FARKLI DAMAK TATLARI İÇİN ANKARA MALTEPE MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

FARKLI DAMAK TATLARI İÇİN ANKARA MALTEPE MEYHANELERİ

Güzel bir Ankara gecesi için Ankara Maltepe meyhaneleri son derece iddialı mekânlardır. Bazılarının zannettiği gibi meyhane sadece içki içmek için gidilen yerler değildir. Muhteşem bir sofraya ev sahipliği yapan meyhanelerde inanın en kalburüstü restoranlarda bile bulamayacağınız damak tatlarına erişebilirsiniz.

Özellikle Maltepe meyhaneleri bu konuda son derece meşhur. Oldukça mahir olan aşçıların elinden çıkan mezeler ara sıcaklar ve ana yemekler ile adeta bir restoran gibi hizmet vermekte olan meyhanelerde rakınızı ve şarabınızı yudumlarken muhteşem bir şekilde damağınızı da tatlandırabiliyorsunuz.

Peki, bu meyhanelerde ne yenir, ne içilir, usulü adabı nedir? Biraz göz atalım mı?

Rakı İle Başlangıç Yapın


Rakının müdavimleri çok iyi bilir ki gündüzler geçmek bilmez. Bir an önce şöyle akşam olsa da meyhaneye kapağı atsak derler. Bazıları merak ediyor, gündüzü rakı içilmez mi? Elbette içilir ama rakının bir usulü ve adabı vardır. Yüzyıllardır şekillenmiş olan geleneği vardır. Bu bakımdan rakı mutlaka akşam güneş battıktan sonra içilir.

Peki, rakı tek başına içilmez mi? ona da cevabımız evet, elbette ki içilir ama dedik ya rakının da bir usulü adabı vardır diye. Rakı tek başına ziyan edilemeyecek kadar kıymetli bir içkidir. Bu sebeple sevdiğiniz kıymetli dostlarla beraber rakı yudumlamakta fayda var. Böylece meyhane ortamında rakı sofrasının usul ve adabını da yerine getirmek gerekir.

Peki, mezesiz rakı içilir mi? Buna da cevabımız evet, içilir ama rakının tam anlamıyla midede kendini gösterebilmesi için mutlaka kaliteli mezelere de ihtiyaç vardır. Zaten bu yüzden bizim sofralarımızda rakıyı özel mezeler yapılır. Şarabın mezesi ayrıdır, rakının mezesi ayrıdır. Sıcak meze ayrıdır, soğuk meze ayrıdır. Ankara Maltepe meyhaneleri bu bakımdan hakikaten kaliteli mekânlar. Aradığınız tüm meze çeşitlerini bulabiliyorsunuz.

Yaprak Ciğeri Mutlaka Deneyin


Bizde yiyeceklerde yaprak kelimesi geçtiğinde akla ya yaprak sarma gelir ya da yaprak döner gelir. Ama Ankara Maltepe meyhaneleri konseptinde yiyip içecekseniz mutlaka yaprak ciğer de sofranızda bulunsun diyoruz. Harika bir lezzet olan yaprak ciğer İnanılmaz bir şekilde terbiye ediliyor ve sofranıza o şekilde servisi yapılıyor.

Ayrıca rakının yanında muhteşem bir uyum sağlıyor. Hatta şunu net olarak söyleyebiliriz ki rakı ile balık nasıl ayrılmaz bütünse yaprak ciğer de Ankara Maltepe meyhaneleri içerisinde aynı şekilde ayrılmaz bir bütüne dönüşüyor. Oldukça lezzetli bir şekilde pişirilmiş olan ve çok kurutulmadan hafif sulu bir şekilde servis yapılan yaprak ciğer ile muhteşem bir sofraya kavuşmuş oluyorsunuz.

Ancak Ankara Maltepe meyhaneleri sadece yaprak ciğer ile sizi evinize göndermez. Harika bir şekilde kokoreç ve böbrek sote de bu mekânlarda bulunur. Birçok restoranda bulamayacağınız bu farklı ve otantik tatları bu meyhanelerde mutlaka deneyin diyoruz.

Eğer sakatattan hoşlanıyorsanız kelle işkembe paça da yine bu meyhanelerde alasıyla sofranızda yer alıyor. Üstelik dil ve kelle söğüş çok farklı bir lezzet. Böylesini her yerde bulamazsınız. Eğer Ankara'da Maltepe'deki meyhanelere gidiyorsanız affetmeyin. Mutlaka sipariş verin, pişman olmayacaksınız.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Rakı Tamam. Peki, Şarapla Ne Yenir Diyorsanız


Dediğimiz gibi rakının özel mezeleri olurken şarabın da kendine has mezeleri mutlaka bulunuyor. Ankara Maltepe meyhaneleri çok farklı türlerde şarabı bulabileceğiniz yerler. İsterseniz rengine göre sipariş verin isterseniz sertliğine veya kokusuna göre. Hepsi de harika tatlar.

Rakıyı belki sek olarak götürebilirsiniz ama şarap mutlaka yanında ya ara sıcaklarla ya da mezelerle içilmelidir. Özellikle şarabın kekremsi olan tadının yumuşatılmasına ihtiyaç var. Bu konuda bu meyhanelerde deniz mahsullerinden oluşan güzel bir menü bulunuyor. Tavsiye ediyoruz, sipariş verin.

