DOSTLARLA GÜZEL BİR AKŞAM İÇİN ANKARA DİKMEN MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

DOSTLARLA GÜZEL BİR AKŞAM İÇİN ANKARA DİKMEN MEYHANELERİ

Her iklim ve coğrafya kendine has olan bir eğlence kültürünü mutlaka çıkartmıştır. Ülkemizin bütün coğrafyalarında geçerli olan nadir ortak eğlence kültürleri bulunmaktadır. Bunun başında meyhane dediğimiz mekânlar gelmektedir. Özellikle erkek müşterilere hitap etmekte olan meyhaneler günümüzde artık kadınların da rahat bir şekilde gidebileceği hoş ve nezih mekânlar olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Özellikle Ankara'da yaşıyorsanız soğuk kış gecelerinde veya yazın sıcak ve uzun gecelerinde yapılabilecek en güzel şey meyhane için bir program yapmaktır. Bilhassa Ankara Dikmen meyhaneleri bu konuda hakikaten takdiri hak ediyor. Oldukça kaliteli bir işletmecilik anlayışıyla bütün müşterilerini misafir formatında ağırlamayı başarıyorlar.

Eğer dostlarla güzel bir gece geçirmeye arzuluyorsanız mutlaka Ankara Dikmen meyhaneleri için bir plan yapın. Harika mekânların bulunmuş olduğu bu yerlerde damak tadı adına çok farklı alternatifler sizi bekliyor olacak. Peki, Ankara Dikmen meyhanelerinde ne yenir ne içilir neler dinlenir merak ediyorsanız birlikte göz atalım.

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Sofraların Vazgeçilmezi Rakı


Bizim meyhane kültürümüzün temelinde zaten iki şey mutlaka yan yana gelmektedir. Bunlardan birisi rakı diğeri de dostların muhabbetidir. Zaten rakıyla dost muhabbeti neredeyse kol kola giden iki unsur olarak ön plana geçiyor. Ankara Dikmen meyhaneleri içinde durum geçerli. Meyhaneden rezervasyon alıp gittiğinizde mutlaka sofranızda rakı bulunuyor.

Zaten rakının dostlarla muhabbeti artıran özelliğini bilmeyen yok. Ancak rakının da usulüne adabına göre içilmesi bizim kültürümüzde son derece önemli. Bakın bu konuda şair ne söylüyor:

"Ham ervahsan yanaşma

Arifsen ondan şaşma

İç ama haddin aşma

Ferah fezadır rakı."

Gördüğümüz gibi şairimizin de söylediği gibi rakı içerken hat aşılmaz. Çünkü rakı usulüne adabına göre içilen bir alkol türü olarak bizim meyhane kültürümüzün merkezinde yer alır.

Mesela kalabalık bir grup haline eğer meyhaneye gitmişseniz rakınızı da şişeyle söylemişsiniz mutlaka sofradaki en küçük kişi servisi yapar. Bu rakı sofralarının vazgeçilmez bir usulüdür.

Rakı içilir ama asla sarhoş olunmaz. Sarhoş olunursa da belli edilmez. Mutlaka üslup aynı nezih atmosferi sağlayacak derecede devam ettirilir. Bu sebeple rakı sofrasına oturan herkes haddini de bilir içeceği kadar içer sonrasına dokunmaz.

Rakının Yanında Ne Yenir?


Eğer daha önce yolunuz meyhaneye düşmemiş ise rakının yanında ne yenileceğini de bilmiyor olabilirsiniz. Hâlbuki bizim kültürümüzde rakının yanında yenilecek olan mezeler zaten bellidir. Soğuk ve sıcak format hazırlanmış olan bu mezelerden arzu ettiğinizi yiyebilirsiniz. Genellikle işletmeciler rakı servisi yaptığından size sormadan zaten mezeleri getirirler.

En iyi rakı mezeleri nedir diye merak ediyorsanız Ankara Dikmen meyhaneleri size oldukça kaliteli bir meze menüsüyle hitap edecektir. Özellikle bu meyhanelerde haydariyeyi tatmanızı tavsiye ediyoruz. Rakı ile muhteşem bir uyum sergiliyor. Ayrıca rakının vazgeçilmezlerinden olan acılı ezme de yine bu meyhanelerde son derece lezzetli bir şekilde yapılıyor. Ancak daha otantik tatlar aranıyorsa kırmızı köz biber kızartmasını da tavsiye ediyoruz.

