ANILAR BİRİKTİRMEK İÇİN ANKARA KAVAKLIDERE MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

ANILAR BİRİKTİRMEK İÇİN ANKARA KAVAKLIDERE MEYHANELERİ

Meyhaneye gidenlerin birçoğu maziyi hatırlayıp teselli bulmaktadır. Türk Sanat Musikisi birçok bestesinde bahsedildiği gibi geçmiş her zaman insanın zihninde daha güzel bir şekilde canlanmaktadır. Ancak bugün de gitmiş olduğunuz meyhanede dostlarla yapacak olduğunuz sohbetler geleceğim mazisidir. Aslında bu sebeple güzel hatıralar biriktirmek istiyorsanız Ankara Kavaklıdere meyhaneleri sizin için son derece uygun nezih mekânlardır.

Oldukça kaliteli işletmelerin yer almış olduğu Kavaklıdere Ankara'nın müstesna sebeplerinden birisi. Özellikle eğlence mekânları ve meyhaneleri ile dikkat çekmekte olan Kavaklıdere hakikaten Türk meyhanesi dendiğinde akla gelen ilk yerlerden birisi oluyor.

Eğer siz de dostlarla beraber güzel bir akşam geçirmek istiyorsanız Ankara Kavaklıdere meyhaneleri bunun için son derece uygun olacaktır. Birbirinden farklı tarzda hazırlanmış olan işletmeler her zevke hitap eden farklı bir çözümü de beraberinde getiriyor. Dilerseniz birlikte inceleyelim.

Klasik Tarzdan Ayrılmak İstemeyenler İçin


Günümüzde teknoloji ile birlikte her şey o kadar hızlı değişiyor ki bazen bu değişime ayak uydurmak gerçekten zor oluyor. Özellikle orta yaş için teknolojinin muhteşem hızlı olduğu bir dönemde değişikliklere ayak uydurmak neredeyse imkânsız denebilir. Bu durum her şeyde olduğu gibi eğlence kültüründe aynen devam ediyor. Bu sebeple orta yaşın eğlence kültürünün merkezinde Türk meyhanesi yer alıyor.

Türk Meyhanesi her şeyi ile beraber klasik olan konseptini hala korumaya devam ediyor. Hani ne kadar mekânlar modernize edilmiş olsa da çağın gereklerine uyacak şekilde yenilenmiş olsa da hala onlar Klasik Türk Meyhanesi konseptini korumaya devam ediyorlar. Bu da oldukça büyük bir başarı aslında.

Bu açıdan bakıldığında Ankara Kavaklıdere meyhaneleri de aynı şekilde kendini muhafaza etmiş oldukça müstesna mekânlar olmaya devam ediyor. Yani anlayacağınız Ankara'da Kavaklıdere'de meyhaneye giderseniz mutlaka aradığınız Klasik Türk Meyhanesi konseptini sonuna kadar bulabiliyorsunuz.

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı - Ankara Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Kuytu Meze Balık - Ankara Meyhane

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Türk Meyhanesini Cazip Kılan Nedir?


Dillere destan olan Türk meyhaneleri Sadece bizim halkımız için değil turistlerin bile gönlünü çelecek bir kaliteye sahip. Bu sebeple Türk meyhanesini cazip kılan şeyler nelerdir biraz onlardan da bahsetmek lazım. Ankara Kavaklıdere meyhaneleri tamamen Türk Meyhanesi konseptinde hizmet verdiğinden dolayı bu meyhanelere gittiğinizde mutlaka samimiyetle karşılaşıyorsunuz. Çünkü Türk meyhanesinin merkezinde samimiyet yatıyor.

Bu samimiyeti oluşturan da elbette ki meyhanenin işletmecisidir. Meyhaneci ne kadar samimi ve nazik olursa ortam da o derecede kaliteli bir hale dönüşüveriyor. Bu sebeple birçok kişi büyük bir nezaket içerisinde oturup rakısını yudumlayıp geceyi uğurluyorlar.

Türk meyhanesi dendiğinde akla gelen ikinci unsur ise son derece mütevazı mekânlar olması. Her ne kadar günümüzde yukarıda değindiğimiz gibi bütün meyhaneler kendilerini bir şekilde modernizasyona tabi tutsalar da Türk meyhanelerinde her zaman samimi aile ortamı yer alıyor. Meyhanede oturduğunuzda sanki bir işletmede değil de evinizin salonunda dostlarla beraber oturuyor hissine kapılıyorsunuz. Belki de meyhaneleri cazip kılan şey bu samimiyet ve bu mütevazılık.

Meyhane müdavimlerinin Ankara Kavaklıdere meyhaneleri ve Türk meyhanesine olan müptelalığının altında yatan üçüncü husus ise meyhanelerdeki usul ve adaptır. Çünkü İstanbul'da şekillenmiş olan Türk Meyhanesi kültürü usul ve adap üzerine kurulmuştur. Nerede, ne zaman, ne yiyip içeceği nasıl içileceği, dostlarla nasıl eğlenileceği bu meyhanede yazılı olmayan kurallara bağlanmıştır. Bu sebeple siz de meyhaneye gittiğinizde bu kurallara uyarsınız.

