ALATURKA KEYİFLER İÇİN ANKARA BAHÇELİEVLER MEYHANELERİ

blog yazısı ekle !

ALATURKA KEYİFLER İÇİN ANKARA BAHÇELİEVLER MEYHANELERİ

Sözlüklere baktığınıza Alaturka kelimesi eski Türk töresine uymak diye geçer. Günümüzde teknoloji o kadar gelişti ki artık eski olan her şey kötü gibi algılanıyor. Ancak şarkılara kulak verdiğinizde eski dostlar eski muhabbetler eski mekânlar her zaman aranan özellikler olarak dikkat çekiyor.

Bu sebeple eski olan bütün şeylerin kötü olmadığı gibi son derece güzel ve nezih olan eski mekânlar da modern mimari karşısında asla yenilmiyor. Özellikle Ankara Bahçelievler meyhaneleri incelendiğinde bu söylediğimizin ne kadar haklı olduğunu gayet iyi anlıyorsunuz. Çünkü meyhane kültüründe eski olmak demek tecrübeli kalender ve dost olmak demektir. Bu sebeple aradığınız bütün nezih ortamları bulabileceğiniz Ankara Bahçelievler meyhaneleri hakikaten meyhane kültürünün yaşandığı müstesna yerler olarak dikkat çekiyor.

Eğer Ankara'da yaşıyor ve gerçek anlamda meyhane ortamında içkinizi yudumlamak istiyorsanız mutlaka Bahçelievler'e gidin. Orada yıllardır hizmet vermekte olan çok kaliteli müesseseler ile karşılaşacaksınız. Bunun yanında elbette modern ve harika işletmecilik anlayışla dikkat çeken yeni meyhaneler de var. Her ikisi kol kola girmiş meyhane müdavimlerine muhteşem hizmetler sunuyor. Gelin beraber göz atalım.

Meyhane Zarif İnsanların Mekânıdır

Hiç meyhaneye gitmeyenler için meyhaneye giden müdavimlerin hepsini sarhoş, bağırıp çağırıp nara atan Türk filmlerindeki gibi tipler zannederler. Hâlbuki tam tersidir. Özellikle Ankara Bahçelievler Meyhanesi tercih edilmişse buraya giden müdavimlerin hepsi çok zarif insanlardır.

Öyle yoldan geçen herkesin giremeyeceği mekânlardır çünkü buralarda meyhanecinin çevresinde oluşmuş olan bir kültürü sonuna kadar hissedersiniz. Zaten meyhaneciler de oldukça zarif insanlardır. Bu sebeple Ankara'da yer alan meyhanelerin tamamında Türk meyhanesi kültürünü yaşayabilirsiniz.

Nezaket ve zarafet çevresinde oluşmuş bir kültürdür. Türk meyhane kültürü bu sebeple Ankara Bahçelievler Türk Meyhanesi tarzında Dizayn edilmiş olan bütün yerlerde bu kültürü sonuna kadar hissedebiliyorsunuz. En yeni meyhanelere bile girdiğinizde usul adet bilen meyhane işletmecileri sizi karşılıyor ve masanız ona göre donatılıyor.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane - Ankara Meyhane

Kızılay

Sevdiğinle Gel Diye….
İKİNCİ KUŞAK AİLE İŞLETMESİ

1955 yılında başlayan baba mesleğimizi, 2019 yılında açtığımız yeni işletmemiz "Safie Meyhane" ile devam ettirmekteyiz…
Mekanımızda eşsiz lezzetleri, zengin menü ve uygun fiyatlarla sizlere sunmaya çalışıyoruz…
Misyonumuz;
Aile mesleğimizi devam ettirmek ve meyhane kültürünü yeni nesillerle buluşturarak yaşatmaktır.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Dertlerini Unutmak İsteyenler İçin Birebir

Son derece nezih bir semt olan Bahçelievler ev sahipliğini yapmış olduğu meyhaneleri ile de oldukça kalender mekânlar olarak öne çıkan bir konsepti geliştirmiş durumda. Bu sebeple siz Ankara Bahçelievler'de dolaşırken herhangi bir meyhaneye girseniz bile aradığınız o nezih ve zarif ortamla karşılaşıyorsunuz.

