KEYİFLERİN EN HASI ANKARA MEYHANESİNDE YAŞANIR

blog yazısı ekle !

KEYİFLERİN EN HASI ANKARA MEYHANESİNDE YAŞANIR

Kalabalık bir memur kenti olan Ankara'da güzel bir gece geçirmek ve rahat bir nefes almak istiyorsanız genellikle tercih Ankara Meyhanesi olmaktadır. Bir ülke kadar nüfusa ev sahipliği yapan Ankara'nın kalabalığından gürültüsünden stresinden uzaklaşarak aradığınız huzur ortamını bulabilirsiniz.

Anadolu'da her kent kendine has olan eğlence kültürü geliştirmiş durumdadır. Genellikle yerel çapta olan bu eğlence kültürü Ankara'da çok farklı bir boyuta ulaşmış durumdadır. Ülkenin başkenti olan Ankara yerli ve yabancı birçok kişiye sunmuş olduğu meyhane hizmeti ile beraber kaliteli eğlencenin nasıl olacağını da gösteriyor.

Sahil kasabalarında İstanbul gibi yerlerde doğal olarak zaten meyhane kültürü gelişiyor. Fakat Ankara gibi kıraç bir arazinin ortasında bulunan bir kentte böyle müstesna ve kaliteli meyhane kültürünün olması ilk defa gelenleri oldukça şaşırtıyor. Ancak bunda şaşıracak bir şey yok. Çünkü Cumhuriyetin ilk yılları ile beraber oluşmuş olan Ankara Meyhanesi dediğimiz elit ve kaliteli mekânlar günümüze kadar hayatiyetini sürdürmüş ve çeşitlenerek devam etmiş.

Nezih Bir Ortam İçin Ankara Meyhanesi


Herkesin meyhaneye gelmek için farklı gerekçeleri bulunuyor. Ancak meyhanenin insanı cezbeden en önemli sebeplerinden birisi son derece nezih bir atmosferin hissediliyor olmasıdır. Ankara Meyhanesi dediğimiz mekânların tamamına bu nezih ve zarif olan atmosferi bulabiliyorsunuz.

Tabii ki bunun sağlanabilmesi çok da kolay değil. Bu durum yılların hatta belki birkaç asrın birikimidir diyebiliriz. İstanbul'daki meyhane geleneğinin Ankara'ya taşınmış halidir aslında bu durum. Ankara Meyhanesi dediğimiz ortamların tamamından son derece zarif olan meyhane işletmecileri sizi güzel bir şekilde ağırlamayı başarıyor.

Hiç tanımadığınız ve ilk defa gireceğiniz bir meyhaneye uğradığınızda bile son derece sıcak bir şekilde karşılanıyorsunuz. Usul ve adabın tam olarak yerine getirildiği Ankara Meyhanesi konseptinde geldiğinizde bir masaya alınıyor ve siparişleriniz alındıktan sonra yine dost bir edayla ağırlanıp gönderiyorsunuz. Belki de insanlar için en cazip olan şey bu nezakettir. Yoksa Ankara'da birçok eğlence mekânı ve gece kulübü de bulunuyor. Ancak meyhanenin o nezih ortamı herhalde özellikle zarif insanlar için vazgeçilmez olsa gerek.

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Rakı Sofralarının En Kralı İçin Ankara Meyhanesi


Meyhane müdavimleri çok iyi bilirler. Rakı sofraların başköşesinde her zaman bulunur. Sırf rakı için meyhaneye giden de çoktur. Peki, rakı evde içilmez mi? İçilir tabii ki. Alırsınız rakınızı evde de içebilirsiniz pikniğe gidersiniz orada da içersiniz. Fakat Ankara Meyhanesi rakı içmek için en uygun yerlerdir.

Rakı neden meyhanede içilir sorusunun yanıtı elbette ki rakının oluşturmuş olduğu nezih ve güzel ortamdır. Dostlarla beraber rakı içmek bulunmaz bir fırsattır. Bunu değerlendirmek için rakı belki de işin bahanesi olur. Ancak hakikaten rakının da muhabbeti güzelleştiren önemli bir yönü vardır ve bu Ankara Meyhanesi ortamında son derece kendisini hissettiriyor.

Özellikle Türk meyhanesi formatında hizmet vermekte olan Ankara meyhaneleri rakı noktasında son derece hassas davranıyorlar. Yaz ve kış her zaman buz gibi rakı sofranızda oluyor. Artık rakıyı tek içmek veya suyla karıştırıp içmek veya buzla içmek size kalmış. Bu konuda zaten herkesin kendine göre bir keyfi bir doğrusu var. Ama tek doğru rakının muhabbeti güzelleştirdiği ve bunun için de Ankara Meyhanesi son derece uygun.