Kavaklıdere'de Buz Gibi Rakıya Ne Dersiniz?


Ankara'da çalışıyor, ikamet ediyor veya bir şekilde yolunuz Ankara'ya düşmüşse dostlarla birlikte Kavaklıdere'ye gitmenizi tavsiye ederiz. Tabii ki Ankara Kavaklıdere meyhaneleri uğrayacak olduğunuz mekânlar arasında olmalı. Son derece kaliteli olan bu mekânlarda muhteşem bir sofra sizin için kurulacaktır. Adeta kendinizi özel ve müstesna hissedeceğiniz mekânlar VIP hizmeti size sonuna kadar sunabilecektir.

Meyhanede ne içilir diye sorulduğunda ilk akla gelen şey bizde her zaman rakı olmaktadır. Siz de Ankara Kavaklıdere meyhaneleri için rezervasyon alıp gittiyseniz sofranıza rakı söylemeyi ihmal etmeyin. Şöyle buz gibi bir rakı özellikle yazın sıcağında muhteşem olacaktır.

Kavaklıdere'ye Gidilirse Tabii Ki Şarap İçilir


Her ne kadar Türk Meyhanesi denince akla her zaman rakı gelse değer Kavaklıdere'de bulunuyorsanız ve meyhanede iseniz mutlaka şaraplardan tatmalısınız. Hemen meyhanelerin yanı başında bulunan işletmelerden gelecek olan yerli şarapların tadına doyulmuyor. Muhteşem lezzetler sofranızda bir bir size eşlik ediyor.

Türkiye'nin neredeyse şarap konusunda en önemli üretim tesislerine bulunmuş olduğu Kavaklıdere yerli mahsuller adına oldukça müstesna bir yerde duruyor. Bu bakımdan dünya standartlarında üretilmiş damak tadı bakımından da harika olan şarapları mutlaka denemelisiniz. Rakıcı bile olsanız eğer Ankara Kavaklıdere meyhaneleri için rezervasyon yaptırdı iseniz mutlaka şarap içeceksiniz.

Şarap konusunda da oldukça geniş bir repertuar bu meyhanelerin dolaplarında bulunuyor. En yeni şaraplardan eski harmanlara kadar birçok şarap bu meyhanelerde sofranızda yer alabilir. Renk olarak da kırmızı bordo sarı ve daha pek çok alternatif size sunulabiliyor.

Klasik tatlardan ve ithal şaraplardan hoşlanıyorsanız bunun için de Ankara Kavaklıdere meyhaneleri oldukça bonkörce davranabiliyor. Zira aradığınız bütün şarap türlerini bulabileceğiniz nadir mekânlardır Ankara Kavaklıdere meyhaneleri. Bu açıdan bu meyhanelere gittiğinizde çekinmeden şarap söyleyebilirsiniz. Oldukça nezih bir ortamda yudumlayacak olduğunuz şarapla beraber güzel hatıralar biriktirebilirsiniz.

Rakıyı Da Şarabı Da Meze İle İçin


Şöyle güzel bir Ankara gününde dostlarla plan yapıp da Ankara Kavaklıdere meyhaneleri için rezervasyon almışsanız değmeyin keyfinize. Emin olun, rakının da şarabın da en müstesnası ve güzeli sofranızda bulunacaktır. Ancak ister rakı için ister şarap mutlaka güzel sıcak ve soğuk mezeler de sofranızda bulunmalıdır.

Zaten siz ekstra bir talepte bulunmasanız bile genellikle meyhane işletmecileri rakıyı da şaraba da uygun olan meze ile sofraya getirmektedir. Ankara Kavaklıdere meyhaneleri sıcak ve soğuk olmak üzere iki farklı meze konseptini size sunuyor.

Üstelik sunulmakta olan mezelerin içerisinde Türk mezeleri bulunduğu gibi aynı zamanda artık bizim de bir parçamız haline gelmiş olan Yunan ve Rum mezeleri de sofranızda size eşlik ediyor. Dilerseniz Türk mezelerinden dilerseniz Yunan ve Rum mezelerinden aradığınız her türlü tat sofranızda bulunuyor. Görsel açıdan bile insanın iştahını kabartmakta olan bu mezelerin tadılması ise ayrı bir lezzet oluyor. Şakşukadan taramaya kadar meze adına ne arıyorsanız bu sofrada bulunacaktır.

