ANKARA'DA NEZİH MEYHANELER NEZİH ORTAMLAR

blog yazısı ekle !

ANKARA'DA NEZİH MEYHANELER NEZİH ORTAMLAR

Modernizasyon dediğimiz şey bazen hiç iyi olmuyor. Özellikle eğlence kültürünün günümüzde modernize edilmesi ile birlikte farklı arayışlar ve hazlar ortaya çıkıyor. Ancak bununla birlikte bizim oldukça zengin yılların hatta yüzyılların birikimi ile damıtılmış olan ince bir meyhane keyfimiz vardır. Son derece nezih olan bu meyhane keyfini Ankara'da da sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Ankara'da nezih meyhaneler bulunmaktadır ve her akşam yüzlerce müşteriye hala hizmet etmeye devam etmektedir.


Umulur ki bu meyhaneler konseptini değiştirmesinler. Çünkü Ankara'daki meyhane kültürü de çok uzun yılların birikimiyle ortaya çıkmış olan temeli İstanbul'daki meyhane kültürüne dayanan hatta Osmanlı döneminin nezaketi ile birlikte günümüzün modern anlayışlarını harmanlanmış olduğu güzel mekânlardır. Böyle yerlerde eşinizle dostunuzla gönül rahatlığı ile eğlenebilir yiyip içebilirsiniz.

Bizim insanımız zariftir ve zarafetten hoşlanır. Eğlenirken dahi zarafeti elinden bırakmayan insanımız için mutlaka Ankara'da nezih meyhaneler incelenmeli ve kaliteli olan mekânlarda akşam ve geceler geçirilmelidir. Çünkü soğuk Ankara kışında yapılabilecek en güzel şey buz gibi rakının eşliğinde sıcak bir müzikle beraber dostlarla usul usul demlenmektir. Eğer Ankara'da nezih meyhaneler nasıl olur diye merak ediyorsanız buyurun beraber inceleyelim.

Meyhaneci Meyhanenin Her Şeyidir

Günümüzde bütün meslek isimlerinde bir değişiklik yaşanmaktadır. Bunlardan birisi de meyhaneci kavramında görülüyor. Artık meyhane işletmecisi konseptine evrilmiş olan meyhaneci kavramı aslında bizim kültürümüzün şekillendirmiş olduğu içerisinde sıcaklığı ve babacanlığı taşıyan özel bir anlam bütünüdür. Bu sebeple meyhane demek meyhaneci demektir.

Meyhaneye gidenler genellikle dostlarıyla eşiyle sevgilisi ile arkadaşları ile birlikte olurlar ama tek başına meyhanenin yolunu bulup oralara gidip akşam ve geceyi geçirenler de çoktur. İşte onların en yakın ve samimi dostları her zaman meyhaneciler olmuştur. Ankara'da nezih meyhaneler hala meyhanecilerin çevresinde oluşan bir kültürü yaşatmaktadır. Bu sebeple meyhaneci ne kadar kaliteli olursa meyhane de aynı kaliteyi taşır ve size yansıtır.

Bu bakımdan Ankara'da yaşayanlar gerçekten çok şanslı. Çünkü oldukça nitelikli meyhaneciler yani meyhane işletmecileri tarafından ağırlanırsınız. Böylece en iyi ortamlarda sizin dostlarla ve ailenizle beraber yiyip içmemiz mümkün olmaktadır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Sevgilinizle ve Eşinizle Rahatça Meyhaneye Gidebilirsiniz

Eğer sevgilinizle birlikte akşamı İhya etmek istiyorsanız veya eşinizi uzun zamandır ihmal ettiğinizi düşünüp ödüllendirme derdinde iseniz mutlaka Ankara'da nezih meyhaneler sizi bekliyor olacak. Çünkü bu meyhaneler eşinizle sevgilinizle gönül rahat ile gidebileceğiniz nezaket ve adap içerisinde hizmet vermektedir. Bu sebeple bu gibi yerlere takılmakta olan müdavimler de aynı nezaketi taşımaktadırlar.

Siz eşinize ve sevgilinizle gittiğinizde meyhaneciler tarafından en ala şekilde ağırlanırsınız. Muhteşem bir hoş geldin Reveransından sonra güzel bir yer size gösterilir ve orada içki içip mezelerinizi yiyip geceyi geçirebilirsiniz. Dikkat edin çevrenizdeki herkes kendi haliyle meşguldür. Kimse sizinle uğraşmaz. Bu sebeple gözlerden uzak rahat bir şekilde sevgilinizle eşinizle veya dostlarınızla Ankara'da nezih meyhaneler ortamında sessiz sakin bir akşama merhaba diyebilirsiniz.