Ankara'nın En Taze Balıkları Bu Sofralarda


Tabii ki sofrada rakı varsa ve meyhane ortamında iseniz canınızı mutlaka balık isteyecektir. Ben Ankara'da meyhanedeyim balığı nereden bulacağım demeyin. Balığın en tazesi Ankara meyhanesinde yeniyor, emin olun. Mevsim balıklarının tamamı sofranıza gelebiliyor. Ankara Meyhanesi içerisinde yer alan balık restoranlarının hatırı sayılır müşterileri var.

Mevsimine göre her türlü balık sofranızda yer alır. İsterseniz ızgara olarak balık yersiniz isterseniz tava. Ayrıca Ankara Meyhanesi içerisinde buğulama olarak da balık servis edilmektedir. Üstelik oldukça da lezzetlidir. Yani bu yönüyle balık yemek için ta boğaza kadar ya da çok uzak diyarlara gitmenize gerek yok. Ankara'nın hemen yanı başında yer alan meyhanelerde çok güzel bir şekilde balığınızı rakıyla şarapla beraber götürebilirsiniz

Üstelik sadece balık değil deniz mahsullerinin tamamı Ankara Meyhanesi içinde size servis edilir. Eğer canınız ahtapot salatası çekiyorsa emin olun en güzelini buralarda bulabilirsiniz. Ahtapotun tandırı ızgarası dolması hepsi yapılır. Karides salatası, karides söğüş, karides böreği, biberli karides, kadayıflı karides daha ne arıyorsanız bütün tatlar burada bulunur. Kalamar tava yemediyseniz tam yerindesiniz. Eğer deniz mahsullerinden karışık güveç istiyorsanız işte Ankara Meyhanesi bunun için en ideal yerlerdir. Harika aşçıların elinden çıkan lezzetli sunumlarla karnınızı doyurabilirsiniz.

En Lezzetli Mezeler İçin Ankara Meyhanesi


Muhteşem tatların ve deniz mahsullerinin bulunduğu meyhanelerde aynı zamanda meze genişliği de yer almaktadır. Hem Türk mezeleri hem de Yunan ve Rum mezeleri sofraların başköşesinde bulunur. Arzu ederseniz sıcak olarak meze arzu ederseniz de soğuk olarak meze sofranıza gelir. Ankara Meyhanesi bunların hepsi için yeterlidir.

Ankara meyhanesine yolunuz düştüyse ve rakı sofrasına oturuyorsanız genellikle atom dediğimiz muhteşem meze sofranıza hemen servis edilir. Ancak bununla da sınırlı kalınmaz. Tahinli yoğurtlu patlıcan tava, yoğurtlu yarma köpoğlu, radika, Ege yörelerinin muhteşem lezzetleri olarak rakının da şarabın da yanında ikram edilir. Ayrıca Köz biber Ankara'daki meyhanelerde çok güzel yapılıyor. Hele sarımsaklı yoğurtla servis edildiğinde tadına doyulmuyor. Ayrıca deniz börülcesi, barbunya pilaki, peynirli Rum biberi de yine bu meyhanelerin vazgeçilmez mezelerindendir.

Zeytinyağlılar için de ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Çünkü Ankara Meyhanesi denince zeytinyağlı mezeler Osmanlı Sofranın en nadide ürünleri olarak yine sofranızda bulunuyor. Zeytinyağlı yaprak sarma oldukça zarif ve muhteşem bir lezzete sahip. Zeytinyağlı enginar ve kereviz ve yine harika lezzetler olarak mutlaka önünüze geliyor.

Hani şunu söylesek yalan olmaz, sırf meze yemek için bu meyhanelere gidilir. Üstelik deniz mahsullerinden oluşan birbirinden farklı salatalar da yine sofranın başköşesinde yer alıyor. Lezzetleri ayrı güzel olan bu mezelerin sunumlarına da oldukça dikkat ediliyor. Klasik meyhane adabında yer alan beyaz küçük meze tabakları ile getirildiğine zaten aradığınız bütün mutluluğu sofranızda bulabiliyorsunuz.

Fasıl İçin En Güzel Mekânlar


Ankara Cumhuriyetle beraber bir kültür başkenti haline gelmiş durumda. Ankara Radyosu oldukça meşhur İstanbul'daki radyolar ile yarışıyor. Hatta onların da önünde bulunuyordu. Bu sebeple Ankara'daki meyhaneler de oldukça kaliteli fasıl heyetleri yer alıyor. Son derece eğitimli nazik ve güzel seslerin yer aldığı bu heyetler ile beraber geceniz ihya edebiliyorsunuz.

