DOSTLARLA GÜZEL BİR GECE İÇİN ANKARA KEÇİÖREN MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

DOSTLARLA GÜZEL BİR GECE İÇİN ANKARA KEÇİÖREN MEYHANELERİ

Gündüzler çalışmak için varken geceler dinlenmek biraz da eğlenmek için vardır. Özellikle yoğun temponun yaşandığı iş hayatından söyle derin bir nefes alıp oh çekmek istiyorsanız mutlaka gecelerinizi bir şekilde değerlendirmeniz gerekiyor. Hele de uzun yaz gecelerinde yapılabilecek en güzel şey belki de meyhanelere gidip dostlarla beraber yiyip içip eğlenmektir.

Ankara'da yaşayanların gayet iyi bildiği mekânlar Ankara Keçiören meyhaneleri civarında bulunmaktadır. Aradığınız her türlü meyhane ortamını bu semtte bulabileceksiniz. Türkiye'nin en kalabalık yerlerinden birisi olan Keçiören oldukça fazla sayıda meyhaneye de ev sahipliği yapıyor.

Hangi tarzda bir meyhane arıyorsanız mutlaka Keçiören'den sizin için yer alıyor. Yapmanız gereken tek şey sayfalarımızdan Keçiören meyhaneleri hakkında bilgi sahibi olmak ve daha sonra rezervasyon yaptırıp gecenizi orada geçirmek. İnanın pişman olmayacaksınız. Çünkü bu güzel mekânlar size aradığınız her şeyi sunmasını gayet iyi biliyor.

Akşamı İple Çekenlerden Misiniz?


Meyhanenin müdavimlerine sorduğunuzda rakı ne zaman içilir diye hepsinin ortak cevabı akşam olacaktır. Bu sebeple birçok meyhane müdavimi akşamı iple çekmektedir. Hele de uzun yaz günlerinde akşam bir türlü olmak bilmez. Ama şairin de dediği gibi nihayetinde akşam gelir ve dostlarla beraber meyhanelere gidilir.

Rakının kendisini en güzel şekilde size sunduğu vakitler akşamdır. Biraz hüzünlü biraz gizemli gözlerden Irak olmak için akşam vakti en ideal zamandır. İşte böyle bir atmosferde rakı ile baş başa kalabilir ağır ağır demlenebilirsiniz. Bunun için Ankara Keçiören meyhaneleri oldukça uygun mekânlar.

Genellikle Türk Meyhanesi şeklinde dekore edilmiş olan Ankara Keçiören meyhaneleri incelendiğinde hakikaten son derece beğeniliyor. Klasik tarzdaki bir meyhane ortamının havasını bu meyhanelerde hissedebiliyorsunuz. Daha kapıdan girdiğiniz anda sizi karşılayan güler yüzlü işletmeciler zaten bu atmosferi çok güzel bir şekilde sağlıyor.

Son derece mütevazı ve tıpkı evdeki gibi ahşap sandalyeler ve masalar o alıştığınız meyhane ortamı. Meyhaneye girdiğinizde sizi ahşap sandalye ve masalar karşılıyor. İlk defa gittiğiniz bir meyhaneyi bile bu sayede yıllardır gittiğiniz bir meyhane ortamı ile eşdeğer tutabiliyorsunuz. Tanıdık, bildik dostane ortamlar.

Zaten meyhane kültürünün en cezbedici tarafı da budur. Nerede meyhaneye giderseniz gidin mutlaka bu ortamı görmeyi arzularsınız. Ancak Ankara Keçiören meyhaneleri bu konuda hakikaten mahir çünkü Türk Meyhanesi dediğinizde aklınıza ne geliyorsa bu meyhanelerde fazlasıyla mevcuttur. Duvarlarda meyhanenin eski müdavimlerinin fotoğrafları, sanatçıların meyhanedeki anları, belki bir iki tane kırık dökük güzel şiir dizesi… İşte Türk Meyhanesi ortamı...



Geceye En Güzel Salaş Meyhanelerde Beklerseniz


Meyhane biraz da yalnızların mekânıdır. Eğer evde sizi bekleyecek çoluk çocuk eş yoksa dostlarla akşam işten çıktığınızda gidilebilecek en güzel yer meyhanelerdir. Orada yalnızlığınızı unutursunuz. Zaten yanınıza dostlarınız vardır. Sofrada beraber yiyip için eğlenebilirsiniz.

