ANKARA AİLE İÇİN UYGUN MEYHANELER VE GÖZDE MEKÂNLAR

blog yazısı ekle !

ANKARA AİLE İÇİN UYGUN MEYHANELER VE GÖZDE MEKÂNLAR

Eğlence kültürü bakımından sicili oldukça temiz olan Ankara'da çok güzel meyhaneler hizmet vermeye devam ediyor. İstanbul'u aratmayan hatta bazı noktalarda fark atan bu meyhanelerde çok kaliteli uygulamalar sizin için yer alıyor. Genellikle meyhaneye eşle dostla özellikle iş çıkışı İş arkadaşları ile gidilir ama aile ile gitmek için de Ankara en uygun yer olarak dikkat çekiyor.


Türk meyhane kültürü içerisinde son derece nezih mekânlar olan meyhanelere aile ile gitmek de bir gelenek olarak sürdürülüyor. Özellikle elit olan tabaka tarafından tercih edilmekte olan meyhane eğlencesinden istifade etmek isteyen aileler haftanın belli akşamlarında mutlaka dışarı çıkmak tabiri ile birlikte meyhanelerin yolunu tutuyorlar. Ankara aile için uygun meyhaneler bakımından son derece bonkör bir kent.

Genel itibariyle bizim sayfalarımızda bulunan meyhanelerin tamamı aile için uygun diyebiliriz. Çünkü ailenin gidebilmesi için en uygun olan meyhaneler nezaket içerisinde hizmet vermekte olan kaliteli mekânlardır. Farklı konseptler ile birlikte hizmet vermesine rağmen Ankara meyhaneleri aile için son derece uygun mekânlar olarak beğeniliyor. Bu sebeple Ankara aile için uygun meyhaneler arıyorsanız oldukça şanslısınız. Çünkü sizin için gerçekten çok fazla alternatif bulunuyor.

Mahremiyetine Önem Verenler İçin Aile Meyhaneleri

Evin erkeği tabiri oldukça farklı anlamlar taşıyan bir kavram olarak yüzyıllardır bizim kültürümüzde yer alıyor. Bizde bazen bu ifade yanlış yönlere de çekilerek bir takım sıkıntılar ortaya çıkıyor. Sözgelimi akşamları işinden çıkan evin erkeği dostlarla arkadaşlarla meyhaneye gidip bir biçimde eğlenir. Bu da gayet normaldir ama her akşam dostlarla ve arkadaşlarla yiyip içip eğlenilince evde ihmal edilen bir aile doğal olarak oluşur. İşte bunun önüne geçebilmek için son derece düşünceli olan aile babaları eşleriyle ve çocukları ile gidip meyhanede eğlenmeyi tercih ediyorlar.

Ankara aile için uygun meyhaneler bunun için var aslında.

Bilmeyenler için ilk başta yadırgatıcı gelen bu durum aslında meyhanenin nezih ortamı gözlediğinde anlaşılır hale gelebiliyor. Çünkü eğlence sektörünün içerisinde en iyi mekânlar yüzyıllardır değişmeden Ankara meyhaneleri olmuştur. Günümüzde en modern eğlence mekânlarında bile ailenizle kesinlikle meyhanedeki kadar rahat bir şekilde oturup yiyip içemezsiniz.

Bunun en büyük sebebi de meyhanelerin bir kültür taşıyor olması ve bu kültürü de yıllardır gelenek halinde nesilden nesle aktarıyor olmasıdır. Bu bakımdan Ankara meyhane kültürü de son derece oturaklı uygulamalarla birlikte aileler için de uygun mekânlar üretmiş durumda. Böylece siz bir akşamı ailenizle ihya etmek istediğinizde Ankara aile için uygun meyhaneler arama derdine düşmezsiniz. Çünkü çok fazla alternatif sizin için Ankara'da bulunuyor.

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Hayat Bir Sahne - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Mardin Konağı - Ankara Meyhane

Çankaya


devamını oku...
Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Fiz Meyhane - Ankara Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Meyhanelerde Usul ve Adap İle İçilir


Eşinizle ailenizle meyhaneye gitmek istediğinizde Ankara aile için uygun meyhaneler bulunmasının en büyük sebebi aslında Türk meyhane kültürüdür. Temeli İstanbul'a dayanmakta olan bu meyhane kültürü başkent Ankara'da Cumhuriyetin ilk yılları ile birlikte oluşmuş günümüzde de devam ettiriliyor.

