyi ara sıcak yiyecekleri sunuyor.

Limitsiz Ankara Fix menü fiyatları 75 lira ile 150 lira arasında değişiyor. Sınırsız içkinin yer almış olduğu bu menülerde mevsim balıkları sıcak veya soğuk mezeler yerli ve yabancı içkiler bulunuyor. Bu sayede ne öderim derdine düşmeden uygun fiyatlarla sabaha kadar eğlenebilirsiniz. Unutulmaz bir gece geçirmek istiyorsanız Ankara Kalesi meyhaneleri tam size göre. Mutlaka değerlendirin.