Meyhane müdavimlerinin gayet iyi bildiği herkesin usul ve adabı ile içtiği Türk meyhane kültürünü yavaş yavaş yudumlayabileceğiniz mekânlar. Bunlar özellikle günün yorgunluğunu atmak dertleri unutmak isteyenlerin uğrak yeri haline gelmiş olan Ankara Bahçelievler meyhaneleri. Bu bakımdan son derece kaliteli bir hizmet sunuluyor.

Meyhane içerisinde masalar genellikle mütevazı bir şekilde dekore edilmiş durumda. Ahşap sandalyeler ve ahşap masaların eşliğinde son derece natürel bir ortamda rakınızı yudumlayabiliyorsunuz. Ayrıca abartıya kaçmayan duvar süslemeleri ve duvar kağıtları ile beraber adeta nostaljik bir havayla bu meyhanelerde akşamı geçirebiliyorsunuz.

Fasıl Sevenler Aradığını Bulacak

Ben meyhaneye fasıl için gidiyorum diyorsanız Ankara Bahçelievler meyhaneleri aradığınızı size sunabilecek kaliteli mekânlar. Oldukça nitelikli olan fasıl ekiplerinin sahne almış olduğu bu meyhanelerde gecenin ilerleyen saatlerinde muhteşem bir eğlence yaşanıyor. İlk önce hafiften bir peşrev girişiyle birlikte şöyle küllerinizden silkiniyorsunuz. Hemen ardından devam eden dillere pelesenk olmuş parçalarla dur duraksız bir şekilde bir taraftan rakınızı içiyor diğer taraftan da müziğe eşlik ediyorsunuz.

Zaten fasıl meyhaneleri size çok farklı duyguları aynı anda yaşatabiliyor. Bir anda mazinin tozlu sayfalarına giderken bir anda çılgınca kendinizi dans ederken bulabiliyorsunuz. Klarnet sizi farklı bir duygu iklimine götürürken utla beraber gözünüzden birkaç damla yaş dökülebiliyor.

Zaten fasıl meyhanelerinin en güzel tarafı da bu değil mi? Adeta 4 iklimi aynı anda yaşama fırsatını size sunuyor. İsterseniz dostlarla gidin isterseniz ailenizle Ankara Bahçelievler meyhaneleri aradığınız müzik ortamını fasıl meyhanelerinde çoktan hazırlamış durumda.

Rakı Almadan Asla Diyorsanız Ankara Bahçelievler Meyhaneleri

İlk başta yadırgayanlar bile zaman içerisinde rakının öyle bir müptelası olurlar ki adeta içki içmek demek rakı demek olur. Bu sebeple Ankara Bahçelievler meyhaneleri aradığınız bütün rakı muhabbetini size sunacak oldukça kaliteli mekânlar. Rakının nasıl söyleneceği artık size kalmış. Çünkü meyhaneciler size her türlü servis yapabiliyorlar. İsterseniz kadehlerde buz gibi bir rakı masanıza servis ediyorlar isterseniz şişeyi size bırakıp kendi aranızda gecenin ilerleyen saatlerine kadar usul usul demlenmenize müsaade ediliyor.

Rakının en güzel tarafı herkesin rakı çevresinde biriktirmiş olduğu çok güzel hatıralarının olmasıdır. Ne zaman rakıyı yudumlasanız mazideki güzel günler aklınıza gelir. Belki geçmiş bir aşk belki dostlarla yâd ettiğiniz acı bir hatıra. İşte bütün bu duygu yoğunluğunu yaşayabilmek için rakı sofrasına mutlaka oturmak gerek.

Ee rakı sofrasına oturursanız mezelerle beraber damağınızı da tatlandırmak zorundasınız. Çünkü rakı sert içkidir, tek başına çekilmez. Mutlaka yanında soğuk veya sıcak mezeler de bulunmalıdır. Ankara'da yaşıyor hele Bahçelievler'e yolunuz düşmüşse işte bu konuda son derece şanslısınız. Çünkü Ankara Bahçelievler meyhaneleri soğuk ve sıcak mezeleri size bonkörce ikram ediyor zaten.

Siz rakı sipariş verdiğinizde söylemezseniz bile mezeler eşlik ediyor. Arzu edenler için sıcak arzu edenler için soğuk mezeler masada yer alıyor. Sadece bir meze ile kalkmak istemiyorum diyenler için mevsim balıklarının en güzelleri ara sıcak formatında yine size servis edilebiliyor.