Ankara Meyhanesi içerisinde yer alan fasıllı meyhanelerin özel müdavimleri var. Neredeyse her gece dolup taşıyor. Bu sebeple bu meyhanelere gitmeyi düşünüyorsanız rezervasyon almanız daha doğru olur. Zaten fasıllı meyhanelere genellikle kalabalık gruplar halinde gidiliyor. En az beş altı kişilik oluşturulmuş olan gruplar ile çılgınca eğlenilebiliyor.

Ancak Ankara'da canlı müzik deyince sadece fasıl yer almıyor. Birbirinden kaliteli olan modern meyhanelerde Alaturka müziğin yanı sıra yeni olan müziklerin hepsine de ulaşabiliyorsunuz. Bir taraftan pop dinlerken diğer taraftan romantik parçalar size eşlik ediyor. Hatta bazılarında türkü bar kıvamında güzel ve nezih bir ortam da yer alıyor. Böylece canlı müzik adına aradığınız her şeyi yine Ankara'da bulabiliyorsunuz.

Yunan Meyhanesine Uğramadan Ankara'dan Gitmeyin


Ankara Akdeniz ve Egeye her ne kadar uzak olsa da çok kaliteli Yunan meyhaneleri Ankara'da yer alıyor. Bildiğiniz Yunan meyhanesi tarzında hizmet veren bu mekânlarda aradığınız her türlü Akdeniz ve Ege esintilerini bulabiliyorsunuz. Zaten meyhaneye adım attığınız anda o klasik mavi ile beyazın buluşmuş olduğu güzel ve iç açıcı dekor sizi karşılıyor.

Genellikle sofranızda rakı yani uzo yer alıyor. Çünkü Yunanlılar rakıya uzo diyor. Meze bakımından da bir taraftan Yunan mezeleri ve Akdeniz mutfağını bulurken yine Türk mezelerini de bu meyhanelerde bulabiliyorsunuz. Artık o kadar içli dışlı olmuşuz. Ancak Yunan Meyhanesinde olduğunuzu tabii ki sirtaki ile birlikte anlayabiliyorsunuz.

Müzikler bakımından da Yunan Meyhanesinin kendine has olan o insanın içini kaynatan muhteşem tınılarını bu meyhanelerde canlı olarak dinleyebiliyorsunuz. Çok güzel Yunan müziği yapan heyetler yer alıyor ve hepsi de gerçekten Yunanistan'ın bağrından kopmuş olan kişiler. Ancak uzun zamandır Türkiye'de kaldıkları için bir tarafları da Türkleşmiş.

Kafa Dinlemek İçin Salaş Meyhane Temiz Hava İçin Açık Hava Meyhanesi


Ankara'nın yaz ve bahar akşamları gerçekten güzel oluyor. Gündüz o kadar sıcak oluyor ki akşamı herkes dört gözle bekliyor. Özellikle meyhane müdavimleri için akşam çok daha farklı çağrışımlar ifade ediyor. Bilhassa açık hava meyhanelerinin müdavimleri olanlar akşamın ne demek olduğunu ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorlar.

Ankara Meyhanesi içerisinde hizmet eden açık hava meyhaneleri genellikle aileleri ağırlamak için kullanılıyor. Kalabalık gruplar halinde de bu meyhanelere gidebiliyorsunuz. Ayrıca düğün nişan veda yemeği doğum günü yemeği ve daha pek çok alternatif organizasyon için de açık hava meyhaneleri gündüz de hizmet veriyor.

Fakat bizim size tavsiyemiz özellikle mehtabın oldu akşamlarda açık hava meyhanesine gitmeniz. Eşinizle veya sevgiliniz ile orada bulunmanız hakikaten romantik bir ortam oluşuyor. Ankara Meyhanesi bu bakımdan oldukça güzel bir hizmeti sunuyor. Son derece temiz bir havanın içerisinde muhteşem bir sofra ile beraber aradığınız bütün romantizmi oluşturabiliyorsunuz. Bizden söylemesi.

Hesabı Kitabı Bir Kenara Bırakın


Eğer dostlarla, ailenizle veya sevgilinizle Ankara'daki meyhanelere gitmişsiniz hesap kitap yapmanıza gerek yok. Çünkü Ankara Meyhanesi dediğimiz mekânlar sizi en ala şekilde ağırlarken oldukça ekonomik fiyatlarla da göndermeyi gayet iyi biliyorlar. Rakının şarabın biranın her çeşidinin bulunduğu bu meyhanelerde Fix menü ile beraber 75 lira civarı ödediğinizde karnımızı doyuruyorsunuz.

Sınırsız içki gibi alternatiflerden faydalanmak istiyorsanız da ödeyeceğiniz rakam maksimum 100 lira civarına kadar çıkabiliyor. En elit ve Premium meyhanelerde bile maksimum 150 lira ödeyerek dostlarla beraber güzel bir gece geçirebilirsiniz.