NEREDE O ESKİ MEYHANELER DEDİRTMEYECEK MEKÂNLAR

blog yazısı ekle !

NEREDE O ESKİ MEYHANELER DEDİRTMEYECEK MEKÂNLAR

Özellikle yılbaşı gibi akşamlarda genellikle eskilerin diline pelesenk olan bir ifade vardır: Nerede o eski yılbaşılar? Meyhane müdavimlerinin de birçoğu artık şu cümleyi kuruyor: Nerede o eski meyhaneler? Fakat Ankara'da nerede o eski meyhaneler dedirtmeyecek çok kaliteli mekânlar gerçekten bulunuyor.

Özellikle Türk Meyhanesi konseptinde hizmet vermekte olan bu mekânlarda eski meyhanelerde olanların tamamını bulabiliyorsunuz. Ankara Yıldız meyhaneleri bu konuda son derece müstesna işletmelere ev sahipliği yapıyor.

Çankaya'nın müstesna ilçesi olan Yıldız yeni dönüşüm ile beraber oldukça elit bir semt haline gelmiş durumda. Çok kalabalık bir nüfusu da bünyesinde barındıran Yıldız mahallesinde artık harika meyhanelere eşlik eden muhteşem mekânlar da bulunuyor. Böylece eski meyhanelerde aramış olduğunuz tadı yeni ve modern mekânların bünyesinde bulabiliyorsunuz. Peki, eski meyhaneler dedirten şey nedir? Gelin beraber bir göz atalım.

Meyhane Müşteriye Kendini Özel Hissettirmeli


İnsanlar neden meyhaneye gider diye mutlaka kendimize sormamız gerekiyor. Eğer sadece içki içmek için cevap verilecekse bu son derece yanlış olur. Çünkü insan içkiyi evinde de içebilir açık havada gidip dostlarla beraber piknik yaparken de içebilir. O zaman meyhaneye gidip dostlarla beraber orada bulunuluyorsa bunun mutlaka farklı bir sebebi olmalıdır.

Özellikle Türk Meyhanesi dediğimiz kendini mahsus kuralların ve ritüellerin bulunmuş olduğu meyhanelerin tercih edilmesinin en büyük sebebi kendini özel hissetmektir. Zira gerek aile gerekse iş hayatında bir takım sıkıntılar yaşamakta olan insanlar rahat bir nefes almak için meyhaneye giderler. Böylece kendisini adeta ödüllendirilmiş olur.

Yoğun geçen bir iş gününden sonra hele de biraz canınız sıkkınsa Ankara Yıldız meyhaneleri yoluna düştüyseniz emin olun özel bir gece geçireceksiniz. Çünkü bu meyhaneler son derece modern ve kaliteli bir mefruşat ve dekorasyon ile beraber sizi eski meyhanelerin ferahlığında ağırlamayı gayet iyi biliyorlar.

Lüks adına aradığınız her şey bu meyhanelerde bulunurken asıl aradığınız nostalji hissini sonuna kadar yaşayabiliyorsunuz. Meyhaneden içeri girdiğinizde o Klasik Türk meyhanelerin nezaketi ile karşılaşıyorsunuz. Oldukça nezih bir ortamda rakınızı yudumlayıp şarabınızı içebiliyorsunuz ve yine güzel bir gecenin ardından dostane bir şekilde ayrılıp evinizin yolunu tutuyorsunuz.

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Türk Meyhanesinin Kadirşinaslığı


Adına şiirler yazılan dizeler dökülen şarkılar bestelenen rakı mutlaka Türk meyhanesinde başköşede durur. Zaten Türk meyhanesini güzelleştiren unsurların başında da rakı gelir. Eğer Ankara'daysanız ve canınız buz gibi rakı istiyorsa Ankara Yıldız meyhaneleri size en kalitelisini sunacaktır. Üstelik muhteşem manzara ve muhteşem servis eşliğinde.

Türk Meyhanesi dediğimiz mekânlar babacan bir edayla sizi karşılarlar. Son derece kalender olan işletme sahipleri her zaman dosttur. Güleryüz ile size ağırlar ve siz o mekâna girdiğinizde sıkılmayacağınızı içinizin daralmayacağını anlarsınız. Hatta tam tersi dertlerden uzaklaşacağınızı çok iyi bilirsiniz.