Ayrıca rakının yanında birçok meyhanede mutlaka şakşuka servis edilir. Eğer biraz daha farklı meze tatları arıyorsanız atom da gayet iyi olacaktır. Yine rakının vazgeçilmez mezelerinden olan tarator da muhteşem görünümüyle ve tadıyla sizi sofrada bekliyor olacak. Ama bizden tavsiye eğer Ankara Dikmen meyhanelerine yolunuz düşerse kestaneli köz patlıcanı deneyin. Harika bir tadı var.

Balık Yemek İçin Ankara Dikmen Meyhanelerine Gidilir


İster rakının yanında isterseniz şarabın yanında mutlaka balık yemelisiniz. Eğer Ankara'da yaşıyor ve meyhane ortamında balık yemek istiyorsanız Ankara Dikmen meyhaneleri sizi bekliyor olacak. Enfes tadıyla ve muhteşem sunumu ile beraber adeta bir balık Restoran hüviyetinde olan bu meyhanelerde balığın en lezzetlisini ve tazesini her zaman bulabiliyorsunuz.

Son derece lezzetli bir şekilde pişirilmiş olan balıklar kurutulmadan sofranıza servis ediliyor. Böylece balığı yerken muhteşem deniz tadını hala almaya devam ediyorsunuz. Özellikle rakının yanında servis edilen balıklar bir muhteşem. Aynı şekilde bazı şarapların yanında da balık güzel bir uyum sağlayabiliyor. Eğer bulabilirseniz mutlaka lüferi tavsiye ediyoruz. Izgara olarak sofranıza gelirse değmeyin keyfinize. Aynı zamanda aralık ocak ve şubat aylarında iseniz Karadeniz hamsisinin ızgarasını da mutlaka rakının yanında götürün diyoruz. Pişman olmazsınız.

Eğer şarabın yanında balık yemeyi tercih ediyorsanız özellikle deniz levreği ve Norveç somonu tavsiye ediyoruz. Tava veya ızgara olarak alabileceğiniz bu balıklar harika bir şekilde marine edilmiş olarak sofranıza geliyor. Meyhane ortamında muhteşem lezzetiyle şaraplara muhteşem bir şekilde uyum sağlıyor.

Kuzu Şişe Ne Dersiniz?


Özellikle soğuk kış günlerinde yapacak bir şey bulamıyorsanız biz sizin adınıza programınızı yapalım. Hemen sayfalarımızda bulunan Ankara Dikmen meyhaneleri inceleniyor ve arzu ettiğiniz birinden rezervasyon alınıyor. Özellikle karlı bir kış gününde bu meyhanelerden rezervasyon almışsanız mutlaka kuzu şişi tavsiye ediyoruz.

Meyhane işletmecileri ana yemek ikramında oldukça hassas davranıyorlar. Zaten bizim meyhanelerde standart olarak ana yemek verilmez. Genellikle rakının da şarabın da yanında çeşitli şekillerde mezeler sunulur. Fakat ana yemek tercihinde bulunacaksınız kesinlikle kuzu şiş doğru tercih olacaktır. Muhteşem bir şekilde terbiye edilmiş olan kuzu çeşitleri damak tadınıza son derece uygun olacaktır. Böylece bir taraftan rakınızı ve şarabınızı yudumlarken diğer taraftan daha muhteşem bir şekilde pişirilmiş olan kuzu şişlerle karnınızı doyurabilirsiniz.

Eğer şaraptan da rakıdan da hoşlanmıyorsanız siz mutlaka biranın müdavimisinizdir. Biranın da yanında bu meyhaneler için özellikle patates tavayı tavsiye ediyoruz. Çok fazla kurutulmadan tadını alabileceğiniz harika bir şekilde soslanmış olan patates tavalar bira ile muhteşem bir şekilde uyum sağlıyor. Ankara Dikmen meyhaneleri patates tavanın en güzel şekilde yenilebileceği mekânlar olarak dikkat çekiyor.