Yalnız olanlar akşam vakti eve erken gitmek istemezler. Çünkü evde yalnızlık daha da çökecektir. Bu sebeple meyhane ortamında o ışıltılı ortamda yalnızlığı unutmak, rakıyla şarapla beraber demlenmek hakikaten güzel olacaktır. Özellikle salaş meyhanelere yolunuz düşüyorsa aradığınız atmosfer sizin için hazır demektir.

Ankara Salaş meyhaneleri bu bakımlar oldukça önemli mekânlar. Yalnızlık çekenlerin geceyi karşıladıkları yerlerdir salaş meyhaneler. Gözden ırak dostların gönlüne yakın olan yerlerdir salaş meyhaneler. Bu sebeple özellikle yalnızların ve kafa dinlemek isteyenlerin gittiği yerlerdir salaş meyhaneler.

Ankara Keçiören meyhaneleri arasında yer alan salaş meyhaneler de bu işin hakkını veren müstesna mekânlar. Oldukça zarif bir şekilde siz ağırlayabiliyorlar. Bu meyhanelere gittiğinizde sessiz sedasız bir şekilde bir köşede dostlarla oturup derdinizi masaya rahatça koyabiliyorsunuz.

Rakıcılar İçin Vazgeçilmez Mekânlar


Meyhaneye gidenler en çok neyi isterler? Biraz huzur, yanında güzel dostlar ve tabii ki sofrasında buz gibi rakı. Adeta meyhanenin vazgeçilmezidir rakı. Bu sebeple meyhane kültürümüzün merkezinden rakı bulunur. Zaten rakının bulunduğu yerde dostlar doğal olarak yer alır, dostların olduğu yerde de muhabbet eksik olmaz.

Eğer siz de rakıyı seviyor ve dostlarla beraber ağır ağır yudumlamak istiyorsanız Ankara Keçiören meyhaneleri tavsiye edilebilir. Hakikaten rakı içilebilecek güzel mekânlar buralar. Bildiğiniz gibi rakı öyle rastgele içilecek bir içki türü değildir. Rakının içilmesi için öncelikli olarak nezih bir ortamın sağlanması gerekiyor.

Rakının usulü ile ve adabı ile içilmesi diye bir şey var. Bunun da mutlaka Türk Meyhanesi ortamında gerçekleşmesi gerekiyor. İşte Ankara Keçiören meyhaneleri bu bakımdan aradığınız rakı ortamını size zaten sağlıyor. Siz meyhaneye girdiğinizde rakınızı sipariş verin. Gerisini zaten meyhaneciler tarafından hallediliyor.

Rakı siparişi verdiğinizde Ankara Keçiören meyhaneleri sofranız hemen donatılmaya başlıyor. Sıcak mezeler bir yanda geliyor soğuk mezeler ona eşlik ediyor. Ekstra olarak balık restoran tarzında bir yere gittiyseniz zaten mevsim balıklarını bulabilirsiniz. Lüfer, uskumru, çinakop, kışın hamsi… Ne ararsanız en taze şekilde ızgara veya tava formatında sofranızda yer alır.

Rakının özenle ve dostlarla içileceği güzel mekânlardır Ankara Keçiören meyhaneleri. En yeni tarzda mefruşat ile beraber modem meyhaneler bir tarafta yükselirken diğer tarafta klasik mütevazı kendi haline Türk Meyhanesi hala hayatiyetini sürdürür bu ilçede.

Bira Sevenler De Buraya Buyursun


Bazıları için içki demek rakı anlamına gelirken bazıları için de bira demektir. Biranın özel bir yeri vardır bizim meyhane kültürü içerisinde. Hele ki böyle aceleniz var ve geceyi uzun bir şekilde meyhanede geçirmek istemiyorsanız mutlaka bira içilir. Biranın da kendine has müdavimleri mutlaka bulunmaktadır. Biracılar için de Ankara Keçiören meyhaneleri elinden geleni yapar.

Buz gibi köpüklü bir birayı bu meyhanelerde sofranızda her zaman bulabilirsiniz. Muhteşem aromasının kaçmasını istemiyorsanız tavsiyemiz büyük bardaklarda içmeniz. Hakikaten biranın tadını sonuna kadar alabiliyorsunuz. Bira ile beraber envaı çeşit meze de sofranızda bulunur. Mevsimine göre kavun karpuz veya peynir, sosisli yumurta, tiramisu ve daha pek çok alternatif meze sofranıza gelir.