Hiç şüphesiz yorgun argın sizi Yıldız meyhanelerine götüren şey de bu samimiyet ortamıdır. İşte bu samimiyet ortamında Türk Meyhanesi konseptinde hizmet vermekte olan son derece modern meyhanelerin içerisinde aradığınız huzuru bulabilirsiniz. Bir taraftan rakınızı yudumlarken diğer taraftan dostlarla dertleşip kederlerinizden uzaklaşabilirsiniz.

Ankara Yıldız Meyhaneleri ve Klasik Türk Mutfağı


Hakikaten özel bir akşam yaşamak ve özel yiyeceklerle damağınızı tatlandırmak istiyorsanız mutlaka Ankara'da Yıldız meyhanelerine gidin. Çünkü Ankara Yıldız meyhaneleri Klasik Türk mutfağının en güzel menüleri ile sizi karşılıyor. Standardının üstünde hizmet kalitesiyle ağırlanacak olduğunuz bu mekânlarda rakının da şarabın da yanında en kaliteli mezelerle ara sıcak yiyecekleri ve ana yemekleri bulabiliyorsunuz.

Düşünsenize papaz Erikli enginarı kaç tane meyhanede yiyebilirsiniz? Hele patlıcan midye dolma dediğimiz muhteşem lezzet patlamasını sadece Yıldız meyhanelerinde tadabilirsiniz. Canınız vişneli yaprak dolma istiyorsa ve yanında da mangalda bıldırcın eti tatmak istiyorsanız sadece bu harika lezzetleri Ankara Yıldız meyhaneleri size sunacaktır.

Yukarıda da dediğimiz gibi Türk meyhane kültürünü yaşatmakta olan bu semtin meyhanelerinde aynı zamanda Osmanlı mutfağı da hala yaşamaya devam ediyor. Oldukça mahir olan aşçıların elinden çıkan son derece lezzetli ana yemek ara sıcaklar ve mezelerle karnınızı doyurabiliyorsunuz.

Eğer bir şekilde yolunuz Ankara Yıldız meyhaneleri güzergâhına düşerse mutlaka sakatatlara da göz atın diyoruz. Özellikle akıncıların çok iyi bildiği dil paça çorbası burada son derece lezzetli bir şekilde yapılıyor. Sabaha karşı güzel bir paça çorbası ile beraber bütün gecenin efkârını dağıtmak gayet iyi olur diye düşünüyoruz.

Bahçede Rakı İçmek İstiyorsanız Yıldız Meyhaneleri


Genellikle Ankara kıraç olarak bilinir. Aslında biraz doğrudur da. Ankara'nın taşı toprağı öyle çok yeşille bezenmiş değildir. Ama Ankara Yıldız meyhaneleri içerisinde yer alan bahçeli olan meyhaneler hakikaten bulunmaz mekânlardır. Bu mekânlara girdiğinizde kendinizi Karadeniz'in yeşil ormanlarının içerisinde hissedebilirsiniz. Bir taraftan kuş cıvıltıları diğer tarafta yeşilin her tonuyla sadece geceleri değil gündüzleri de açık hava meyhanelerinde rakınızı yudumlayabilirsiniz.

Bu meyhanelerin en önemli özelliği size ev ortamını rahatlığını yaşatıyor olmasıdır. Böylece Ankara Yıldız meyhanelerine uğradığınızda özellikle açık hava meyhanesi veya bahçeli olan meyhaneleri tercih etmelisiniz. Böylece sanki evinizin arka bahçesinde dostlarla beraber oturmuş rakınızı yudumluyorsunuz. Düşüncenize, muhteşem olmaz mı?

Son derece kaliteli dekoratörler tarafından dizayn edilmiş bu bahçelerde muhteşem bir manzara sizi bekliyor olacak. Özellikle akşam vakitlerinde gittiğinizde güneşin batış vaktinden önce harika bir manzara eşliğinde dostlarla beraber rakınızı yudumlayıp şarabınızı içebilirsiniz. Tamamen açık hava konseptinde hizmet vermekte olan bu bahçeler birçok dostu her gece ağırlıyor.

Etkinlikler İçin Ankara Yıldız Meyhaneleri


Meyhaneler sadece efkârlanıp derdin dağıtılacağı yerler değildir. Aynı zamanda eğlencenin de en güzel şekilde yaşanabileceği ortamlardır. Özellikle kalabalık gruplar halinde çeşitli şekillerde etkinlik yapmak ve organizasyonlar düzenlemek istiyorsanız Ankara Yıldız meyhaneleri bunun için son derece uygun.