Türk meyhane kültürünün en önemli özelliği büyük bir nezaketin meyhanede gösterilmesidir. Siz de meyhaneye kapıdan adım attığınız anda nezaket kuralları işlemeye başlar. Çok güzel bir şekilde ağırlanır ve hoş geldin dendikten sonra size oturacağınız masa gösterilir. Eğer ailenizle birlikte meyhaneye gelmişseniz tecrübeli olan meyhaneci ve işletmeciler sizin için en uygun olacak yeri zaten ayarlamıştır.

Toplumumuzda aile kavramına önem verildiği için meyhanenin içerisinde de ailelerin oturabileceği özel yerler teşkil edilebilir. Günümüzde büyük olan meyhanelerde karışık bir şekilde çok rahat, dostlarla gelenler ve aile ile gelenler bir arada oturabilmektedirler. Fakat Türk meyhanelerinde aileler için daha özel daha güzel ortamlar her zaman için bulunmaktadır.

Siz meyhanecinin göstermiş olduğu masaya ailenizle birlikte geçtiğinizde zaten kendinizi oldukça özel hissedersiniz. Servisler büyük bir nezaket içerisinde alınır. İstediğiniz her ne varsa sıcak veya soğuk en kaliteli şekilde size servis edilir. Ankara aile için uygun meyhaneler içinde servis arasında önemli şeyler konuşulduğu anda garsonlarda meyhaneciler son derece dikkatli olduklarından sizi rahatsız etmezler. Bir fırsatı bulunduğu anda yanaşırlar ve servis yapmaya devam ederler.

Rakı Adapla İçilir Aile Adapla Ağırlanır


Türk meyhanelerinde aile ile gittiğinizde siz kendinizi müşteri gibi hissetmezsiniz. Adeta o meyhaneye giden bir misafirsinizdir. Ev sahibi olan Meyhaneci sizi usulü ve erkânı ile çok güzel bir şekilde ağırlar. Bu sebeple Ankara aile için uygun meyhaneler konseptinde özellikle Türk meyhaneleri ön plana çıkmaktadır. Siz Ailenizle birlikte bu meyhanelerde müstesna bir geceyi geçirebilirsiniz. Böylece ailenizin de gönlünü alabilirsiniz.

Artık deyimleşmiş olan rakının usul ve adapla içilmesi meselesi aslında meyhanedeki bütün İçkiler için geçerlidir. Bizim meyhane kültürümüzde çakırkeyif olmak vardır ama sarhoş olmak asla yoktur. Çünkü herkes içki sırasında duracağı yeri gayet iyi ayarlar. Bu sebeple meyhaneye gittiğinizde nahoş olan görüntülerle pek karşılaşmazsınız.

Özellikle aile ile birlikte meyhaneye gittiğinizde gönlünüz rahat olsun. Eğer Ankara'daki kaliteli ve güzel mekânları tercih etmişseniz hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Ankara aile için uygun meyhaneler barındırıyor. Bu noktada meyhaneyi şekillendiren meyhaneci ve garsonları olduğu gibi meyhanenin müdavimleridir de. Siz ailenizle birlikte orada bulunduğunuzda meyhanedeki müdavimler de oldukça nezih tavırlar sergileyerek sizin rahatınız için elinden geleni yaparlar.

Meyhane Gönül Alma Yeridir


Eğer sevgilinizle veya eşinizle sorun yaşamışsınız gönlünü almak için mutlaka meyhaneye götürün. Hakikaten buz gibi rakının eşliğinde oldukça kolay bir şekilde gönlünü alabilirsiniz. Ankara aile için uygun meyhaneler tercih ettiğinizde muhteşem bir şekilde eşinizi ve sevgilinizin gönlünü yapabilir tekrar aranızdaki muhabbeti hâsıl edebilirsiniz. Bunun için oldukça uygun mekânlar olan meyhanelerin kendine has nezih ortamı sizin aranızdaki soğukluğu alıp götürür.

Siz rakınızı ve şarabınızı yudumlarken masanızda bulunan enfes mezeler mevsim balıkları çöp şiş et ciğer ile birlikte gecenin nasıl geçtiğini bile anlamazsınız. Böylece güzel bir geceden sonra eşiniz de sevgiliniz de size bir kez daha hayran ve âşık olur. Zaten meyhane hem derdin hem de aşkın mekânı değil midir?