Ama yolunuz Ankara Keçiören meyhaneleri civarında düştüyse bizim tavsiyemiz kızartmalara yönelmenizdir. Özellikle patates tavayı tavsiye ediyoruz. Son derece güzel bir şekilde sos ile harmanlanmış olan patates tava biranın adeta kardeşi gibi ayrılmaz bir bütün. Ankara'daki meyhane müdavimleri bunu gayet iyi biliyor.

Sevgili... Mehtap… Bordo Şarap


Aradığınız sevgiliniz ile Ankara'da romantik bir ortam ise kesinlikle Ankara açık hava meyhaneleri tavsiye ediyoruz. Son derece nezih olan açık hava meyhanelerinde sevgilinizle baş başa muhteşem bir gece geçirebilirsiniz. Akşamın erken saatlerinde başlayıp gecenin geç vakitlerine kadar ayrılmadan sevgilinizle birlikte masada muhteşem bir ziyafet çekebilirsiniz.

Eğer sevgilinizle Ankara Keçiören meyhaneleri içerisinde bulunan açık hava meyhanelerine gittiyseniz size Bordo şarabı tavsiye ediyoruz. Böylece romantik bir akşamı hafif ve hoş tadı ile beraber bordo şarap size sunacaktır. Burada şarabın yanına da muhteşem mezeler mutlaka eşlik edecektir. Açık havada zaten iştahınız açılacağı için bordo şarabın yanında bizim tavsiyemiz balık ürünlerine yönelmeniz. Özellikle somon bordo şarabın yanında harika gidiyor. Norveç somonun servis edildiği meyhanelerde de yine güzel bir alternatif size sunulacaktır. Eğer balıktan hoşlanmıyorsanız şarabın yanında yine hafif kuzu eti ızgara formunda servis edildiğinde muhteşem bir lezzet oluşturuyor.

Ben hafif bir şeyler yemek istiyorum diyorsanız yine şarabınızın yanına harika soslu olan makarnaları tavsiye ediyoruz. Özellikle domates ağırlıklı soslarla harmanlanmış olan makarnalar bordo şarabın yanında muhteşem bir lezzet olacaktır. Sadece meze istiyorsanız da parmesan peynirini tavsiye ediyoruz. Böylece bir taraftan şarabınızı yudumlarken diğer taraftan da mehtap eşliğinde güzel bir sohbete koyulabileceksiniz.

İlle De Fasıl Diyenler İçin Güzel Mekânlar


Bizim meyhane kültürümüzün bir tarafını rakı ve şarap oluştururken diğer tarafı da canlı müzik oluşturur. Canlı müzik kültürü de Türk Meyhanesi konseptinde biraz daha farklıdır. Özellikle Türk Sanat Musikisinin farklı makamların icra edildiği fasıl heyetleri vazgeçilmez bir unsur olarak meyhanelerde yerini alır.

Bu bakımdan Ankara Keçiören meyhaneleri de genellikle size fasıl ziyafetini gecenin ilerleyen saatlerinde sunarlar. Genellikle saat ondan sonra başlamakta olan fasıl muhabbeti ile beraber güzelce yiyip içip fasılın zaten kendine has olan havası sizin eğlenmeniz için yeterli olacaktır. Son derece kaliteli seslerden oluşan fasıl heyetleri ile birlikte mazinin tozlu sayfalarından bir bir önünüze gelecek olan muhteşem bestelerle gecenizi İhya edebilirsiniz.

Az Ödeyin Çok Eğlenin


Ankara'daki neredeyse bütün meyhaneler kendine has olan Fix menü konseptleri ile dikkat çekiyor. Bu bakımdan Ankara Keçiören meyhaneleri de size aradığınız ekonomik fiyat portföyünü sunacaktır. Fix menü sayesinde ara sıcaklar ana yemekler çeşitli mezeler sofranızda bulunurken bir taraftan yerli ve yabancı içkileri de yudumlayabileceksiniz ve bunun karşılığında ödenecek olan rakam genellikle 75 lira civarında olacaktır.

Eğer limiti biraz daha arttırıp sınırsız içki istiyorsanız Ankara Keçiören meyhaneleri limitsiz Fix menü fiyatları da yine 90-100 lira arasında değişmektedir. Böylece ortalama 100 liraya limitsiz içkinin olduğu Fix menüler ile sabaha kadar eğlenebilirsiniz. En lüks mekânlarda da ödeyeceğiniz Fix menü fiyatları 150 liraya çıkmaktadır. Hal böyle olunca yapılacak tek şey bu mekânlara gidip sonuna kadar yiyip içip eğlenmektir.