Ayrıca şarabın yanında özellikle kırmızı ve bordo renkli olan şarapların yanında mutlaka Izgara et sipariş verilmelidir. Özellikle bonfile ya da ızgara köfte gayet iyi gidecektir. Ayrıca hafif et sote de yine şarapların yanında Ankara Maltepe meyhaneleri içerisinde servis ediliyor.

Fakat şarabın adeta vazgeçilmezi olan mezeler arasında peynir çeşitleri de yer alıyor. Çok farklı peynir türlerinin bulunduğu bu meyhanelerde bir taraftan şarabınızı yudumlarken diğer taraftan enfes tadıyla peynir ağzınızda eriyor.

Biracıların vazgeçilmezi olan patates tava Ankara Maltepe meyhanelerinde farklı bir havaya bürünüyor. Çok güzel soslanmış olan patates tavalar iri dilimler halinde pişirilip kurutulmadan servis ediliyor. Böylece oldukça sıradan bir yiyecek gibi görünen patates tavanın bile muhteşem bir lezzete dönüştüğüne şahit olabiliyorsunuz.

Oturmaya Gelmeyenler İçin Ankara Maltepe Meyhaneleri


Şöyle çılgınca bir eğlence arzuluyorsanız yine Maltepe'deki meyhanelere gideceksiniz. Hani sürekli olarak söyleniliyor "Beyler oturmaya mı geldik, hadi ayağa" Bunu söylemenize Ankara Maltepe meyhaneleri gerek bırakmayacak. Öyle muhteşem bir fasıl ekipleri bulunuyor ki zaten siz yerinize oturamayacaksınız.

Eğlencenin en alasının olduğu bu mekânlarda arzuladığınız her türlü canlı müzik konsepti yer alıyor. Fasılla eğlenmek isteyenlerin özellikle gidebileceği birçok mekân bulunuyor ama yeni ve modern şarkılarla gecenizi geçirmek istiyorsanız da en kaliteli müziklerin çalındığı yerler size eşlik ediyor. Üstelik birçoğunda canlı müzik hizmeti de bulunuyor.

Bu sayede gecenin ilerleyen saatlerine doğru rakının verdiği cesaret ve hoşlukla beraber bir anda kendinizi coşmuş bir vaziyette bulabilirsiniz. Sonuç itibariyle bunu zaten hak ediyorsunuz. Meyhaneye geliyorsanız bir tarafta hüzün olacak diğer tarafta mutlaka keyif ve eğlence bulunacak. Her şeyin hakkını vermek lazım.

Maç İzlemek İçin Uygun Ortamlar


Maçlar artık tamamen şifreli kanallarda ve maç müdavimleri de tuttukları takımının maçlarını hele de derbi varsa meyhanelerde seyrederler. Çünkü meyhanenin kendine has olan ortamında eğlencenin içerisinde bir taraftan yiyip içmek diğer taraftan da tuttuğu takımın maçını izlemek bulunmaz bir keyiftir.

Günümüzde artık neredeyse meyhanede maç izlemek zorunluluk haline gelmiş durumda. Çünkü bütün başlar şifreli olarak veriliyor. Zaten isteseniz de artık evinizde maç keyfi yapamıyorsunuz. O zaman ne duruyorsunuz, tuttuğunuz takımın maçını izlemek için Ankara Maltepe meyhaneleri arasından beğendiniz birine rezervasyon alın ve maçlarınızı doyasıya keyifle seyredin.

Dev ekranlarda maç yayını yapan bu meyhanelerde öyle vurdulu kırdılı argo ifadelerin bulunduğu bir ortam oluşmaz. Son derece nezih mekânlardır. Rakip takım taraftarları bile aynı masada yiyip içebilirler. Bir taraftan rakıyı yudumlayıp diğer taraftan futbolun keyfine doymak bu meyhanelerde mümkündür. Aslında maç işin bahanesidir. Amaç orada dostlarla güzel bir gece geçirmektir ve bu da layıkıyla yaşanır meyhanelerde.

Bu Meyhanelerde Fix Menü Var Mı?


Eğer ekonomimizi düşünüyor bir taraftara rakınızı diğer tarafta kırmızı şarabınızı yudumlarken diğer taraftan az para ödemek istiyorsanız Ankara Maltepe meyhaneleri son derece uygun mekânlar. Çünkü bu meyhanelerin birçoğunda Fix menü uygulaması geçerli. Böylece hakikaten az rakamlarla geceyi geçirip evinize dönebiliyorsunuz.

Geçmişte çok rağbet görmeyen Fix menü giderek yaygınlaşıyor. Oldukça ekonomik fiyatlarla yiyip içmenize imkân tanınıyor. Bu sebeple Fix menülü meyhanenin müdavimleri de artıyor.

Ankara Maltepe meyhaneleri Fix menü konseptinde limitli ve limitsiz olarak iki farklı tarz var. Limitli olan menüler genellikle 75 de 100 lira arasında değişiyor. Aynı şekilde limitsiz menülerde de bu rakamları bulabiliyorsunuz. Bütün bu menülerde sıcak ve soğuk mezeler sofranızda yer alıyor. Ara sıcaklar ve ana yemek ikramı da tabii ki var. Böylece son derece uygun rakamlarla dostlarla birlikte gecenizi ihya edip felekten bir gece çalabiliyorsunuz