Ankara Aile meyhaneleri bakımından da oldukça kaliteli ve şanslı olan bir yer. Aile ile gidilebilecek çok kaliteli meyhaneler bulunuyor. Bunların birçoğu Ankara Türk Meyhanesi konseptinde hizmet veriyor. Böylece her şeyin sıradan gibi göründüğü ama muhteşem ve olağanüstü servisin harika damak tatlarının bulunduğu rakının ve şarabın en alasının yer aldığı bu meyhanelerde kendinizi oldukça özel hissedersiniz.

Dertlerinizi Unutmak İstiyorsanız Ankara'da Nezih Meyhaneleri Tercih Edin

Herkesin meyhaneye gitmek için farklı bir gerekçesi bulunur. Kurtlarını dökmek çılgınca dans etmek belki Yunan Meyhanesinde sirtakiye eşlik etmek bulunmaz bir fırsattır. Ama gönül dertli ise bunların hiçbiri arzulanmıyorsa sessiz sedasız sükûnet içerisinde rakınızı yudumlamak istiyorsanız Ankara'da nezih meyhaneler var, dert etmeyin. Gidin bir köşeye oturun, usulca dertlerinizi masaya bırakın.

Zaten meyhane adabının yarısı neşe yarısı kederdir. Her ikisi de meyhanedeki dostlarla paylaşılır. Hatta bunun edebiyatı da bizim kültürümüzde çok şey yapılır. Şairler sık sık meyhaneci ile dertleşir:

"Doldur be meyhaneci, boş kalmasın kadehim.../ Doldur be meyhaneci, hiç bitmiyor dertlerim..." dizeleri sizce hangi ruh haliyle söylemiştir. Elbette derdinden kederinden çatlama raddesine gelmiş olan birinin rahatlayacak tek ortamı meyhanedir. İçtikçe açılacak ve rahatlayacaktır, kederlerden uzaklaşacaktır.

"Bırak kabuk bağlasın dokunma şu yarama/ Yıllardır kanar durur dinmiyor meyhaneci" derken de şair yine meyhaneci ile dertleşir. Gönül yaralarından bahseder, acısını dindirmek için belki bir kadeh daha rakı içer.

Meyhaneye girip de masa tercihinde bulunacak olan şairimiz bakın meyhaneciye nasıl bir direktif veriyor: "Masamı bahtımın karasından kur/ Sırrım söylemem kendini yorma/ Üstünü gönlümün yarasından kur/ Anladı ki vanan canından bıkmış." Ee, ne yapsın meyhaneci? Şair derdini anlatmak istemiyor. Usul usul servisi yapacaklar, rakısını mezesini koyacaklar, uzaktan buğulu gözlerle belki teselli olur diye umacaklar. İşte böyledir Ankara'da nezih meyhaneler.

Yalnız Kalmak İstiyorsanız Ankara'da Nezih Meyhaneler Sizi Bekliyor

Eğer derdinizi kimseyle paylaşmak istemiyor ve şairin dediği gibi "Neden içip ağlarsın diye yanıma gelme/ Yalnızlığımla dertleşeceğim ben bu gece" diyorsanız mutlaka Ankara'da nezih meyhaneler sizin için hizmet veriyor olacak. Böyle nezih bir meyhaneye yolunuz düştüğünde emin olun meyhaneci de garson da sizi rahatsız etmez. Servisi alırlar, usulca masanızı donatılar, bir köşeye çekilip beklerler.

Yalnızlığın en güzel paylaşacağı mekânlar meyhanelerdir. Belki sevgilisinden ayrılmış olan gönlü yaralı bir genç meyhanede teselli bulacak, belki bir sevdiği yakınını kaybeden kadehteki dudak İzlerinde onu arayacak. Dedik ya herkesin meyhaneye gelme sebebi farklı. Sonuç itibariyle eşle dostla gruplarla da meyhaneye gelinebilir. Bir başına meyhanedeki bir köşede rakısını yudumlayabilir.

Açıkhava Meyhanelerinin Zarafeti

Ben meyhaneye yalnız gitmek istemiyorum eşimle dostumla sevdiklerimle doyasıya bir gece geçirmek istiyorum diyorsanız yine Ankara'da nezih meyhaneler içerisinde açık hava meyhaneleri özel bir yerde bulunuyor. Ağacın yeşilin kuşun böceğin arasında rakı ve şarabınızı yudumlayabilmek Ankara için gerçekten büyük bir şans olsa gerek. Bunu doyasıya yaşamak istiyorsanız açık hava meyhanelerinden rezervasyon alabilirsiniz.