Canlı Müzikli Aile Meyhaneleri


Toplumumuzdaki geleneklerden birisi de yeni yıl eğlenceleridir. Özellikle yeni yılda aile ile birlikte dışarıda eğlenmek isteyenlerin gidecekleri mekân tabii ki meyhaneler olacaktır. Ankara'nın soğuk ayazında güzel bir yeni yıl eğlencesini hak ediyorsanız Ankara aile için uygun meyhaneleri tercih etmelisiniz. Böylece eşinizle ailenizle muhteşem bir gece geçirebilirsiniz.

Rakının ve şarabın en alasının ikram edildiği bu gecelerde meze bakımından de sınırsız alternatifler bulunur. Türk mezeleri, Yunan mezeleri, dünya mutfağından farklı mezeler sofranızda yer alır. Ara sıcaklarla karnımızı doyurup sipariş vereceğiniz mevsim balıkları ile damağınızı tatlandırabilirsiniz.

Canlı müzik bakımından da çok fazla alternatifin bulunduğu Ankara'daki meyhane kültürü içerisinde Ankara aile için uygun meyhaneler özellikle fasıl bakımından zengin bir repertuara sahiptir. Ailenizle felekten bir gece çalmak için birçok bahane bulunabilir. Evlilik yıldönümü, doğum günü, yeni yıl, bayram, sevgililer günü… Artık bahane üretmek size kalmış.

Bu güzel ve önemli gecelerde ailenizle birlikte muhteşem canlı müzik eşliğinde içki içmek ve bir şeyler yemek bulunmaz bir fırsattır. Böyle geceler ailenizin arasındaki muhabbeti de artırır. Özellikle evin erkeği olarak siz eşinizle beraber canlı müzikli Ankara meyhanesine gittiğinizde eşinizden bir kez daha tam puan alırsınız.

Eşinizle Sirtaki Yapın


Hayatım rutin döngüsünü kırmak, monoton yaşantınıza renk katmak istiyorsanız Ankara'da Yunan meyhaneleri var. Hiç düşünmeyip eşinizi alın ve bir akşamınızı olsun Yunan Meyhanesinde İhya edin. muhteşem bir eğlence ile beraber çılgınca bir gece geçirebilirsiniz.

Ankara aile için uygun meyhaneler portföyünde bulunan meyhanelerin kendine has yapısı zaten sizi alıp götürecektir. Ege'nin o nazik ve sıcakkanlı insanlarının hazırlamış olduğu meyhane kültüründe sirtakinin de ayrı bir yeri vardır. Daha önce ne siz ne de eşiniz büyük bir ihtimal belki sirtaki bile yapmamış olabilirsiniz. Ama bir kaç kadeh rakı içtikten sonra gereken cesaret zaten artık sizde mevcuttur. Dert etmeyin, eşinizle omuz omuza verip harika bir şekilde sirtaki ile birlikte coşkun Ege dünyasına kendinizi kaptırın.

Eşinizle Romantik Ay Işığında Rakınızı Yudumlayın


Eşinizle veya sevgilinizle romantik bir akşamı arzuluyorsanız açık hava meyhanelerine göz atın deriz. Ankara'nın özellikle sıcak yaz akşamlarında veya baharın efil efil estiği günlerde açık hava meyhaneleri gerçekten muhteşem mekânlar olarak dikkat çekiyor. Ankara'daki bulutsuz bir akşamda dolunay ışığının altında romantik bir gece geçirebilirsiniz.

Cırcır böceklerinin sesi eşliğinde, fonda Türk Sanat Musikisinin en müstesna besteleri, masanızda buz gibi rakı ve muhteşem mezeler… Yanınızda sevgiliniz veya eşiniz… Daha ne olsun? Mutluluk budur herhalde. Bunun sağlanabilmesi için tonla para harcamanıza da gerek yok. Ankara aile için uygun meyhaneler her zaman en ekonomik fiyatlarla size hizmet sunarlar.

Bu keyfi sürebilmek için Fix menü içerisinde iki çeşit içki bulunup yanında sıcak ve soğuk mezeler ile beraber ödeyeceğiniz rakam sadece 75 ile 150 lira arasında olacaktır. Ailenizle birlikte sınırsız içki arzuluyorsanız da 100 veya en fazla 150 liraya Ankara'daki bütün meyhanelerde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Gerek Klasik Türk meyhanelerinde gerek Yunan meyhanesinin çılgın atmosferinde gerek açık hava meyhanelerinin natürel ortamında ailenizle eşinizle sevgilinizle muhteşem dakikalar geçirmek sizin için son derece kolay. Yapmanız gereken şey en güzel yerden bir rezervasyon ile beraber bir geceyi ailenizi ayırmak. Emin olun siz de aileniz de bunu hak ediyor.