Gerek kapalı içme mekânlarıyla gerekse açık olan bahçeleriyle ve açık hava meyhaneleri ile size her türlü organizasyonda ev sahipliği yapılabiliyor. Eğer yazın sıcak günlerde serin bir ortamda eğlenmek isteniyorsa bahçede istediğiniz kadar kalabalık olan grubu bu meyhanelerde ağırlayabiliyorlar. Aynı zamanda soğuk kış günlerinde de iç mekânda yine istediğiniz organizasyonların yapılabilmesi için bu meyhaneler son derece uygun.

Kimileri için organizasyon demek parti demektir. Özellikle doğum günü gibi önemli anlarda meyhanelerin yolunu tutan birçok müdavimi bulunmaktadır. En kalabalık gruplar halinde bile gittiğinizde sanki baş başa eğleniyorcasına keyifli dakikalar geçirmeniz için meyhane işletmeleri güzel bir şekilde masa yerleşimi yapıyorlar.

Sadece bireysel organizasyonlarda değil düğün gibi çok kalabalık olan etkinliklerde bile hiçbir şekilde sorun yaşamadan bu meyhanelerde dostlarımızı ağırlayabilirsiniz. Ama kalabalık gruplarla gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka öncesinde rezervasyon almanızı tavsiye ediyoruz. Böylece hem hizmette hiçbir şey eksik kalmaz hem de zaman kaybetmeden aradığınız güzel ortama sahip olabilirsiniz.

Fasılla Dertleri Unutmaya Ne Dersiniz?


Canlı müzik deyince akla birçok şey geliyor ama meyhanede canlı müzik deyince akla ilk önce fasıl gelmektedir. Fasılla beraber coşup fasılla beraber eğlenmek meyhaneye gelenler için bulunmaz bir fırsattır. Fasıl genellikle müstesna akşamlarda meyhaneler tarafından sunulmakta olan bir hizmettir. Ancak Ankara Yıldız meyhaneleri neredeyse her akşam fasıl heyetini toplayarak müşterilerine unutulmaz geceler yaşatıyor

Fasılın bu kadar çok sevilmesinin en büyük sebebi bir tarafta gözyaşı diğer tarafta ise tebessüm ve eğlencenin olması. Peşrev ile beraber başlayan ağır atmosfer bir anda dağılarak vur patlasın çal oynasın kaliteli bir eğlenceye dönüşebiliyor. Üstelik fasıldaki özelliklerinden biriside ut ve kemanın muhteşem uyumudur. Bu iki ses enstrümanı gönül telinizi titretirken fonda bir de ney olduğunda değmeyin keyfinize.

Ankara'da fasıl ziyafeti yaşamak istiyorsanız Yıldız meyhaneleri oldukça uygun ve kaliteli hizmetler sunuyor. Fix menü konseptinde bile sizin fasıldan mahrum kalmanıza gönülleri razı olmuyor. Böylece fasıl eşliğinde muhteşem bir geceyi dostlarla ve ailenizle beraber geçirebiliyorsunuz.

Fiyatları Duyunca İnanamayacaksınız


Ankara'daki meyhanelerin genelinde oldukça uygun rakamlarla gecenizi ihya edebiliyorsunuz. Ankara Yıldız meyhaneleri fiyat portföyünü duyduğunuzda da kulaklarınıza inanamayacaksınız. Çünkü son derece elit olan bu mekânlarda gece boyu yiyip içip eğlendiğinizde ödeyeceğinizi rakamlar gerçekten son derece uygun.

Fix menü uygulanan meyhaneye gittiyseniz zaten 75 lira ile 100 lira arasında istediğiniz kadar yiyip içebiliyorsunuz. Eğer limitsiz içki istiyorsanız maksimum çıkacağınız rakam 150 lira olur. En modern ve en lüks meyhanelerde bile bunun üstünden rakam karşınıza çıkmayacaktır. Böylece oldukça uygun rakamlarla bütün bir gece boyu yiyip içip eğlenmeniz mümkün olacaktır. Daha ne olsun? Kaliteli bir eğlence ortamı, hem de uygun fiyatlar. En iyisi siz Yıldız meyhanelerinden birine rezervasyon alın ve bu geceyi dostlarla beraber geçirin.