Açıkhava meyhanelerinin en büyük avantajı canlı müzik gibi bir opsiyonun da size sunuluyor olması. Özellikle Ankara'nın sıcak yaz akşamlarında çekilmez olan sıcağı serinletmek için bu meyhaneler son derece ideal. Genellikle insanların aileleriyle veya dostları ile gelmiş oldukları meyhane içerisinde oldukça nezih bir ortam da yaşanıyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadan güzel mezeler ve yiyecekler eşliğinde içkinizi yudumlayabiliyorsunuz.

Yunan Meyhaneleri Yunan Misafirperverliği

Eğer farklı kültürlerden hoşlanıyorsanız mutlaka Yunan meyhanelerine de yolunuzu düşürün. Ankara'da nezih meyhaneler içerisinde çok özel bir yerde bulunan Yunan meyhaneleri aslında Türk meyhanelerini de aratmıyor. Gerek rakı gerekse mezeler bakımından birbirine oldukça benziyor. Arada ufak tefek usul farkları var. Bu kadar da normal. Fakat zarafet bakımından baktığımızda Yunan meyhaneleri de tıpkı klasik Türk meyhaneleri gibi kalender işletmeciler tarafından yönetiliyor.

Meyhaneci farkını Yunan meyhane konseptinde de sonuna kadar hissedebiliyorsunuz. Ortamın sıcaklığı Yunanlıların misafirperverliğini bu meyhanelerde çok güzel bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Oldukça sıcakkanlı olan Ege'nin müstesna insanları Yunanlıların hazırlamış olduğu meyhanelerde müziğe de sonuna kadar doyabiliyorsunuz.

Yunanlıların meşhur sirtaki dansını yaparken bile Ankara'da nezih meyhaneler arasında bulunan bu yerlerde nezaket elden bırakılmıyor. Ekip halinde tanımadığınız insanlarla omuz omuza verip sirtaki yapmak belki ortamına göre tabak kırma ritüelini yerine getirmek, rakıyı da sonuna kadar içmek hepsi nezaket içerisinde gerçekleşebilen uygulamalar olarak dikkat çekiyor. Bu sebeple gönül rahatlığıyla maaile Yunan meyhanesine kapağı atabilirsiniz.

Yeni ve Modern Meyhaneler De Geleneği Sürdürüyor

Genellikle Türk meyhanelerine orta yaş ve üzeri bir kitle rağbet gösteriyor. Gerçi meyhane tadını aldıktan sonra gençler de Türk meyhanelerinin müptelası oluyor, o başka. Ama genellikle kanı kaynayan gençler yeni ve modern görünümlü olan meyhaneleri tercih ediyor. Biraz bar havasında olan bu meyhanelerde aradıkları lüksü ve konforu bulabiliyorlar. Yeni meyhanelerde dahi geleneksel olan uygulamalar usul ve adap devam ettiriliyor. Bu oldukça güzel olan bir gelenek. Böylece Ankara'da nezih meyhaneler içerisinde yeni ve modern meyhaneler de yer alıyor.

Dekorasyon, masa, servis, tabak, çatal bıçak ve ambiyans bakımından son derece modern olan bu meyhaneler geleneği içerisinde barındırıyor. Her ne kadar modernize edilmiş olsa da yine meyhaneci geliyor sizin halini hatırını soruyor. Meyhane sahibi bir dost olarak muhabbet ediyor. Çalınan müzikler zaman zaman yeni parçalardan oluşsa da mutlaka Zeki Müren, Müzeyyen Senar kulaklarınızın pasını bu meyhanelerde de silmeye devam ediyor.

İçki bakımından da yeni olan modern meyhanelerde farklı ve otantik şaraplar dünyanın uzak uçlarından gelmekte olan yeni tatlar bulunuyor. Ama meyhanenin vazgeçilmezi olan rakı yine bu modern ve yeni meyhanelerin de başköşesinde özel bir yerde duruyor. Gençler de haliyle rakının tadını aldıktan sonra asla rakıdan vazgeçemiyorlar.

Ankara'da yaşıyor veya yolunuz Ankara'ya düşmüş de bir şekilde felekten bir gece çalmak istiyorsanız gönlünüz rahat olsun. Eşinizle dostunuzla ailenizle gönül rahatlığı ile gidip eğlenebileceğiniz Ankara'da nezih meyhaneler var. Üstelik bu meyhanelerde yiyip içerken son derece ekonomik fiyatlarla uğurlanıyorsunuz. Daha ne olsun? Bir tarafta zarif ve geleneksel meyhane işletmeciliği sunan insanlar güzel bir atmosfer diğer tarafta bütçe dostu ekonomik fiyatlar. Siz en iyisi bu akşam için sayfalarımızdaki meyhanelere göz atıp hoşunuza giden bir nezih meyhaneden rezervasyon alın. Dostlarla ailenizle beraber gidin eğlenin, ne öderim derdini yaşamadan gecenizi ihya edin.