Canlı Müzikle Efkârınızı Dağıtın


Meyhanelere gitmek için herkesin bir sebebi oluyor. Kimi efkârını dağıtmak isterken kimi kurtlarını dökmeyi arzuluyor. Her ikisinin de ortak olan mekânları genellikle canlı müzikli meyhanelerdir. Ankara canlı müzikli meyhaneleri incelediğinizde aradığınız her türlü ortamı bulabiliyorsunuz. Bir taraftan derin bir şekilde dertlerinizi paylaşabileceğiniz dostlarla sohbet edebileceğiniz nezih mekânlar diğer tarafta ise özellikle gençlerin rağbet gösterdiği hareketli ve canlı mekânlar.

Canlı müzik denince zaten Ankara'da iki farklı format akla geliyor. Bunlardan birisinde fasıl dinleyebiliyorsunuz. Fasıl adeta dünya hayatı gibi. Bir tarafta gülüp eğlenip şen şakrak oynuyor diğer tarafta ise gözyaşı döküyorsunuz. Ankara Dikmen meyhaneleri fasıl heyetleri hakikaten oldukça nezih insanlardan ve güzel seslerden oluşuyor. Böylece gecenin ilerleyen saatlerine kadar aradığınız her türlü duygusal anı bu meyhanelerde yaşamanıza fırsat tanınıyor.

Ayrıca birçok Türk meyhanesinde Türk sanat müziğinin en müstesna bestelerini de dinleme şansına erişiyorsunuz. Bazı meyhanelerde de son derece kaliteli türküler size eşlik ediyor. Böylece rakınızı ve şarabınızı yudumlarken gecenin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Kız Kıza Ankara'da Nereye Gidilir?


Eğer kız kıza bir plan yapıp Ankara'da bir akşamı beraber geçirmek istiyorsanız elbette ki meyhaneye gideceksiniz. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar son derece kaliteli işletmeciler tarafından ağırlanırsınız. Adeta ev konforunda olan bu meyhanelerde yiyip içip eğlenirken vaktin nasıl geçtiğini bile anlamazsınız. Kız kıza gidilecek Ankara meyhaneleri oldukça geniş bir konseptte hizmet vermeye devam ediyor.

Ankara Dikmen meyhaneleri içerisinde de kız kıza gidilebilecek çok fazla alternatif var. Son derece kaliteli olan bu mekânlarda hem servis oldukça modern bir şekilde yapılıyor hem de aradığınız her türlü opsiyona yer veriliyor. Akdeniz mutfağının en kaliteli şekilde yer aldığı masalarda rakınızı kız kıza yudumlarken hiç bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.

Cüzdanını Düşünenler İçin Ankara Dikmen Meyhaneleri


Ankara'nın genelinde meyhaneler oldukça ekonomik fiyatlarla müşterilerini ağırlarlar. Bu durum Ankara Dikmen meyhaneleri için de geçerli. Dikmen'deki meyhanelere giderseniz üç aşağı beş yukarı ödeyeceğiniz rakam şimdiden bellidir. Genellikle Fix menü uygulanan bu meyhanelerde 75 liraya dilediğiniz gibi yiyip içebilirsiniz. 75 liralık fix menülerin içeriği de oldukça dolu tutuluyor.

Limitli olarak sunulan bu menülerde 6 çeşit meze size ikram ediliyor. Ayrıca ara sıcak yiyecekler ana yemekler de yine serviste yer alıyor. Canlı müzik ve fasıl da yine limitli olan Fix menü uygulamaları olan meyhaneler için geçerli bir durum.

Sınırsız içki arzulayanlar içinde ortalama 100-150 liraya aradıkları fix menüyü bulmaları son derece kolay. Böylece Ankara Dikmen meyhaneleri ekonomik bir şekilde yiyip içip eğlenebileceğiniz son derece kaliteli ve nezih mekânlar. Ne duruyorsunuz? Hemen sayfalarımıza göz atıp rezervasyonunuzu yaptırın. Dostlarla ve ailenizle beraber bu güzel mekânda bir akşamı ihya edin.