Böylece soğuk Ankara gecelerinde buz gibi rakı ile içinizi ısıtabiliyorsunuz. Yanında dostların muhabbeti cabası. Rakıyı sevmeyenler için de geniş bir şarap menüsü zaten bütün meyhanelerde yer alıyor. Ankara'nın kendi ilçelerinden harmanlanmış olan muhteşem şarapların yanı sıra dünyanın her tarafından farklı şarap türleri de bu meyhanelerde size servis edilmek için bekliyor.

Salaş Meyhanelerde Efkârlı Geceler

Bahçelievler semtinde en modern meyhaneler bulunduğu gibi sadece müdavimlerinin çok iyi bildiği salaş meyhaneler de vardır. Bu sebeple Ankara Bahçelievler meyhaneleri arasında yer alan salaş meyhanelere mutlaka uğrayın diyoruz. İnanın pişman olmayacaksınız. Salaş meyhanelerin kendine has olan o doğal dokusunda dostlarla beraber muhabbet etmek inanın büyük bir keyif. Bunu her yerde bulamazsınız.

Bazı salaş meyhaneler masalarını sokağa doğru atarak doğal bir ortamda rakınızı ve şarabınızı yudumlamanıza da fırsat veriyor. Bu yönüyle adeta bir açık hava meyhanesine dönüşmüş olan salaş meyhanelerin bahçe kısımlarına da göz atmayı ihmal etmeyin. Genellikle ufak tefek mekânlar olan salaş meyhanelerin içerisindeki muhabbet ve samimiyet hiçbir yerde bulunmaz.

Bu durumu gayet iyi bilen Ankaralılar Bahçelievler'deki bu salaş meyhanelere özellikle dostlarla bazen de sevgilileriyle ve ailesiyle beraber giderler. Kiminle giderseniz gidin aynı nezaketi ve kaliteli işletme anlayışını hepsinde bulabilirsiniz. Meyhane işletmecileri zaten son derece zarif ve nazik insanlar olduğu için sizi ağırlamayı gayet iyi bilirler.

Unutulmaz Gecelerin Mekânı Ankara Bahçelievler Meyhaneleri

Bahçelievler semtinde bulunan yeni ve modern meyhanelerde de harika bir hizmet anlayışı yer alıyor. Oturacak olduğunuz mekânların bile özenle dizayn edildiği bu yerlerdeki dekorasyon gerçekten sizi farklı bir iklime götürebilir. Bazılarında country tarzı son derece natürel bir atmosfer sizi karşılarken bazılarında Klasik Türk meyhanesi konseptinin modernize edilmiş hali ile karşılaşırsınız.

Hangisine uğrarsanız uğrayın yine o bildiğimiz sıcak meyhane ortamını bulacaksınız. Mekânlar ne kadar modern ve yeni de olsa içerisindeki muhabbet her zaman eski demlenmiş ve on numaradır. Zaten bu sebeple meyhaneler başka hiçbir mekânla değiştirilemeyecek olan özel yerlerdir.

Belki de bu yüzden meyhaneler özellikle önemli olan gecelerde tercih edilir. Eğer bir yeni yıl eğlencesi yapılacaksa mutlaka meyhaneye gidilir. Doğum günü kutlanacaksa yine yolunuz meyhaneye düşer. Ya da dostlarla beraber paylaşacak olduğunuz önemli haberleriniz vardır. Belki de sevgilinizden ayrıldınız ve içinizi dökmek istiyorsunuz. Bütün bu önemli dakikalarda meyhane ortamında bulunmak istersiniz.

Ankara Bahçelievler meyhaneleri size aradığınız o samimi ve özel atmosferi çok kolay bir şekilde sağlayacaktır. Bunun için de ekstra bir çaba göstermeye zaten gerek yok. Meyhanelerdeki o kendine has olan ortam size dostlarla yalnız kalmanız için yeterli olacaktır. Muhteşem servis kalitesi ile beraber bu mekânlarda kendinizi özel hissetmek ve hakikaten unutulmaz bir gece geçirmek son derece kolay.

Üstelik bu meyhanelerde fix menü kolaylığı da bulunmaktadır. Böylece meyhane ortamında genellikle 75 lira ödediğinizde mezeler, ara sıcaklar, ana yemek dâhil olan fix menü sizi bütün gece ağırlamaya yetiyor. Limitsiz olan menüler de 100 lira ile 150 lira arasında değişiyor.