Ara Sıcaklara Es Geçmeyin


Eğer dostlarla yemeğe çıkmayı düşünüyorsanız bizim tavsiyemiz Ankara Kavaklıdere meyhaneleri olacaktır. Hakikaten muhteşem lezzetlerin bulunduğu bu meyhanelerin aşçılarını tebrik etmek gerekiyor. Sadece ara sıcaklarla bile karnınızı doyurabilirsiniz. Zaten bu sebeple bizim meyhanelerimizde ana yemek pek servis edilmez. Genellikle ara sıcaklarla beraber sıcak ve soğuk mezeler ile karnınızı doyurabilirsiniz.

Gerek rakının yanında gerekse şarabın veya biranın yanında mutlaka ara sıcakları tavsiye ediyoruz. Birbirinden farklı lezzetlerde sunulacak olan ara sıcaklarla inanın muhteşem bir ziyafet çekebilirsiniz. Meyhane ara sıcaklar arasında bizim mutfağımızın en müstesna ürünleri de yer alıyor.

Yaprak ciğer kesinlikle harika bir lezzettir. Mutlaka Ankara Kavaklıdere meyhanelerinde yaprak ciğeri tadın. Rakının yanında enfes oluyor. Deniz mahsullerinden karidesin de her çeşidi ara sıcak olarak sofranıza geliyor. Karides tava ve karides güveç muhteşem lezzetler. Yine deniz mahsullerinden kalamar tava da harika bir tat. Güveçte ege otları da mutlaka denenmeli. Emin olun pişman olmayacaksınız.

Kadınları Kendine Hayran Bırakan Meyhaneler


Genellikle Türk Meyhanesi denince erkeklerin gittiği mekânlar akla gelir. Çoğu zaman erkek erkeğe gidilmekte olan bu mekânlar eve bile haber verilmediği anlara sahne olmaktadır. Hâlbuki kadınlarımız da sonuna kadar eğlenceyi hak etmektedir. Sürekli olarak evde işle güçle uğraşan kadınlar çalışsalar bile bu meşguliyetlerinden kurtulamamaktadırlar. Dolayısıyla kadınların kız kıza gidip eğlenebilecekleri meyhanelere ihtiyaçları her zaman vardır.

Türk Meyhanesi zaten bayan müşteriye oldukça aşinadır. Bu sebeple son derece nezih olan meyhane işletmecileri kız kıza gidilebilecek meyhaneler tarzında dekorasyona da imza atmaktadır. Özellikle Ankara Kavaklıdere meyhaneleri içerisinde kız kıza gidilebilecek birçok meyhane tarzı bulunmaktadır.

Son derece modern bir şekilde Dizayn edilmiş olan bu meyhanelerin zaten tasarımı bile kadınların mutlu olması için yeterli olmaktadır. Görsel açıdan oldukça muhteşem bir seyir zevkini size sunan meyhaneler yukarıda değindiğimiz gibi sofranıza da muhteşem lezzetleri zaten servis edecektir. Böylece kadınların beraber güzel bir akşam geçirmesi için her türlü nezih ortam hazırlanmış olacaktır.

Bu Akşam Neyi Kutlayalım?


Öyle ya, meyhaneye gitmek için herkesin bir sebebi vardır. Çoğu zaman da bir şeyler kutlama bahaneleriyle dostlar bir araya gelirler ve meyhaneye giderler. Ankara Kavaklıdere meyhaneleri kutlama yapılabilecek hatta kalabalık organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahiptir. Birbirinden farklı mekânların oldukça geniş olan lobilerinde dostlarla kalabalık gruplar halinde yiyip içip eğlenebilirsiniz

Özellikle Ankara Kavaklıdere meyhaneleri içerisinde yer alan açık hava meyhaneleri bu konuda son derece mahir işletmeler. Zaten açık hava meyhanelerinin özelliği olan bahçe çok geniş kitleleri ağırlamaya oldukça müsaittir. Böylece en kalabalık gruplar dahi çok rahat bir şekilde bu meyhanelerde ağırlanıp güzel bir akşam geçirilebiliyor.

Kadınların son dönemde yaygınlaşmakta olan günlerini meyhanede yapma alışkanlığı bu meyhaneler için oldukça uygun mekânlar oluşturulmasına da sebep oluyor. Bununla birlikte doğum günü partisi mezuniyet yemeği veya tayini çıkmış olan bir dosta verilecek olan veda yemeği de yine açık hava meyhanelerinde verilebilir. Eğer kışın soğuk havalara ne denk gelmişse bu organizasyonlar bu meyhanelerin zaten kapalı mekânları oldukça geniş ve kalabalık grubunuzu ağırlamaya da yetecektir.

İster kutlama için gidin ister efkârınızı dağıtmak için gidin Ankara Kavaklıdere meyhaneleri fix menü uyguladığı için son derece ekonomik mekânlar olarak dikkat çekiyor. Birçoğunda 75 lira karşılığında mezelerin ve ara sıcak yiyeceklerin olduğu bir menü ile güzel bir gece geçirebiliyorsunuz. Limitsiz menü için ise 100 lira civarı bir ödeme yeterli olacaktır.